Mamateyova-cyklotrasa-neoznačená

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Na Mamateyovej ulici je nebezpečná cyklotrasa, čiary sú už skoro neviditeľné, autobusy bežne jazdia cez cyklotrasu, prosím o obnovu značenia a o oddelenie cyklotrasy plastovými stĺpikmi (určite nie obrubníkmi ako na nábreží). Tiež počas obnovovania vodorovného značenia prosím o zrušenie (zbytočnej a nebezpečnej) prerušovanej čiary medzi smermi. Ďakujem.

13. december 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
13. december 2023

jajbolina

To by chcelo aj zjednotiť značenie cyklociest, teda jej dať červený podklad (najlepšie už na jar, v marci). Predsa len, je to viditeľnejšie aj pre vodičov že je tam cyklotrasa.
17. december 2023

Jano - Star9H6j

Odporúčam pri tejto akože "ukážkovej" cyklotrase (vyjadrenie magi z r. 2020), konečne doriešiť/potiahnuť značenie smer z križovatky Gettingovej smer na Slovnaft pumpu/hrádzu (malo to byť už hotové) a premalovať zmatočné značenie na zastávkach Bulíková ktoré aj tak nikto nedodržiava (výjazd/zjazd cez ostrovček MHD)- na Šustekovej sa tiež vedie cyklopruh cez/popri bus "stojisko" a je to bez problémov.

+ Magistrát, prosím vysvetlite svojim úradníkom z MSP, že pruh na obrázku (červené auto) nie je PARKOVACÍ ale je to súčasť/vyústenie cyklopruhu. Bežne v ňom parkujú autá, je to nebezpečné. MSP tvrdia že je to v poriadku :) ... (nehovoriac, že sa jedná o parkovanie v križovatke)
17. december 2023

Tomáš

Myslienka vedenia obchadzky poza ostrovcek je spravna, bohuzial realizacia je zalostna, cyklopruh smeruje cez pristresok MHD a obchadza pristresku vedie cez barierovy chodnik a zatravnovacie kocky - inymi slovami na bicykli nezjazdne. Pokial sa toto neda do poriadku musi ist cyklopruh cez stojisko inak ide o priame ohrozenie cyklistov.
17. december 2023

Jano - Star9H6j

Tomáš,

hlavne je to ohrozenie ľudí (čakajúcich na zastávke). Píšem to ako cyklista, ktorému tam X krát ludia otočený chrbtom cúvli/zmenili smer do dráhy, deti sa rozutekali na bus/z busu, a úplne ich chápem že neočakávajú cyklistu v takom priestore... už jazdím po ceste.

Viem že táto verzia bola súčasťou ešte pôvodného projektu niekedy z 90tych? rokov (vtedy to mozno bola spravna myslienka) ale ten už vôbec nezohľadňuje realitu resp. situácia/kapacitu ludí v danom priestore a aktuálna realizácia je, mentálny trapas zodpovedných...

Som názoru že nemá význam mínat dalsie peniaze na prerabku zastavky/nájazdov/chodníkov, pokial je tam enormne vela priestoru pre cyklistu. Proste sa využije BUS "pruh", ak je ten aktuálne obsadený, dočasne prejdem do jazdného pruhu (presne ako pri Salezianoch), alebo 10sekund počkám.
Je to jednoduché a prehľadné miesto v oboch smeroch.

Nech to preznačia - na cestu, v rámci opravy značenia (pôvodná myslienka autora podnetu).
A dúfam že pri potiahnutí smerom na DK Ovsište nebudú znova blázniť značením cyklopruhu výjazdom na zastávku (ak sa pamätám to bolo tiež v povodonom "prehistorickom" projekte...)
17. december 2023

Tomáš

Ja s Vami suhlasim, v priestore za zastavkou aktualne nic nenaznacuje ze by tadial mal ist niekto na bicykli a to je problem ako pre cakajucich tak pre cyklistu, preto nerozumiem kto taketo trasovanie mohol schvalit. Druhy problem je v tom, ze ak ma cyklista vyjst mimo znacenu trasu priamo pod autobus (co bohuzial robi takmer kazdy lebo nema velmi na vyber) je to daleko nebezpecnejsie ako keby tadial ziadna cyklotrasa neviedla.

Co som sa snazil povedat je ze vedenie poza zastavku je pri spravnom aplikovani bezpecnejsi a plynulejsi variant, staci sa pozriet na zastavky pri autobusovej stanici, kde je hustota cakajucich nasobne vyssia napriek tomu to tam funguje a je to bezne aplikovana prax aj v zahranici.

To ci to ma financne opodstatnenie investovat do komplexnej prerabky tohto prestoru sa asi zhodneme ze v aktualnom stave mesta nema a su daleko kritickejsie useky. Preto s Vami suhlasim a vravim ze kym nepride k plnohodnotnym upravam je nutne trasu premalovat s trasovanim cez stojisko inak ide o vedome ohrozenie cyklistov a ano aj cestujich na zastavke.

Aby sme sa vsak vratili k povodnej myslienke podnetu, urcite s nim suhlasim usek je naozaj zle viditelny a je nutne ho nanovo vyznacit. Taktiez suhlasim ze by sa mala zvysit bezpecnost cyklistov priamo v zakrute kde si vodici, ci uz vedome alebo nevedome, skracuju zakrutu cez cykklopruh. S prerusovanou ciarou nevidim ziadny problem ide o bezne znacenie obojsmernych ciest v meste.
18. december 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za nahlásenie tohto podnetu. Informovali sme o ňom odborný útvar, ktorý je na jeho riešenie príslušný. O postupe Vás budeme informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie pešej a cyklistickej dopravy
Kedy? 2024

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
19. december 2023

Robo

Jano, ak ste MSP mysleli Mestsku Policiu, tak Vy ste niekedy niekoho z nich stretli? To su ludia, co to maju ako bokovku ktovie k akej praci, za nizke mzdy, pokial viem ziadna odmena za objasnenie priestupkov, preto to tak vyzera aj na useku poriadku a Vy este od nich cakate nieco riesit s dopravou, ked podla sposobu ich jadzy nie su ani sami drzitelmi vodicskeho opravnenia? Nato predsa Mesto zriadilo cely novy usek, pretoze Mestska Policia nevie vyriesit ani bezdomovecke excesy, predpokladam, ze su pred kompletnym zrusenim/restrukturalizaciou, ked cokolvek realne treba, tak normalni ludia su jedine tak na PZ. Cest vynimkam, co uz ale vsetci odisli.
19. december 2023

Jano - Star9H6j

Zdravím Robert,

nefunkčnosť MSP, ich interné (NE)postupy a neefektivita/až často zbytočnosť/doslova interná sabotáž výkonov (aj mzdy) atď mi je známa. Kontakty (niektoré ešte existujúce v rámci MSP BA, ale aj iných mestách) mám roky a samozrejme mám "ako taký" (aby sme zbytocne nedramatizovali) prehlad o tom čo spomínate vyššie.

Vôbec nič to ale nemení na tom že Mesto je zodpovedné za svojich zamestnancov, na čo som ich upozornil aj tu (aj k tomu je tento portál).

Chápem nechuť väčšiny ludí pri spomenutí MSP (často negatívne skúsenosti), ale to je cieľom tých, ktorý MSP sabotujú z vnútra. Preto ja osobne im túto radosť nepoprajem, odporúčam to skúsiť občas (kludne aj raz ročne..(aj ked to môže byť spočiatku nepríjemné/oberie Vás to o pár 10tok minút, sám som sa k tomu musel "dopracovať")) aj ostatným.

Efekt (prevažne pozitívny) je zaručený
27. december 2023

Michal

Ja len potvrdím, že parkovanie v križovatke + v pruhu + pred priechodom je tam na dennej báze
27. december 2023

Michal

Ja len potvrdím, že parkovanie v križovatke + v pruhu + pred priechodom je tam skutočne na dennej báze

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania