Dudova-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

dobry den, po vyznaceni modrych parkovacich miest na Dudovej pred obchodnou akademiou, vznikaju kolizne situacie: parkovanie na oboch stranach vozovky aj mimo modrych parkovacich miest - upchatie jazdnych pruhov, auta vychadzaju a vchadzaju z parkoviska obchodnej akademie cez prechod pre chodcov, auta stojace na chodniku. Prosim o riesenie. Niekolko krat bola privolana mestska policia, no opakuje sa to kazdy den, hlavne rano 7.00-8.00 a 13.00-14.00, kedy je zablokovana cela ulica. Auta pouzivaju pre prejazd z/na parkovisko prechod chodcov pocas celeho dna, nie len pocas spicky.

04. november 2023

Mites

Riešenie vidno rovno na prvom zábere, na dvore pred Dudovou 2. Dvor nie je parkovisko, ale to by Petržalka musela nielen značiť, ale aj mať koncepciu, že napríklad hneď vedľa papagájova im neparkuje FedEx - to, že si každý parkuje ako chce napriek čiaram kade-tade asi hovorí za všetko.

Teraz sa pripútajte, pán Pavlík s pani Ryzou vám napíšu, že oni si svoje splnili, prémie budú, starosta by rád byť znovuzvoleným a Vy si máte volávať mestkých policajtov každé ráno, lebo veď čo oni s tým majú. Najlepšie bude, keď to hodia na plecia riaditeľovi školy ešte.
05. november 2023

Odkaz pre starostu

Prosím diskutujúcich, aby sa v komunikácii na portáli vyjadrovali vecne a fakticky, a aby sa zdržali zbytočne ironických komentárov.

Ďakujem

David Dianiška
Administrátor pre Petržalku
06. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Takéto vyznačenie miest bolo schválené Krajským dopravným inšpektorátom, pričom vozovka je dostatočne široká na prejazd vozidiel v oboch smeroch. Žiaľ, aj tu vzniká rovnaký problém, ako pri väčšine škôl počas ranného lievika, kedy priestory pred ZŠ blokujú parkujúci rodičia, ktorý majú nutkanie, odprevadiť svoje deti takmer až do tried. Vodičov a vodičky prosíme najmä v ranných hodinách o disciplinovanosť.

Ďakujeme za porozumenie.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
06. november 2023

Katarína Luknárová

Dobry den, dakujem za reakciu. Prosim, akym sposobom prebieha ziadost o disciplinovanost vodicov? Viem si predstavit napr. osadenie znacky zakaz zastavenia v problemovom useku. Prosim, ako bude prebiehat riesenie problemu pouzivania prechodu pre chodcov pre vjazd/vyjazd vozidiel na parkovisko? Vopred dakujem za upresnenie.
06. november 2023

Folac

Vazeny zamestnanec Samospravy povereny odpisovanim platitelom dani do nasho rozpoctu - nas vsetkych - zamyslite sa nad svojimi, alebo Vami tlmocenymi odpovedami na tomto portali.

1) Dopravne znacenie sa schvaluje pohladom na vykresy, DI znacenie neschvali iba ak je v rozpore s normami. Navrhovatelia su vsak znali miestnych pomerov, preto na toto maju prihliadat a napriklad nenavrhnut 2 rady parkovanie bez zjavneho vyjazdu a vjazdu, este tam, kde sa nachadza priechod pre chodcov, ku vsetkemu pred skolou.

2) Jedna sa o obchodnu akademiu, keby to bola skola zakladna alebo materska, vytvorili by ste poblem ovela vacsi, ludia by sa o svoje deti obavali v takto dopravne riesenom chaose este viac. Alebo Vy by ste sa na tom priechode citili bezpecne?

3) Nikto z vodicov a vodiciek, na ktorych apelujete to tu necita, pricom to musi vediet velmi dobre kazdy, nieto este referat komunikacie povereny obsluhovat tento portal.

4) Za porozumenie nedakujte, nemate ho, ak situaciu nedokazete riesit, prosim eskalovat na nadriadeneho, ak ani ten nie, dalsieho nadriadeneho. Laik by napriklad navrhol osadenie zabrany v mieste priechodu aby zamedzil jazde vozidiel, dalej jasne vyznacil miesto vjazdu a vyjazdu a zabezpecil, ak to je potrebne, aby sa neparkovalo volne aj okrem vyznacenych miest. Odbornik, aby by bol povolany, by mozno nasiel aj lepsie riesenie.

5) Vasa odpoved voci rodicom je opovrhujuca, medzi riadkami si danovy poplatnik precita, ze nemate zaujem riesit vsedny komunalny problem, akokolvek repetitivny, s ktorym by ste mali mat moho skusenosti. Mozno sa z Vasej strany jedna o syndrom vyhorenia, nikomu neupieram pravo na pevne dusevne zdravie, ale taketo odpovede by sa na verejnost dostat nemali.

Dalsie odpovede odporucam zverit skusenejsim kolegom.

Admina poprosim o apel na Samospravu, aby odpovede neboli dehonestujuce voci clenom verejnosti.
08. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

chcem Vás informovať, že projekt organizácie dopravy v lokalite bol doplnený o stanovisko správcu (mesta) a ide opätovne na určenie. Po kladnom určení POD bude nasledovať osadenie zónových značiek, čo bude viesť k lepším možnostiam kontrolovať stojace vozidlá v uvedenej lokalite. Obyvateľov žiadame o trpezlivosť pri procesných úkonoch.

Zazónovanie problém plne nevyrieši, veríme však, že pomôže situáciu minimálne zlepšiť. Súdime tak zo skúseností z kontroly parkovania pred súkromnou školou Narnia, kde evidujeme podobné kolízne situácie, ktoré nemožno riešiť celkom efektívne.

Bolo zistené, že zápchy trvajú v priemere do 25 minút pred vyučovaním, následne sa situácia upokojí.

Ďakujeme za porozumenie.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
08. november 2023

Peko

Prosím Vás, o akej škole to teraz píšete, aké určenie, aké bude nasledovať? Na zemi máte všade očíslované miesta, na vjazd do ulice na zem ste pridali nápis zóna, zvislé značky potrebujú schváliť dodatočne alebo čo je to za kocúrkovo?

Aj malé dieťa vidí, že pred školou ste spravili pozdĺžne parkovanie v ulici, kde je potrebné rodičom zastavovať, čiže buď to musí byť ako pred OC Nivy, že zmenili parkovanie na miesta na zastavenie, alebo aspoň časovo v špičke dať zákaz státia - aby tam bolo voľno, keď treba zastaviť. A tie autá na betónovom školskom dvore dovolil zaparkovať kto?
08. november 2023

Peko

A pardón, kto je správca mesta? Ak je to preklep, tak kto konkrétne to je v tomto prípade?
08. november 2023

Peko

Koľko stál projekt organizácie dopravy pred Dudova 2, 4, vypracovaný bol kým, odkedy čakal na zrealizovanie, aké bolo pripomienkové konanie ... by som sa ešte rád informoval.
08. november 2023

Katarína Luknárová

Dobry den, dakujem za reakciu. Beriem to tak, ze problem s blokovanim jazdnych pruhov v spicke je v rieseni. Prosim, ako sa bude riesit pouzivanie prechodu pre chodcov na vjazd/vyjazd na parkovisko pred skolou? Tento problem nenastava iba v spicke, ale prejavuje sa pocas celeho dna - naozaj vacsina aut pouziva prechod, co je naozaj nebezbecne.
02. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

lokalita Dudova bola zazónovaná:
https://www.petrzalka.sk/2024-01-22-lokalita-haje-1-je-kompletne-zazonovana/

Parkovanie vozidiel je povolené len vo vyznačených modrých parkovacích boxoch.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? január 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania