Mlynarovičova-parkovanie-nevyznačené miesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Jaroslav Kšiňan 02. októbra 2023

Na tomto parkovisku sa odjakživa stojí priečne s kolesami na chodníku, čo od 1.10. nie je možné kvôli platnosti nového zákona ohľadom parkovania na chodníkoch a parkovania zasahujúc do chodníkov.

Autá takto parkujú z dôvodu, že tam nie su ani modré čiary ani biele čiary a ani značka, ktorá by povoľovala státie dvomi kolesami na chodníku.

Je potrebné buď tam namaľovať modré čiary (petržalské parkovanie) na pozdĺžne parkovanie alebo osadiť značku povoľujúcu parkovanie s jednou nápravou na chodníku aby bolo jasné, ako sa tam má parkovať.

Ďakujem.

02. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, o stanovisko požiadame odborný referát.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? október 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
06. október 2023

Mira Toy

"Autá takto parkujú z dôvodu, že tam nie su ani modré čiary ani biele čiary a ani značka, ktorá by povoľovala státie dvomi kolesami na chodníku."

Znie to takto formulovane velmi matuco. Kto vie, ze na chodniku parkovat nemoze, tak vidi jednoznacnie pozdlzny parkovaci pas. Ak mate motorku, kludne ju tam mozete dat sikmo. Mozno auto Mr. Beana tam vojde aj kolmo. Kym tam nie je nic vyznacene, moze kazdy parkovat ako chcem, okrem na chodnik predsa, ale to zrejme z textu podnetu sami dobre viete.
09. október 2023

Jano - Star9H6j

miesta tam vyzančené sú ... pozdlzne.

Ja žiadam samosprávu aby pri značení miest zohladnila že na mnohých miestach vodici doteraz nenechali pri "sikmom" stati ani 1m a nie to este 1,5m pre chodcov. Nehovoriac ze 1,5m je minimum a nie optimum.

Zároveň nech samosopráva vyznačí miesta tak aby bol umožnení bezpecny prechod cez cestu a teda boli vysrafované priestory so zakazom statia na chodniku/cetse ako to Petržalka už konečne zančí aj na inych uliciach. Takto to ma v predbeznom navrhu aj magistrat v ramci zazonovania tychto ulic do PAAS buduci rok (plus plánované zjednosmernenie-zatial nepotvrdené)
24. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Po preverení u našej pracovníčky, ľudia si na mieste zaužívali parkovať šikmo, legálne to však možné nie je, keďže neexistujú dostatočné šírky vzhľadom na chodník a cestu.

Mestská časť však už v lokalite žiadny projekt neplánuje, v tom predbežnom od magistrátu je vyznačený pozdĺžny parkovací pás.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? október 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania