Pribinova-cyklotrasa-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Ezechiel 26. júla 2023

Zasa neviem, ako nazvať túto situáciu, kedy pri Umelke akože začína obojsmerná cyklotrasa, ale to pre duchov, pretože:

Ak podľa predpisov jazdím bicyklom pred Euroveou k starému mostu, nie je tu možnosť pre cyklistu odbočiť doľava na túto cyklotrasu, vyslovene musím na Dostojevského rad, cez semafor doľava s autami a znova doľava na Starý most a jeho pravú stranu.

Ak aj prejdem pred týmto miestom s chodcami cez priechod na stranu, kde potom pokračuje táto skracujúca cyklotrasa a využijem ju na výjdenie na mostovku, som na zlej strane v prostismere a nie je tu priechod cez električkové koľaje.

Tento priestor nie je dobre označený, cesta na most nie je dostupná iba z protismeru ulice. A kto chce ísť na most, tak ohrozuje chodcov, alebo seba cez 2 svetelné križovatky.

26. júl 2023

Michal

Hmmm. Ved tam je cesta. Akurat ze nie je nafarbena?
27. júl 2023

Stravadaredevil

Peter, to je užitočný link, skoro človek prestane chuť niečo komentovať, keď vidno, že viac ako 5 rokov sa nič nevyriešilo na novo postavenom moste vtedy.

Tento spodný koniec ako je odfotený, tak to je naozaj nezmyselné v tom ohľade, že nielenže chýba na moste prejazd na správnu stranu do Petržalky, ale z Eurovey idú cyklopiktogramy v pravom bus pruhu od Olejkárskej, len potom záhadne zmiznú.

Trochu sa obávam, že to bude vyriešené, že cesta nahor touto skratkou bude proste zjednosmernená. Ale napojenie od Eurovey na Starý Most je o život. Dva semafory doľava s premávkou a krížením električiek, alebo zosadnúť a ísť peši ako chodec popred umelku až na druhú stranu, a potom nasadnúť a cez most do Petržalky.

Múdre projektantské hlavy to boli asi.
27. júl 2023

Stravadaredevil

Existuje vlastne nejaký dôvod, prečo cyklocesta v oboch smeroch nepokračuje iba na strane mostovky bližšej k smeru prúdenia toku - s výhľadom na Euroveu. A celá druhá strana mohla byť pre peších. Zo Štúrovej sa predsa dosť pohodlne dá dostať na túto stranu mosta. A potom by ani nebolo treba toľko kľučkovať na Petržalskej strane, iba ak treba odbočiť na Viedenskú. A zaujímavé, že tam priechod cez koľajisko nikomu nevadí.
27. júl 2023

Peter Oravec

Pri tomto návrhu sa trochu obávam úzkeho miesta okolo Umelky medzi Štúrovou a mostom. Projektant/staviteľ tam vytvorili nezmyselne úzke miesto, kde pri stavbe mosta najprv namaľovali cyklotrasu a potom ju rýchlo zamaľovali, lebo si uvedomili, že je to tam príliš úzke, a že sa tam samostatná cyklotrasa a samostatný chodník nezmestia. Preto tam narýchlo nechali zmiešaný pohyb chodcov a cyklistov.
Také bratislavské, Nesro-vallovské.
Inak, súhlas. Zdravím.
04. august 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
04. august 2023

Peter Mravec

Vallo ide robiť cyklocestu od mosta SNP po Šafko! Mohla by pokračovať aj za Umelku?🔊🔊🔊
04. august 2023

Peter Oravec

Podľa mapky zverejnenej tu:
https://www.yimba.sk/clanky/velka-zmena-na-nabrezi-hlavne-mesto-chce-radikalne-zlepsit-podmienky-pre-cyklodopravu
sa cyklotrasa bude týkať aj ulice pred Umelkou.
04. august 2023

Peter Mravec

Ale to končí pred Umelkov a za ňou nič!😱
04. august 2023

Peter Oravec

Umelka je predsa smerom na východ a, ako vieme, na východe nič "neni". Tak načo riešiť niečo za Umelkou?
:-)
06. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme v tejto chvíli pridelili kolegyniam a kolegom, ktorí majú oblasť, ktorej sa podnet týka, v kompetencii. Obdržané stanoviská ohľadom jeho riešenia Vám sprostredkujeme.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie cyklodopravy​
Kedy? 2023

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.
09. august 2023

Žigmund Branimír Hronsecký

Pribinova — chýbajúca cyklotrasa

Navrhujem prerobiť zbytočný druhý pruh pre autá na jednosmernú cyklotrasu, zároveň spraviť prejazd z protismerného úseku cez trávnatú plochu na cyklotrasu smerom na most (viď mapku).
13. august 2023

Henrike

Zigmund, toto by bolo fajn, ale v tom pruhu budu stat vzdy nejake taxi atp, hoci je to zona regulovaneho statia, cize takyto navrh jedine s oddelenim lepenymi obrubnikmi, hoci len po prvu zastavku MHD.
11. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

áno, súhlasíme, že toto napojenie je nedostatočne riešené. Cyklisti sa zviedli z mosta pri jeho prestavbe a ďalej sa nepokračovalo.

Zaradili sme túto lokalitu medzi projekty a budeme sa jej venovať. Radi by sme prepojili nové nábrežie s novou cyklotrasou pred Euroveou 2. Na rozšírenie priechodu aj pre cyklistov (tak aby sa vedeli napojiť cyklisti prichádzajúci zo smeru od prístavného mosta) budú potrebné stavebné zmeny. To môže predĺžiť termín realizácie, avšak začíname pracovať na prepojení tejto frekventovanej trasy.

Prosíme preto o trpezlivosť.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie cyklodopravy
Kedy? Nasledujúce obdobia

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
17. január 2024

Miška Balážová

Dobrý deň, nejaký posun?
18. január 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania