Osuského - chýbajúce zábradlie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

V riešení
meno
Viktor 04. augusta 2023

Je možné osadiť zábradlie, chodník je tu vysoko nad úrovňou cesty, spádovanie je nebezpečnejšie, než keby to bol vysoký obrubník. Starší ľudia samostatne s vozíčkom alebo pomôckou na chôdzu budú zmetení dolu, keď výjdu z úzkeho pásu. Osvetlenie je tu navyše chabé a na opačnej strane cesty, domová fasáda vrhá tieň. Pre malé deti na odrážadlách to tiež nie je najbezpečnejšie, chvíľka nepozornosti a je tu pád nedajbože ešte pod kolesá.

04. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, ktorý sme zadali k prevereniu na príslušný referát a čo najskôr Vás budeme kontaktovať s odpoveďou.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy verejných priestranstiev
Kedy? 2023

Mária Halašková, referát komunikácie MČ Petržalka
29. august 2023

Mikul

2023 je termin aby sme dostali vobec prve vyjadrenie? Kedze neviete osadit ani poskodene zabradlie v zakrute na Romanovej vedla, tak asi ste chceli povedat, ze nemate zaujem to riesit, spravne? Je problem to priamo odpovedat?
29. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

poprosíme vás o zmiernenie tónu, ktorý, mimochodom, nápadne pripomína iného prispievajúceho na tomto portáli.

Od kompetentnej osoby zatiaľ nemáme stanovisko k podnetu, so žiadosťou sme sa jej preto pripomenuli.
Kto? Referát investičných činností
Kedy? 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
29. august 2023

Mikul

Pan Pavlik, dakujem za odpoved pocas dna volna, ale zvysku odpovede nerozumiem. Ak chcete vediet, ci som sem zadal podnety v minulosti s inym uctom, ku ktoremu pristup nemam, tak urcite ano - pristup k nemu ale nemam. Je tu tolko podnetov, aj duplictinych, ze ked je nejaky rok dozadu moj, ani to nepoznam. Komentoval som pod svoj vlastny podnet? To nie. Som PotPalo z dvoch inych podnetov vedla v ulici? Tiez nie. A tiez som pod ne komentoval. Presiel som sa tu a videl, co vsetko sa nevyriesilo - na rozdiel od uradnikov mi asi zalezi na svojom okoli.

Verte, ze ked sa pozriete na 2-3 ulice ktore dobre poznate a vidite 10 neriesenych podnetov, kde su alibisticke odpovede, bude Vas to frustrovat. Tento ton nie je nieco, co by bolo v rozpore s pravidlami portalu. Ako zamestnanec verejnej spravy by ste mohli mat vacsie pochopenie, ze obyvatel moze byt uplne dovodne frustrovany odpovedou typu: "so ziadostou sme sa jej pripomenuli" .. "kompetentnej osobe" .. pozeram 4. august a 29. august ... v komercnej firme by kompetentna osoba uz hladala nove zamestnanie.

O zabradlie mne napriklad vobec nejde, ale o ton, ktorym sa bavite s obyvatelom mesta, ktory prostrednictvom dani financuje urad, o ten ide. Podla mojho obcianskeho nazoru je oboje hanbou. Dufam, ze Vas to osobne neuraza, ze si obyvatel mysli, ze je hanba nemat po mesiaci odpoved od svojej samospravy. Ak ano, mrzi ma to.

Ale pokojne ma reportnite adminovi, aby mi oznamil, co presne porusuje moj prispevok, ktory pozaduje len jedno - jasnu odpoved nez podnet zapadne.
29. august 2023

Mikul

A pozeram, ze mam +1 od nejakej Viery, alebo aj to si zadavam sam? Inak sa priznam, -1 mate odo mna, odpoved nepovazujem za postacujucu.

To zabradlie mne osobne vobec nechyba, ale je uplne mozne, ze niekomu ano, ze sa nic za cele roky bez neho nestalo neznamena, ze je to normalny stav verejnej infrastruktury v roku 2023, buduju sa tu rozne vymozenosti, ktorymi sa dobre robi PR, tak snad nemoze byt problem najst peniaze na zabradlia - alebo vam je na urade bezpecnost chodcov menej prioritna, nez photo opy? To druhe zabradlie urcite viete, je tam kvoli tomu, aby nezrazilo prebehujuceho chodca. Uz mesiace.
08. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po konzultácii s kolegami má podnet nateraz nižšiu prioritu. Chodci môžu ísť po susednom paralelnom chodníku o 10 m vedľa.

Do budúcna rátame s vypracovaním projektu a realizáciou, nateraz nevieme určiť, či pôjde o práce vykonávané interne alebo cez externého zhotoviteľa. Môžeme však potvrdiť, že práce nebudú zrealizované v tomto roku.
Kto? Referát investičných činností
Kedy? 2024/2025

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
11. september 2023

Mikul

Je to v nejakom zozname, aby to uz iba cakalo na svoje poradie, alebo sa to necha iba ako 2 roky otvoreny podnet na OPS? Narazam na to, ze chodniky si evidujete, len sa potom urcuje priorita, nevidim rozdiel, aby toto nebolo povazovane za havarijny stav iba preto, ze tam povodne zabradlie nebolo. Novy chodnik by takto dufam postaveny byt nemohol.
11. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet sme zaradili do evidencie kompetentnej osoby. Ako sme uviedli, do budúcna rátame s vypracovaním projektu a realizáciou.

Iné riešenie, ako nechať podnet otvorený, teda nevidíme.
Kto? Referát investičných činností
Kedy? 2024/2025

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
02. november 2023

PotPalo

Tiež je možné druhé nákladnejšie riešenie, a síce znížiť chodník na úroveň cesty. A bolo by to bez zábradlia.

P.S. Vidím že som slávny. :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania