Ružinovská-cyklotrasa-neoznačená

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Ružinovská cyklotrasa ale aj iné,ktoré zdieľajú aj chodci!Prosím o nastriekanie vhodných piktogramov na asfalt so šípkou po ktorej strane majú ísť chodci.Chodci chodia po chodníku po pravej strane,neraz vedľa seba a zasahujú až do protismeru.Ja ako cyklista aj ako chodec preferujem keď ide chodec, cyklista proti mne.Včas sa vidíme,viem či má registruje a je väčšia šanca zabrániť kolíznemu stretu.Budem rád za vašu odpoveď prečo to nejde a prípadnú diskusiu chodcov a cyklistov k tejto téme.Ďakujem.

02. november 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
02. november 2023

iboja

Fascinuje ma toto vytláčanie chodcov odvšadiaľ.V meste má byť priorita dostupnosti a jednoduchosti dopravy v poradí:chodec, MHD,cyklista,ostatné.Kto urobil z tohto chodníka tzv.cyklotrasu?Žasnem. Čudujem sa,že autor nevydal zo seba vetu: Chodci,choďte helikoptérou,lebo JAAA chcem ísť TU!
Chodci sú už aj tak dosť ohrozovaní všadeprítomnými autami,a,aby sme sa ako dlhoroční obyvatelia triasli,či ešte vôbec môže niekde naša noha vkročiť?
ABSURDNÉ.
02. november 2023

Tomáš

No mesto sa chvali svojimi prioritami v doprave ale bohuzial realita je taka ze prvotne sa planuje cesta pre auta a ostatne formy dopravy su upratane len na druhu kolaj. A to je pripad aj tejto situacie kde jedine co mesto dokazalo je osadit 20 znaciek zdielaneho chodnika pre pesich a cyklistov pozdlz celej Ruzinovskej bez dalsieho napojenia na uz existujuci chodnik a situaciu oznacilo za vybavenu aj ked ten chodnik na to kapacitne nie je vobec postacujuci. Samozrejme tym akurat postvalo pesich a cyklistov voci sebe navzajom. Odkaz pre Milana: Bohuzial mesto sa rozhodlo vyriesit situaciu znackami "Spoločná cestička pre chodcov a cyklistov" ktora je vhodna na malo frekventovane a priestrane chodniky kde mozu obaja ucastnici vyuzivat celu sirku chodnika nie znackou "Oddelená cestička pre chodcov a cyklistov" kde je jasne definovane po ktorej strane cesty ma ktory ucastnik ist. Tym padom by tu delenie vodorovnymi ciarami nemalo opodstatnenie a aj tak si nemyslim, ze by to akokolvej vyriesilo pretrvavajuci chaos na danom useku. Odkaz pre iboja: Rozumiem vasej frustracii, no uvedomte si ze je to jedina relativne bezpecna a legalne vyznacena trasa pre cyklistov v Ruzinove vychodne od Bajkalskej ulice smerujuca do centra mesta, preto je logicky vyuzivana a preferovana cyklistami, takze vase oznacenie "odvsadial" o vytlacani chodcov zrovna v tomto pripade nepovazujem za velmi opodstatneny. Odkaz pre mesto: Co urobilo mesto za poslednych 5-10 rokov pre zvysenie bezpecnosti chodcov a cyklistov v danom useku? Kde je uplatnena priorita alternativnych sposobov dopravy ktorou sa mesto tak chvali? Preco ma osobna automobilova doprava 4 prudovu "dialnicu" do centra mesta a cyklisti boli vyhnani do poddimenzovaneho chodnika kde neustale dochadza ku konfliktnym situaciam? Preco ide o jedinu cyklotrasu smerujucu do centra mesta v celej vychodnej casti ruzinova? Preco sa v danom useku v krizovaniach s inymi komunikaciami nachadzaju "Priechody pre chodcov" a nie "Miesta na prechádzanie" (prechod pre chodcov aj cyklistov) ked ide v celom useku o zdielany chodnik pre chodcov a cyklistov? Preco trasa nepokracuje dalej do centra mesta ale konci pri krizovani s Bajkalskou? To mesto povazuje problematiku za vyriesenu osedenim 20 znaciek? Ludia si zasluzia jasne odpovede na dane otazky.
02. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme v tejto chvíli pridelili kolegyniam a kolegom, ktorí majú oblasť, ktorej sa podnet týka, v kompetencii. Obdržané stanoviská ohľadom jeho riešenia Vám sprostredkujeme.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie cyklodopravy
Kedy? 2024

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
03. november 2023

iboja

Odkaz pre Tomáš.Tiež sa snažím porozumieť vašej cyklistickej frustrácii,no uvedomte si pre zmenu vy,že táto komunikácia je tu jediná komunikácia,ktorou sa môžu pešo ,bez kotrmelcov a výmoľov dostať chodci z konečnej električiek na Štrkovec,prípadne ďalej k jazeru i k OC Centrál.Chodci nie sú len naspeedovaní mladíci,ale i dôchodcovia zvyknutí tade chodiť a matky s kočíkmi i malými deťmi.
Zdieľaný tzv cyklochodník je nedorobené a alibistické riešenie,vedúce akurát tak k panickej poruche z blížiacich sa bicyklov a seknutým krkom z neustáleho otáčania sa ,či niečo zozadu neútočí.
03. november 2023

Tomáš

Ja nehovorim o frustraci ale o nepomere poctu ciest/cyklociest/chodnikov. Uvedomte si, ze ani cyklistovi nie je vobec prijemne davat pozor na bezpecnost chodcov, ktori su nepredvidatelni vo svojom pohybe (kedze je v drvivej vacsine pripadov oznaceny ako vinnik takejto kolizie) a suhlasim s Vami ze si kazdy z nas zasluzi svoj bezpecny priestor. No ak sa citi chodec ohrozeny v danom useku ma k dispozicii ci uz elektricku alebo rovnocenny chodnik bez toho cyklistickeho na opacnej strane cesty pripadne od Tomasikovej vedie subezny chodnik po Komarnickej ulici a to sa rozpravame len o najblizsom okoli. Prosim uvedomte si ze stojim na Vasej strane a zdielam Vas nazor ze "Zdieľaný tzv cyklochodník je nedorobené a alibistické riešenie" a jedinym vinnikom je samotne mesto ktore povazuje situaciu za vyriesenu osedenim zopar znaciek a nie je schopne ani odpovedat na par zakladnych otazok ohladom danej situacie.
03. november 2023

Milan

Ďakujem iboj a Tomáš za komentár k tejto téme.Tak ako sa motajú cyklisty chodcom na chodníku tak aj chodci na cyklochodníkoch cyklistom.Cyklotrasa pri Malom Dunaji je korzom aj pre chodcov,mamičky s kočíkmi s pobehujúcimi psami.Pridávam foto!!Ja som za to aby bol zdielaný aj pre chodcov.Chcem však aby platili určité pravidlá bezpečnosti.Já ako chodec idem po cyklotrase po ľavej strane, lebo viem,že tam nemám čo robiť.Včas vidím cyklistu ktorému sa tak nesnažím robiť prekážku na cyklotrase.Preto si myslím že tie piktogramy by upozornili jak chodca tak cyklistu že ten chodník zdieľajú spolu a nebudeme na seba vrčať.Ďakujem za ďaľšie podnety.
03. november 2023

Tomáš

Dakujeme za velmi pekny priklad. Ocenujem vasu snahu o ohladuplnost no bohuzial je naivne mysliet si ze vsetci ludia budu rovnako ohladuplni ako ste Vy. Ako vidiet z vasej fotky je uplne jedno ci je chodnik zeleny, cerveny, s obrazkom bicykla alebo panacikov ak neexistuje alternativna trasa ci uz pre cyklistov alebo chodcov budu ju prirodzene vyuzivat obe skupiny a pokial bude mesto aj nadalej vytvarat a tolerovat taketo konflitkne situacie budeme trpiet vsetci.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania