Bodrocká-parkovanie-problémové


V riešení

Od 1.10. 2023 platí zákaz parkovania na chodníkoch. Niektorí vodiči to pochopili ako povolenie parkovania na ceste. Autá stoja za zákrutou po pravej strane, čiže pri výjazde zo zákruty môžete priamo do nich nabúrať a spôsobujú väčšie kolízie, ako keď parkovali na chodníku. Toto by asi mal byť jediný úsek Bodrockej ulice bez povoleného parkovania a zachovania 3-metrovej šírky cesty na jeden jazdný pruh. Bolo by vhodné osadiť dopravnú značku "Zákaz zastavenia" a Mestská polícia by ich mohla upozorniť odkazom. Stoja tam každý večer, dokonca zaparkované aj v protismere.

12. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zákaz zastavenia a státia rieši zákon o cestnej premávke č.8/2006 Z.z., v ktorom sa píše:
" Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy." Ďalej sa v zákone píše: "Dopravné značky a dopravné zariadenia sa smú používať len v takom rozsahu a takým spôsobom, ako to nevyhnutne vyžaduje bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky." Nakoľko túto problematiku rieši samotný zákon, ďalšie dopravné značenie osádzať nebudeme.
V prípadne porušenia zákona treba volať mestskú alebo štátnu políciu.

S pozdravom

Odd. ŽP, O a CH
16. október 2023

Odkaz

Pochybujem, že majiteľ ovláda naše cestné zákony... 1.10. presunul auto z chodníka na cestu. Keďže tam stojí beztrestne, tak každý večer sa pridajú ďalšie 3-4 autá. Stačilo by, keby sa raz za čas previezla po Bodrockej mestská polícia a upozornila "neznalých" vodičov na porušovanie cestných zákonov: nedodržiavanie zákazu parkovania na chodníku (Bodrocká 32-34), jazda v protismere v jednosmernej ulici, parkovanie v protismere a za značkou "Zákaz vjazdu",...
26. október 2023

Odkaz

Bola kontaktovaná mestská polícia, no nič sa neudialo... Žiadne upozornenia na vozidlách, parkujú bez zmeny a naďalej spôsobujú problémy pri obojstrannej jazde. Teda, zmena sa udiala... Pridalo sa ďalšie auto a prvý opel je teraz posledný v rade...
01. december 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
01. december 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
príslušníkov MsP som o tomto probléme vyrozumela a sú inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
01. december 2023

Odkaz

Dobrý deň, MsP je kontaktovaná opakovane. Jediné, čo vedia urobiť, je vyfotiť autá, odísť a poslať oznámenie majiteľovi domov. Väčšinou tu parkujú mimobratislavské EČ a kým sa ku ním dostane oznámenie od MsP, môžu ubehnúť mesiace. MsP by si kľudne mohla na Bodrockej urobiť vysunuté pracovisko, denne by mali prácu. Prídite sa osobne presvedčiť o "bezpečnosti a plynulosti" jazdy v danom úseku a možno potom schválite osadenie značky "Zákaz zastavenia". Od stola asi ťažko viete zhodnotiť vážnosť situácie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania