Gercenova-dlhodobo odstavené vozidlá-zahraničné vozidlo

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
El Padre 29. septembra 2023

Po zavedeni regulovaneho parkovania v zone Dvory 5 ostali okolo bytoveho domu Gercenova 2 dve male parkoviska ktore nepatria do uvedeneho systemu. Predmetne ukrajinske vozidlo tu stoji odstavene bez pohnutia viac ako 3 mesiace a zabera miesto s tym, ze nema TK, EK a nie je mozne zistit, ci ma vobec zakonne poistenie. Ziadam samospravu o riesenie situacie a odstranenie vozidla, cim sa uvolni miesto pre pojazdne auta, ktore maju platne kontroly aj poistenie.

29. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, vozidlo preverí náš pracovník.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? september/október 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
29. september 2023

Hocip

Toto je taky podareny podnet. Zadavatel si vsimol, ze v neregulovanej casti zony stoji nehybne dlhsiu dobu vozidlo, je napadne tym, ze ma zahranicne ECV.

Tak poporiadku: Kedze ma zahranicne ECV, nikto v ramci SR legislativy nevie vstupovat a overovat platnost jeho TK alebo EK, cize na zaklade tychto aj keby ich v domovskej krajine nemalo sa nemoze jednat o vrak. Taktiez z fotky sa zda, nevykazuje stopy vraku, ani z neho neunikaju napr. prevadzkove kvapaliny, ze by ho bolo mozno odstranit podla zakona o odpadoch.

Co sa poistenia tyka, neviem, kde to viete overit Vy, ale aj keby poistenie nemalo, ide to z garancneho fondu, cize o toto sa tiez u zahranicneho vozidla opierat nemozte.

Vam vlastne nevadi to vozidlo, Vam vadi, ze tato cast parkoviska nebola zregulovana, proste mate problem parkovat v regulovanej casti a pride Vam nespravodlive, ze niekde moze ako odstavisko niekto mimo tychto pravidiel zony uzivat verejny priestor. Ale pozor, skontrolovali ste si, ci je to verejny priestor?

Keby to bol verejny priestor, urcite je to sucast zony. Zrejme je to sukromny pozemok, asi prinalezi k domu. Cize ked sa majitel rozhodne obmedzit tam parkovanie napr. iba obyvatelom bytoviek ako je to asi v podzemke, tak to obmedzi aj Vam. Ak ste obyvatel, obratte sa na spravcu. Ak nie, obratenim sa na spravcu docielite akurat tak zavoru a budete cez nu pozerat, ako je tam stale volno, ale Vy tam tiez nezaparkujete.
29. september 2023

Hocip

PS Ak tam stoji tri mesiace, tak mu budu asi pustat pneumatiky, co za istych okolnosti moze byt povazovane za znaky vraku, potom idete podla zakona o odpadoch. MC by ho mohla po vyzve odtiahnut.

Ale co ak ten vodic jednoducho ide raz za mesiac uprostred noci na pumpu, dofuka kolesa, a potom si to odstavi na stale tom istom volnom neregulovanom mieste? Moze tam byt ako hocikto iny aj cele roky. Vy ho 24/7 asi neodsledujete, tak uplne isty si byt nemozte.

Tak mame postavene zakony.
16. október 2023

El Padre

Dobry den, co zistil vas pracovnik po prevereni? ma vozidlo zakonnu poistku, STK, EK? Stale tam stoji bez pohnutia a zabera priestor vozidlam Petrzalcanov.
17. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Po preverení u kolegov, tieto plochy nemáme v správe, podľa usmernenia od kolegov prislúchajú k danému bytovému domu, sú tam aj vjazdy do podzemných garáži tohto domu.

Správcov BD Gercenova 2 sme kontaktovali ešte 29. septembra, odpoveď sme zatiaľ nedostali.
Kto? BD Gercenova 2
Kedy? október/november 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
17. október 2023

El Padre

dakujem. viete prosim preverit ci mate v sprave aj plochu pred vchodmi bytoveho domu? dakujem
17. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Pre komplikovanosť majetkových vzťahov a predošlé nájomné zmluvy predmetného parkoviska je vec v šetrení referátu správy miestneho majetku. O prípadnom posune vo veci vás budeme informovať.
Kto? Referát správy miestneho majetku
Kedy? október/november 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
17. október 2023

El Padre

Ok, cize kym prebieha setrenie, plati tam parkovacia politika alebo nie? Vlastnici vozidiel, ktorym tam bola pravdepodobne nelegalne udelena pokuta ci uz v ramci Petrzalskeho systemu alebo PAAS, sa maju obratit kam?
17. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na celej Gercenovej ulici platí celomestská parkovacia politika PAAS. Akékoľvek pripomienky či podnety smerujte, prosíme, tu: https://paas.sk/formular.
Kto? Mestský parkovací systém
Kedy? október/november 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
23. október 2023

El Padre

1. neodpovedali ste na otazku
2. PAAS urcite neplati tam kde stoji uvedene vozidlo, uz by malo minimalne papucu
3. modre ciary v ramci Petrzalskeho systemu parkovania ste vy ako MC ilegalne zaviedli na miestach pred vchodmi BD bez toho aby vam bola plocha odovzdana do spravy, PAAS to len prebral bez znalosti majetkopravnych vztahov
4. dokazom je aj podnet o prepadnutom kanalizacnom vpuste na tychto miestach, ktory nema kto roky opravit
5. pokuty, ktore boli/budu udelene vozidlam parkujucim na tychto plochach pred vchodom BD su pravne nevymozitelne.
21. január 2024

El Padre

podnet sa samovyriesil. vozidlo tam nieje. dakujem tejto progresivne neschopnej samosprave za neriesenie a dufam ze ich ludia poslu tam kde patria, cize na smetisko dejin.
21. január 2024

El Padre

vozidlo bolo preparkovane vedla, stale nie je jasne ci ma zakonnu poistku a ci je sposobile na premavku na pozemnych komunikaciach. ziadam o preverenie tychto skutocnosti.
21. január 2024

Repo

El Padre, Vy žiadate samosprávu Mestskej časti, aby preverovala databázy nečlenského štátu ohľadom údajov, ktoré nemajú nič spoločné s parkovaním z akého pozorenia? Pretože vozidlo má EČV UA?
21. január 2024

El Padre

ano ziadam. ak slovenske auto bez EK, TK a zakonneho poistenia stoji dlhodobo odstavene na jednom mieste samosprava mu vylepi vyzvu na odstranenie. preco by to nemalo platit pre zahranicne vozidla? mame tu zas dvojaky meter? ak sa to neda zistit a vozidlo stoji dlhodobo bez pohnutia, ma sa automaticky povazovat za nesposobile...a je mi jedno ci je to Ukrajinec, Mongol alebo Rakusan.
23. január 2024

Repo

El Padre, na jednej strane uvádzate ako dôvod, že Vás zaujima EK/TK, aby to bolo ako pre ostatných, kedy dlhodobo odstavené vozidlo môže byť odstránené, ak mu vypršali.

Zároveň ste uviedli nakoniec ale uviedli, že vozidlo bolo preparkované, teda je pojazdné, nejedná sa o vrak, zrejme sa ním jazdí. Ak Vás EK/TK zaujíma z iného dôvodu, tak to je v kompetencii zrejme dopravnej policie, nie samosprávy, aj to len pri jazde.

Samospráva Vám odpovedala, že vo veci parkovania je to celé lokalita PAAS, takže ak budete súhlasiť, podnet patrí na odpoveď PAAS, ak sa vyjadria, že uvedené miesta nie sú časťou zóny ale súkromný pozemok, budete spokojní?
22. február 2024

C K

Admin, aj tu, nepáči sa mi, že vozidlo je v podnete označené podľa konkrétneho štátu, pre podnet je to nepodstatné.
22. február 2024

C K

Admin, podľa histórie odpovedí tento podnet má byť uzavretý, ibaže máte PAAS pre vyjadrenie cez OPS.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania