Klokočova-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Miloslav Jošt 27. septembra 2023

Žiadam o doplnenie zvislého značenia hlavnej cesty a vedľajších ciest na križovatke Viedenskej cesty a Krasovského. Dopravné značenie je v súčasnosti absolútne nedostatočné a prejazd cez križovatku nebezpečný. Na tejto križovatke najmä v letných mesiacoch jazdí veľa cyklistov a dochádza ku kolíznym situáciám s autami, často sa na križovatke stretnú vozidlá a cyklisti idúci súčasne zo 4 smerov. Nepoznám inú tak frekventovanú križovatku, kde chýba zvislé dopravné značenie. (nemám preferenciu, v akom smere má byť hlavná cesta, hlavne nech je poriadok)

27. september 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
27. september 2023

Perko

Tu ani nie je problem, ze by tam nebolo znacenie vobec, ked sa pozriete aj na svoj nahlad, je tam oznacenie "krizovatka" bez vyznacenia prednosti v jazde, teda sprava. Lenze na zemi maju cyklisti rozne nezmyselne daj prednost v jazde (nikomu konkretnemu) a vodiace linie su rozne prerusovane, zodrate, v kaluzi.

Zacal by som zamazanim tychto hlupych vodorovnych znaciek. Vsetky cyklotrasy su priebezne s cestou, prednost musi davat ten, kto odbocuje.

Pre nedrzitelov vodicskych preukazov by asi pomohlo, keby hlavna bola rovno v smere zjazdu z mostovky na viedensku, pretoze je tam vysoke riziko, ze je bicykel rozbehnuty. Od tyrsaku predsalen vacsina pojde doprava. Vodici by tu mali spomalit a spozorniet najviac, najcastejsie pojdu rovnako rovno len v opacnom smere. Ti, co idu od Auparku zasa odbocuju nekolizne doprava.
27. september 2023

Miloslav Jošt

Asi sa zhodneme, že tam chýba zvislé vyznačenie hlavnej cesty a vedľajších ciest. V princípe mi je jedno, v akom smere pôjde hlavná, to nech rozhodnú dopravní experti.

Sám som držiteľ vodičského preukazu, ale to vodorovné značenie som napriek tomu prehliadol. Vôbec mi nenapadlo, že vodorovné značenie (daj prednosť) môže byť v rozpore so zvislou značkou (križovatka, daj prednosť sprava), podvedome som sa vždy riadil zvislou. Navyše, zažil som tam aj cyklistov, ktorým nedocvakla ani tá prednosť sprava.
27. september 2023

Miloslav Jošt

Pridavam este aktuale foto. Vyzera to tak, ze vodorovne znacenie je uz vyriesene, ale problem toho, ze sa tam pravidelne stretavaju vozidla/bicykle iduce zo 4 smerov ostava
27. september 2023

Perko

Tiez sa ospravedlnujem, dlho som tam nebol, aj ked tak dlho sa mi to nezda, to cervene sa mi zda nove, aspon teda z mosta.

Ale stale to je zmatocne, ked sa na to pozriete z pohladu cyklistu, tak na zemi ma neprerusovanu cyklocestu rovno, sprava sa zda je tam ciara, kde ma cakat cyklista prichadzajuci od tyrsaku.

Zvisla znacka naznacuje, ze krizovatka ma prednost sprava. Ale podla vodorovnych ked ako vodic krizujete cyklocestu by ste mali davat prednost vsetkym iducim po nej, jedno odkial. Toto nemoze byt v kombinacii schvalene. Okrem toho cyklista iduci z viedenskej vobec nemusi vidiet zvislu znacku po jeho pravici, ak vedla ide napriklad dodavka.

Treba pocitat s tym, ze ked cyklistov niekto navadza podfarbenymi neprerusovanymi, naopak pre motoristov prerusenymi drahami, tak cyklista si musi pripadat, ze prednost ma.

Pre vodica su smerodatne zvisle znacky, ak je z kazdej strany iba "krizovatka", je to urcite zle.

Posledna vec, cyklisti nie nutne budu pokracovat iba po cykloceste, proste kludne moze ist cyklista od Tyrsaku rovno k Auparku. Tam mu este asi dojde, ze dava prednost cyklistom, ktorych rovnu drahu krizuje (z oboch stran), ale uz na vozovke s motorovymi vozidlami tazko povedat, cim sa bude riadit.

Tie zvisle znacky su tam vyslovene nebezpecne, keby tam neboli, vodic dava pozor na vsetko, moze sa domnievat, ze znacka chyba, bude sa znacit drzat vodorovneho znacenia, ale ked je to takto, niekoho tam najskor zrazi, kto si bude mysliet ze ide na neprerusenej cyklotrase subezne s cestou a iny si bude mysliet, ze ved mu idu zlava, tak ma prednost on, lebo zvisla znacka.
27. september 2023

Perko

Podla mna toto ma byt automaticky na znovuotvorenie uzavreteho podnetu, kde sa nevyriesilo nic. Podnet bol, ze je to zmatocne, stale je to zmatocne, len teraz inak:

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/110254/viedenska-cesta-stara-cast-zmatocne-znacenie#comment-form
27. september 2023

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,
pri tomto podnete bola odhalená duplicita a daný problém je riešený aj pod nasledovným podnetom:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/110254/viedenska-cesta-stara-cast-zmatocne-znacenie?ref=288679526516958151693831yoPJoBNZx5LH6xfnRY4ZaA04QMc0
Na základe toho bol status tohto podnetu zmenený na uzavretý a touto cestou Vás prosíme o smerovanie ďalšej komunikácie ohľadom daného problému na vyššie uvedenú adresu.
Ďakujeme za pochopenie.

David Dianiška
Administrátor pre Petržalku

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.