Gagarinova-MHD zastávky Ríbezľová-nebezpečný ostrovček

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

extrémne nebezpečný ostrovček z vysokých obrubnikov. zjednajte nápravu. najlepšie odstránením obrubnikov. už je tam aj naburany jeden obrubník.

28. december 2023

Peter Hanuska

Autá vo vysokej rýchlosti môžu nabúrať do obrubníka a malo by to devastácne následky na pneu, disky, nápravu a iné časti auta.
29. december 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
29. december 2023

Tomáš

A aj ste skusali niekedy prejst usekom ako chodec? Viete ku kolkym vaznym zraneniam uz na useku v minulosti doslo? Ale suhlasim aktualne riesenie je nedostatocne, bolo by ziaduce usek osvetlit a doplnit vyraznejsim znacenim.
29. december 2023

Michal

vysvetlite mi prosim, co je na nom nebezpecne. Dakujem
29. december 2023

Michal

A devastacne nasledky na pneu, disky a ine casti auta pri nevhodnej jazde nepovazujem za ohrozenie bezpecnosti*
29. december 2023

Tomáš

keby išiel každý 50tak ako má tak....
30. december 2023

Peter Hanuska

Michal ja Vám to vysvetlím. Taký vysoký obrubník dať na takú frekventovanú cestu po ktorej idú auta dosť rýchlo je mega nebezpečné. Nielen že sa nachádza v strede vozovky, je vysoký ako Tatry čo môže viesť k naburaniu auta a viete si asi predstaviť keď máte niekoho za sebou kto vám dýcha na chrbát a vy chytíte kolesom obrubnik takej výšky. Ešte mám vysvetľovať či použijeme zdravý sedliacky rozum?
30. december 2023

Michal

Dakujem za vysvetlenie, avsak stale nesuhlasim. Je to uplne normalny ostrovcek a tie vacsinou byvaju v strede vozovky
02. január 2024

Tomáš

Takisto nesuhlasim, ostrovcek ma predsa vyznam okrem bezprostrednej ochrany chodca na prechode prave za ucel rychlost aut spomalit, nejedna sa o dialnicu ale o mestsku komunikaciu v blizkosti obytnych domov a zastavok MHD. To ze je ulica frekventovana a vy mate strach z auta jazdiaceho za Vami je problem osobny nie bezpecnostny.
03. január 2024

Peter Hanuska

Taketo vysoke ostrovceky urcite nebyvaju v strede vozovky. To ste kde videli? Jaj uz viem v centre mesta kde je max 30km/h. Tam je to totiz nebezpecne a vobec to chodca neochrani. A prosim Vas odkedy ma ostrovcek funkciu spomalenia aut ked vodici ani nevedia ze tam takyto ostrovcek je??? Napr podvecer alebo v noci??? Znacka o tomto neupozornuje. To ze sa nejedna o dialnicu suhlasim. Niektore auta tam ale jazdia ako po dialnici. Strach vobec nemam ja z auta jazdiaceho za mnou iba poukazujem na to co sa vsetko moze stat a ze je to nebezpecne a absolutne nevyhovujuce - znaci o tom uz aj poskodeny obrubnik na foto. Tu prechod vobec nemal byt nakolko je to tak frekventovana komunikacia ako keby ste dali prechod na dialnicu.
03. január 2024

Michal

Vase argumenty nedavaju zmysel.
1) ulohou stredovych ostrovcekov je chranit chodcov, ciastocne plni aj funkciu spomalenia premavky (podobne ako šikana)
2) ostrovceky sa osadzaju prave na cesty s viacerymi jazdnymi pruhmi. Ostrovcek v dopravne upokojenej zone nema moc zmysel.
3) ostrovcek je riadne oznaceny zvislym dopravnym znacenim, priechod je takisto oznaceny vyraznym vodorovnym aj zvislym znacenim
4) presne to je cast problemu, ze tam auta lietaju jak na dialnici. Preto je treba prijimat kroky na zvysenie ochrany najzranitelnejsich ucastnikov cestnej premavky
5) vodici maju automaticky spomalit, ked vidia, ze maju pred sebou priechod
6) nemal tam byt priechod?? A ako sa maju chodci dostat na druhu stranu? Teleportovat? Ak by sa odstranil, akurat docielite to, ze chodci budu pobehovat medzi autami. Mesto ma byt pre ludi a nie pre auta.

Neviem ako je to tam s ovestlenim po tme, ale o tom mozme diskutovat. Ostrovcek je urcite uplne v poriadku.
03. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme, že ste nám tento podnet nahlásili. O postupe kolegýň a kolegov v jeho riešení Vás budeme informovať. Prosíme Vás o trpezlivosť.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? 2024

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
03. január 2024

Michal

A este doplnim zopar lokalit v Bratislave, kde su stredove ostrovceky na 4-prudovke.
Šancová, Harmincova, Bosákova, Mamateyova, Rusovská cesta, Pražská...
16. január 2024

Palo Lang

Ako nic v zlom ale jazdim tadial pravidelne a ze by som sa citil nejako ohrozeny tymto ostrovcekom nemozem povedat… A to mam relativne dost siroke auto oproti ostatnym. Tu mi pride ze problemom su skor vodicske schopnosti zadavajuceho ako nespravne osadeny obrubnik…
17. február 2024

Peter Hanuska

Palo Lang. Vystúpte a choďte sa tam peši pozrieť v akom stave je ten obrubník teraz a potom mi napíšte ešte raz.
17. február 2024

Peter Hanuska

Michal ostrovčeky síce v Bratislave sú ale rovná cesta a z ničoho nič štvormetrový vysoký ostrovček z vysokého obrubníka je sakra nebezpečne. V tomto je ten rozdiel.
19. február 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň Peter Hanuska, dodržujte pravidlá diskusie, urážlivé komentáre boli zmazané.
S pozdravom,
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
26. február 2024

Palo Lang

Peter Hanuska, neviem preco by mal obrubnik po ktorom sa nejazdi akokolvek ohrozovat vase vozidlo. Pointa daneho obrubnika je ochrana chodcov pred vodicmi, ktori bud jazdit nevedia, alebo jazdeniu nevenuju plnu pozornost, kedze sirka cesty je tam dostatocna.
22. marec 2024

Peter Hanuska

Včera sa stalo presne to čo som predpovedal že sa stane. Vozidlo naletelo na ostrovček a poškodilo si koleso. Na mieste polícia. Treba toto ešte komentovať?
22. marec 2024

Tomáš

Ak to vozidlo skoncilo po takomto naraze 20m za prechodom ako na Vasej fotke 50km/h rozhodne nesiel a chvalabohu ze tam ten obrubnik je.
22. marec 2024

Peter Hanuska

Tomas Vaše argumenty sú úplne zcestne a nelogické. Tam nikto nejazdí 50 km, to vedia všetci. Ja sa bavím o tom že ten obrubník je nebezpečný a vysoký pre vodičov. Na to som apeloval. A keď už má chrániť chodcov, tak urcite inak ako vysokým ostrovčekom, lebo ich aj tak nechráni. Fyzika nepustí. Takže podľa vás bude lepšie nech si tam auta rozbíjajú kolesá a podvozky a chodci budú akože chránení a ľudia v autách nie? Nevidím tam racionalne uvažovanie. Prosím o vysvetlenie a kľudne ma poučte ak mi nieco utieklo.Auta tadiaľ vždy pôjdu a je to relatívne vyťažený ťah. Je to ako keby ten spravili prechod a ostrovček na diaľnici. Nelogické, nebezpečné pre chodcov aj pre vodičov. Ale asi vodičov a auta nemáte radi...
30. marec 2024

Tomáš

Nikto tam nejazdi 50km/h - ano mnoho vodicov tento limit nedodrzuje a to je ten problem ktory by sme mali v prvom rade riesit. Ten limit 50 je tam z nejakeho dovodu, preto k tomu treba prisposobit aj stav vozovky a nie odburavat prekazky aby si to tam ludia mohli valit 80. Nikto vas predsa nenuti povolenu rychlost prekracovat. Prosim uvedomte si, ze to ze vam to pripomina dialnicu neznamena ze to dialnicou je, prave naopak jedna sa o cestu v obytnej stvrti v priestore zastavok MHD takze je prirodzene ze tu dochadza k pohybu chodcov.
Obrubnik je standardnej vysky, so skosenymi hranami ako kdekolvek inde, spolu so zvislym znacenim, v mieste kde jazdny pruh aj tak predtym nebol a nie je potrebne sa mu ziadnym uhybnym manevrom vyhybat.
Ak sa bavime o fyzike, obrubnik nesluzi na to aby auto z plnej rychlosti zastavil, to by bolo samozrejme bezpecnostne riziko, jeho ucelom je zmenit trajektoriu vozidla spat do jazdneho pruhu mimo vyhradeny ostrovcek pre chodcov.
Hlavnym dovodom vyznamu ostrovceka je to, ze ak by chodec takto chraneny nebol v jeho pripade je to otazka zivota a smrti navyse bez jeho vlastneho zavinenia. V pripade vodica je to otazka radovo 100viek eur za ktore si moze sam pretoze sa nedostatocne venoval riadeniu alebo neprisposobil svoju rychlost stavu vozovky. Alebo mate pocit ze je moralne spravne aby na nepozornost vodica doplacali nevinni ludia? Mate pocit ze ochranovat bezbrannych chodcov je neracionalne?
02. apríl 2024

Palo Lang

Dobry den,

vie prosim administrator portalu zaslat ziadost o opravu obrubniku a tiez i pripadne vybetonovanie jeho vnutrajsku? Teda tak, aby nedoslo k dalsiemu ohrozeniu chodcov ludmi ktori nevedia jazdit - vid foto pana Hanusku? Pripadne ak by slo obrubnik este zdvihnut viac nad uroven cesty aby bol lepsie viditelny pre vodicov, nevenujucich sa riadeniu...
02. apríl 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, podnet bol opätovne zaslaný samospráve.
S pozdravom,
Administrátor portálu Odkaz pre starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania