Betliarska-parkovanie-nevyznačené miesta

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
ja 31. októbra 2023

Dobrý deň, bolo by prosím možné vyznačiť parkovanie na chodníku na Betliarskej ulici (na úrovni Krásnohorskej 18 a 20). V tejto lokalite je veľký nedostatok parkovacích miest a parkovanie na tomto chodníku by neobmedzilo chodcov, zostalo by zachovaných aj 1,5m. Takýmto vyznačením by sa získalo minimálne 8 nových miest. Fotku prikladám. Ďakujem

31. október 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
31. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet.

Chodníková novela je bezpochyby krok správnym smerom, ktorý pomáha priniesť poriadok do ulíc a zvyšuje komfort a bezpečnosť každého, kto sa vo verejnom priestore pohybuje aj pešo. Uvedomujeme si že, parkovanie v mnohých častiach Bratislavy, kde ešte nie je PAAS, je náročné s obmedzenými kapacitami.

Na ulici "Betliarska" nie je momentálne v pláne vyznačovanie parkovacích miest. Nikto však nemá záujem zbytočne znepríjemňovať život obyvateľom, ktorí jednoducho len potrebujú zaparkovať v okolí svojho bydliska. Preto sa aj naďalej budeme zaoberať podnetmi od obyvateliek a obyvateľov hlavného mesta a v prípade opodstatnenosti bude spracovaný projekt organizácie dopravy, ktorý bude dopyt po parkovacích miestach reflektovať.

Ďakujeme za pochopenie.

S pozdravom,

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
31. október 2023

ja

Dobrý deň, ďakujem za odpoveď ale mám ešte doplňujúce otázky. Nerozumiem tomu ako parkovanie v týchto miestach obmedzuje bezpečnosť chodcov a ako im zvýši komfort to, že tam autá nemôžu parkovať. Na chodníku zostane 1,5 metra a chodci môžu chodník využívať tak ako doteraz. Chodci pri kraji chodníka pri ceste nechodia, lebo sú tam lampy a cesta, chodci sa držia na druhej strane. Vedeli by ste mi prosím stručne napísať v čom presne sa zvýšil komfort chodcov v tomto prípade a čo presne znamená, že je podnet opodstatnený? Konkrétne mám na mysli túto vetu, ktorú ste mi napísali: "Preto sa aj naďalej budeme zaoberať podnetmi od obyvateliek a obyvateľov hlavného mesta a v prípade opodstatnenosti bude spracovaný projekt organizácie dopravy, ktorý bude dopyt po parkovacích miestach reflektovať."
Čo presne musím spraviť alebo ako má vyzerať môj podnet/problém aby bol v kategórii opodstatnenosti a aby na neho bol spracovaný projekt organizácie dopravy, ktorý bude dopyt po parkovacích miestach reflektovať? Kto rozhoduje o tom a na základe čoho, či bude projekt organizácie dopravy spracovaný alebo nie?

Ďakujem veľmi pekne
11. november 2023

Butafuka

Kľudne Vám, pán JA, odpoviem. Možností je viac, napríklad sa s podobne zmýšľajúcimi ľudmi zložte, kúpte si pozemok, dajte si vypracovať projekt vašich predstáv a ďalej už Vás dopyt nebude obedzovať všeobecná verejnosť.

Som chodec, mimochodom aj vodič, súkromného vozidla som sa zbavil, firemné má kde parkovať vždy pri firme. Prepravujem sa všakovako možne, som rád, že sa už nemusím na mnohých miestach obávať, že mi zrazí dieťa na chodníku nejaký iný vodič, čo si zvykol, že obrubníky sú tu na prekonávanie ako spomaľovač.

Čiže plus jedna, čo pri ceste chodím a je mi komfortnejšie, keď je to jasne vymedzené obrubníkom. Doteraz som chodník nemohol využívať výhradne na chodenie vlastne vo väčšine nášho mesta, teraz už sa to lepší. Bohužiaľ niekde ešte dočasne vyznačili parkovanie do chodníka, kým sa počet vozidiel v obytných oblastiach zníži a nebude ich treba. S ďalšími poplatkami sa to podarí v skorej budúcnosti, teším sa príjemnešiemu životnému prostrediu.

Nové miesta aj pre Vás však rád uvítam, napríklad pod zemou. Ak si za ne zaplatíte alebo ich prenajmete, určite ich vybudujú aj Vám. Nikomu tam nevadia, nikoho neobmedzujú. Držím palce s hľadaním výhodných ponúk, kým nebude všetko rozobraté.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania