Vilová-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

V riešení
meno
Ajeťák 07. novembra 2023

Na Vilovej ulici (oproti vchodu 27 a zadnému vchodu 29) po chodníkovej novele parkujú vozidlá na ceste (mimo boxov) a majú problém tadiaľto prejsť smetiarske autá, zásobovacie vozidlá, nechcem vedieť ako by v prípade núdze tadiaľto prechádzala ťažká hasičská technika.. Tiež je problém vyjsť zo šikmého parkovania. Prosím o vyznačenie zákazu státia, prípadne, keďže ide o zónu s petržalským parkovaním o dôsledné riešenie priestupkov. Pri zadnom vchode 29 ide dokonca o obojsmernú premávku, kde by malo zostať 2x3m, čo určite nie je splnené...

07. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Možnosti jeho riešenia už preverujeme u kolegov a kolegýň z príslušného referátu.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? november/december 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
07. november 2023

Jakub

Znacku vam neosadia pretoze to ze sa tam parkovat nesmie je vseobecne zname. Ze sa kontroluje malo az vobec je dane stavom mestskej policie. Ked maju v terene 2 hliadky na celu BA5 ziadna ulica nedostane doslednu kontrolu. To sa proste neda. Vzdy budu mat prednost ulice kde prave niekto volal. Jedine efektivne riesenie je ak vam na tom zalezi, ze si viac krat za tyzden najdete 1 minutu cas a zavolate 159, nahlasite anonymne ze ziadate riesit nedodrzane jazdne pruhy a tym to date vypapucovat. Iba ked vyvolate vo vodicoch vnem, "vzdy ked zaparkujes budes rieseny" sa navyk zmeni. Je vela lokalit v BA kde sa ulica upratala ale takmer vzdy to chcelo vytrvalost obcana.
12. november 2023

anonym

Čo takto zlegalizovať státie na chodníku tým, že sa tam vyznačí vodorovné dopravné značenie? Ak bude alternatíva chodniku, som názoru, že by nemal byt problém vramci parkovania “obetovať” jeden chodník.
19. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po preverení u kolegov, v lokalite bola a rovnako tak v nasledujúcich týždňoch bude posilnená kontrola parkovania našimi kontrolórmi.

V parkovacích zónach je možné parkovať iba na vyznačených miestach. Preto sa DZ Zákaz zastavenia a Zákaz státia v parkovacích zónach neosadzujú.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? január 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
18. február 2024

Ajeťák

Môžte kontrolu zintenzívniť? Včera (sobota) mali smetiari problém prejsť a museli sa otočiť a odísť v protismere... Od poslednej informácie od vás tu bola kontrola len raz...
18. február 2024

Jakub

ja som vam dobre radil, ak nebudete volat 159 vy nikto to za vas neurobi;)
18. február 2024

JR

Problem nie je zjavne vyrieseny, vyriesit ho mali kontroly, kontroly sa zaviedli, aby Jakub nemusel kazdemu radit volat 159, je to absurdna rada akoby ste radili volat pocas jazdy na dialnici 130 na predbiehajucich vodicov vzdy rad za radom 158, nepatri do vyspelej spolocnosti.
19. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na nové komentáre sme upozornili kolegov, ktorých sme rovnako tak požiadali o zintenzívnenie kontrol.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? február-marec 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
19. február 2024

JR

A nemal by byt takyto podnet, kym sa caka v rieseni, namiesto vyrieseny? Hlavne ked odpoved moze prist az o mesiac.
19. február 2024

Jakub

JR,
v prvom rade my nie sme a dlho nebudeme vyspela spolocnost. Ak Petrzalka s aktualnym poctom kontrolorov kontroly nevie zabezpecit co ocividne nevie, tak tvrdit ze sa to zlepsi prave vtedy ked uz svoj projekt regulovaneho parkovania prepustaju v prospech PAAS je obycajny prazdny slub MU ktory sa nema ako splnit. MU nevie dat zadnu statistiku kolko v akej intenzite sa urobilo lebo by to bolo na zaplakanie. To si myslim podla toho ake okate miesta v inych castiach su dlhodobo neriesene. Jedina vizia je ze tuto ulicu preberie PAAS, nasledne raz namiesto kontrolorov zacnu chodit skenovacie auta. Co sa tyka komentarov na moju adresu ze volat mestsku policiu nie je riesenie, no mozno to nie je dokonale ale nic lepsie v ponuke nemame. Asi si nepamatate ked velitel stanice Petrzalka dal pisomny prikaz ze kazda hliadka ma vykazat minimalne 5 priestupkov za 12 hodin sluzby. Vyslovene musel zdoraznit ze to je 5 na policajta nie na hliadku. To znamena ze dovtedy boli hliadky co za tych 12 hodin nezdokumentovali ani 5 priestupkov, taka je vykonnost u nas vo vyspelom meste,...a policajti sa este isli burit a posielat ten list do Noveho Casu ze co su to za hrozne naroky. Denne minimum 10 udalosti pre hliadku za 12 hodin plati dodnes co je smiesne malo ked sa to da teoreticky nabuchat za prvu hodinu sluzby na niektorych uliciach. Ked si zoberiete vypis priestupkov s casovymi zaznamami kedy boli riesene tak vam z toho vyjde ze v noci sa spi, taktiez cez vikendy su tam poriadne hluche okna cez den kedy sa nic nezistilo, posledne dve hodiny kazdej dennej sluzby aj cez tyzden su uz take ze sa robi iba ak pride oznam lebo denne minimum je splnene. Cize pravda je taka cim viac oznamov obcania daju tym viac sa toho urobi. V mnohych casovych slotoch je vas telefonat ten rozdiel ci sa urobi nieco alebo sa iba bude sediet v aute a cakat ci sa nieco neudeje a setrit benzin. Volat a ziadat aby sa konalo je aj tlak na policajtov ze obcania vyzaduju vacsi vykon ako iba 10 priestupkov za 12 hodin.
21. február 2024

JR

Jakub, aj tu dakujem za alternativny pohlad na vec. Ja vychadzam z toho, ze tie parkovacie systemy boli zavedene na to, aby prave takyto podnet mohol byt rieseny ako vo vyspelej spolocnosti. Transparentne tu vidnom ako sa k nemu ta strana, ktora je za to zodpovedna, postavi.

Popisovane skutocnosti zo zakulisia MP naozaj nepoznam, ale prave si myslim, ze je to v svetle takehoto podnetu uplne nesuvisiace. Ak je potvrdene, ze bude v mieste posilnena kontrola, tak je to presne tak, ako to ma byt. Nechajme ten novy system zapracovat. Ak nezafunguje, bude lahke podnet znova otvarat, ako sa bude stavat aktualnym. Ale osobne predpokladam, ze po neikolkych aj len nahodnych kontrolach sa neparkuje takto - predsa su to ti isti vodici, to by sa znacne predrazilo.

Poznamka este k MP, ale nechcem aby sa podnet stal temou o tom, ako to nefungovalo uz v minulosti. Pevne verim, ze v noci nespia, pretoze v noci ma prinajmensom poriadkova policia hliadkovat. Tiez dufam, ze setrit benzin nie je vobec potrebne, za jeden priestupok je predsa zarobene na nadrz na zmenu. Ale myslim si, ze poriadkova policia nema mat nikde vo vyspelom svete na starosti bezne parkovanie.

A mne principialne vadi na tych Vasich radach to, ze to obcas vyznieva, akoby to bola chyba zadavatela, alebo ze by to vobec nemal sem zadavat - na to tento portal predsa je. On nezadava podnet k priestupkom, on zadava podnet k nedostatocnosti kontrol. Kontroly mali nahradit stary system.
18. apríl 2024

C K

Ajeťák, všimol som si, že vo Vašom druhom podnete v tejto ulici:

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/160158/vilova-riesenie-dopravnej-situacie-nedodrziavanie-dopravnych-predpisov

Bola uzavretá diskusia. Boli ste vyrozumení, prečo?
22. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v prípade podnetu 160158 boli obyvatelia usmernení kontaktovať mestskú políciu, a to pri zaznamenaní priestupkovej činnosti. MsP je oprávnená uložiť blokovú pokutu na mieste. K podnetu aktuálne nemáme čo dodať. O uzavretí diskusie rozhodol admin, nie mestská časť. Zároveň súhlasíme, že portál nemá slúžiť ako diskusné fórum pri uzavretých podnetoch.

Ďakujeme za porozumenie.
Kto? Referát komunikácie
Kedy? apríl 2024

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
24. apríl 2024

Ajeťák

Zdravím, ja aspoň v aplikácii mám možnosť pridať komentár, takže nevšimol som si... ale ako som písal v tom podnete naposledy, že keď uvidím vozidlo v protismere, tak do vtedy ani nestihnem zavolať na 159, nie to ešte aby hliadka stihla prísť... Jednosmerka ktorá sa nedodržiava je bohužiaľ zbytočná...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania