Čudné riešenia v Eurovea

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Peter Oravec 17. júla 2012

Komu patria terasy nad Dunajom pri Eurovea? Všetky tri terasy sú obsadené priľahlými kaviarňami a reštauráciami. Odkúpili ich kaviarne alebo sú prenajaté? Nemal to byť pôvodne verejný priestor?
Čo je so skladom číslo 7? Nemal to byť kultúrny stánok hlavného mesta? Pomaly zarastá burinou...
Štefánikova socha je obkľúčená komerčnou plážou, ktorá prakticky zamedzila prechod k Dunaju od centrálneho námestia Eurovea. Bolo to zámerom tvorcov námestia?

19. júl 2012

patrik

Eurovea leží v miestnej časti Ružinov, nie Staré Mesto, takže sa treba obracať na ružinovskú samosprávu...
20. júl 2012

JA

Súhlasím s podnetom! Markíza si vymyslela na tomto verejnom priestore urobiť trápnu reality show a je to na škodu všetkých Bratislavčanov! Aj tak máme v BAsnáď iba 1 pláž-magio, tak prečo tento pekný upravený kus nábrežia blokuje súkromná TV na takú sprostosť!!! Je to jedno z mála území, kam sa nemusím hanbiť vziať zahraničného návštevníka!
08. september 2012

Juliette

Plne suhlasim, hlavne s terasami. Jasne si pamatam, ze to malo byt pre ludi. A teraz tam ani clovek ist nemoze, iba pod podmienkou kupi niecoho od daneho podniku - vlastna skusenost.
18. január 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
K vášmu podnetu, komu patria terasy nad Dunajom a čo je so skladom č. 7 uvádzame:
Sklad č. 7 - jeho vlastníkom je spoločnosť Ballymore (vlastník OC EUROVEA) - využíva sa napr. na výstavy alebo iné spoločenské podujatia.
Móla nad Dunajom sú taktiež vo vlastníctve Ballymore, kaviarňam sú prenajaté.

Tatiana Baáriová, kancelária starostu
18. január 2013

Peter Oravec

Pani Baáriová,
táto odpoveď Vám zabrala takmer na hodinu presne pol roka. Klobúk dole!
Takže, sklad č. 7: Mesto (magistrát i mestská časť) dlhodobo tvrdilo niečo v tomto zmysle: "Neskôr bude budova slúžiť Bratislavčanom i jej návštevníkom ako mestské Auditórium, ktoré sa postupne stane náhradou za Park kultúry a oddychu, ktorý ustúpi novej modernej výstavbe... Využívať by sa mal najmä na spoločenské podujatia väčšieho rozsahu." Zdroj: http://sk.wikipedia.org/wiki/Sklad_%C4%8D._7
Zmenilo sa odvtedy niečo? Alebo už vtedy mesto vedome zavádzalo/klamalo? Inak: chápem, ide o súkromný majetok. Čo si s ním Ballymore urobí, to bude mať. Nechápem však, prečo mesto (v určitom čase) tvrdilo, že sklad č. 7 bude určitou náhradou za PKO a bude to "mestský" kultúrny priestor.
Móla nad Dunajom: Jasná otázka, jasná odpoveď. Móla nad Dunajom NIE SÚ verejný priestor. Sú v súkromnom vlastníctve a sú prenajaté. Odporúčal by som túto informáciu jasne komunikovať verejnosti, napríklad takto: "Mestská časť oznamuje verejnosti, že vyhliadkové móla nad Dunajom v komplexe Eurovea sú v súkromnom vlastníctve, boli vlastníkom prenajaté iným osobám a verejnosť má na tieto móla prístup len so súhlasom majiteľa alebo nájomcu. V tomto zmysle vyhliadkové móla nie sú vyhliadkovými mólami, ale mólami určenými na sedenie a konzumáciu pre návštevníkov stravovacích zariadení, ktoré majú tieto móla v prenájme." To by bolo voči verejnosti celkom čestné.
S pozdravom
Oravec
18. január 2013

Juliette

ten sklad mi je ako tak ukradnuty... ale tie mola prenajate kaviarnam a kto vie komu este proste ojeb ludi zas. Bratislava konecne dostala pekny priestor kam chodi vela ludi, a urcite nie iba domaci. Tie mola pekna moznost ako sa pozriet na "svet" aj inak, nez len z chodnika a este ani to nie je mozne. Teda bud ked si u tych komu to prenajali nieco obejdnas, a i tak to nie je ono... alebo uz mimo sezony ked su mola prazdne, a to tiez ziadna romantika.
07. október 2013

Peter Oravec

Odporúčam označiť ako vyriešené, terasy sú súkromným majetkom, sklad 7 asi tiež, komerčná pláž tam tento rok (2013) nebola.
02. január 2014

Nivy

z terás nad Dunajom je celú zimu akurát tak sklad nepotrebného nábytku.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania