Molecova-návrh na zrušenie cyklopruhu

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
PRAVO REZIDENTA 23. februára 2024

ziadame odstranit nepouzivany cyklopruh
obmedzenie vodicov jednym pruhom sa vytvaraju kolony aut, emisie , ktore neboli na tejto casti cesty sidliska

cyklopruh nevyuzivaju cyklisti

nevyuzivany pruh treba odstranit

23. február 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
23. február 2024

Jozef

Žiadame zachovanie tohto cyklopruhu ! Cyklisti, ktorý ho denne využívajú tým znižujú emisie a zmenšujú riziko tvorby kolón aút v danom úseku.
23. február 2024

PRAVO REZIDENTA

tu predsa o emisie neide..co2 ma podiel atmosfery 0,04 percenta
pane
a dlhace su prefukovane
tu ide o bezpecnost cesty
som biker atakto obmedzit plynulost a bezpecnost :---
uhm..
23. február 2024

Jozef

Tu o emisie predsa nejde ? A Dlhace su prefukovane ? Budem citovat Vas povodny podnet: "obmedzenie vodicov jednym pruhom sa vytvaraju kolony aut, emisie , ktore neboli na tejto casti cesty sidliska"

Ozaj, ako dopadol Vas podnet na meranie emsii na Fadruszovej ?
23. február 2024

PRAVO REZIDENTA

spytajte sa pani starostky...merate emisie na dlhacoch?
23. február 2024

Jozef

Pytam sa Vas. Meranie emsii na Dlhacoch ? Je to potrebne ? Tu predsa o emisie nejde..co2 ma podiel atmosfery 0,04 percenta a Dlhace su prefukovane.
23. február 2024

PRAVO REZIDENTA

dlhace nepotrebuju regulaciu dopravy, nepotrebuju merat emisie. karlovka nepotrebuje emisie merat.. proste u nas to netreba vobec nic robit
prosime ludi aby sa nestazovali
tu netreba ludi
23. február 2024

Common Ennemy

Už sa rozhodni vinice o emisie či nejde. Prezaciatok. Taktiež požadujem zachovanie cykoopruhu. Hlavne je tak úzky že tam aj tak nevznikne nivy pruh pre IAD. Zároveň žiadam mesto onzacatie riešenia ako spojiť tento úsek s cyklotrasou pri Dunaji a v parku SNP.
23. február 2024

Michal

Miloš tebe sa o tých cyklistoch a cyklopruhoch podľa mňa aj sníva :D Ale zaujímalo by ma, čo by si tam namiesto cyklopruhu chcel dať? Veď miesto na normálny pruh tam aj tak nie je. Či ty sa uspokojíš, ak tam radšej nebude nič? Len nejaké šrafovanie? Prosím, vysvetli mi to
24. február 2024

Lucia Nováková

Pre kieho boha majú byť všade cyklotrasy aj v nebezpečných zákrutách! A kde je "trasa" vyznačujúca jazdu elektrickým invalidným vozíkom?! Aj ja som bola mladá a nechábala mi cyklotrasa. Dokonca som do SND chodila ako z horského parku tak aj potom z petržalky na bicykli a chýbalo mi len stojan na bicykel!!! Vážení! Však tí čo tak aktívne jazdíte na bicykli Vy nemáte auto? Vy si myslíte že keď ste mladí a schopní ešte môžete mať takýto diktát bez žiadnej úcte k starším a už chorým? Okrem iného, ak majú už cyklisti jazdiť po ceste a majú mať svoj cyklopruh- nech sa páči-zaplať si vodičák-trebárs aj na bicykel, dodržuj predpisy, plať príspvok do kasy, ktorú by som navrhovala zriadiť za opravovanie a zriadenie cyklotrás.! Doteraz nemáme v petržalke pred domom ani len opravené chodníky aby sa dalo prejsť invalidným vozíkom ale míňať premrštené sumy na zbytočné cyklotrasy to hej?! Možno Ty máš vodičák a jazdíš tak, aby si neohrozil chodcov, vodičov ale to si max 0001% zo 100!!! a rok a pol "riešime" bezbariérový vchod do nášho paneláku. Ako by si sa sem dostal invalidným vozíkom??!!! ( je to pozemok magistrátu)
25. február 2024

Heroldim

Dalsia ukazka prace cykloteroristov z Magistratu a Cyklokoalicie.
Na Molecovej nie je potrebny ani cyklopruh ani buspruh. Naviac pocet tam zdokumentovanych cyklistov je nula. a autobusy tak isto nikdy nestali v nejakej zapche od aut. Samanov z Magistratu by bolo potrebne odstihat za trestny cin "Porusenia povinnosti pri sprave cudzieho majetku" - § 237 Trestneho zakona vyhadzovanim penazi na nezmysly.
Btw: Ak cyklisti nieco chcu nech sa laskavo na to zlozia - platia dane za parkovanie bicyklov, platia rozvojovy prispevok, maju vodicak a platia poistky a z toho co zaplatia do mestskej kasy sa mozu budovat cuklotrasy.
25. február 2024

Heroldim

Naviac som zistil ze samotnym obyvatelom Dlhych dielov skodliva uprava vozovky na Molecovej lezie na city

https://www.peticie.com/peticia_za_obnovenie_jazdnych_pruhov_na_molecovej_v_povodnom_pote

Takze ako som napisal UKAZKA CYKLOTERORIZMU V PRAXI.
Bude asi treba iniciovat odstavovanie kolobeziek do cyklopruhov pod heslom "Odstav kolbezku tam kam patri / nie na chodnik, nie na cestu"
25. február 2024

Matej

Súhlasím s podnetom
25. február 2024

Ondrej

Pán Michal, prepáčte, Vy ste sa prisťahovali až po tejto zmene alebo máte amnéziu??? Vy čo špekulujete, že tam nie je dosť miesta??? Veď tam by mohli lietadlá pristávať! Normálne tam boli na tej istej ceste 4 pruhy predtým a teraz tam nie je dosť miesta??? Sa spamätajte!!!
25. február 2024

Matej

Miesto na normálny pruh tam nie je? Veď tam boli predtým 4 plnohodnotné pruhy, stačí si to pozrieť na historickej snímke na Google mapách.
25. február 2024

Lucia Nováková

Sorry, ale toto mi pripadá ako "1" aktívny cyklista , ktorý chce mať pre seba pruh.Odkedy existuje nejaká vyhláška, ktorá zakazuje cyklistom jazdiť v jazdnom pruhu pre autá?Koľko je aktívnych cyklistov, ktorí vyšľapú ten uhol dohora a chce sa im to šlapať-deň-noc a koľko z nich si robí aj nákupy domov bicyklom?! Vážení "cyklisti" sa spamätajte a urobte si za svoje peniaze prieskum, presne koľko cyklistov prešlo tadiaľ z hodinu, koľko aut a hneď bude jasné, kto tu potebuje súkromný pruh a bezdôvodne!
25. február 2024

Rastislav

Michal má pravdu, miesto na normálny pruh tam po zrušení cyklo pruhu určite nebude. Veď ten má šírku tak 1,5 metra. Hlavný dôvod prečo je v tej zákrute pre autá len jeden pruh je zriadenie BUS pruhu. Ondrej, to vás pri pisaní tých všetkých otáznikov a vykričníkov nenapadlo, že ?
25. február 2024

Ondrej

Rastislav, Vy si prečítajte predmet odkazu - reč je o Molecovej, nie Hany Meličkovej. Ale to Vám asi nenapadlo, však? 😊 A v tej prvej zákrute v smere zdola od Molecovej, ktorá je už na Hany Meličkovej, na ktorú narážate, žiadny BUS pruh nie je. Miesta je tam menej, lebo pri prerabke posunuli aj stredovú čiaru. Čiže nielen Molecovu, ale aj túto zákrutu by mali dať do pôvodného stavu. Vyššie pre mňa za mňa nech ten cyklopruh je...aspoň majú ľudia kde parkovať.
25. február 2024

Rastislav

Hmm, reč je len o Molecovej ? Prečo potom Miloš aj Matej k tomuto príspevku dali fotky ( vrátane titulnej ) z Hany Meličkovej ?
25. február 2024

Ondrej

Poznáte termín "ilustračná fotka"? Asi preto...veď ešte je tam aj logo imhd.sk, čiže autor nešiel a neodfotil konkrétny úsek. A neviem, prečo dal Matej fotku tohto konkrétneho úseku, ale to je ešte úsek Hany Meličkovej, kde neparkuju autá. Ja by som tie cyklo aj BUS pruhy zrušil na celej Molecovej až potiaľto, ako na fotke od Mateja. Ďalej vyššie nech už to ostane, ako to prerobili, čiže s cyklopruhom aj parkovaním.
25. február 2024

Heroldim

Ten Magistrat to je otras : tam Samani vyvorili Cykloteroristicku bunku - aby sa niekde zasili a malovanim tych nezmyslov si ospravedlnuju svoju existenciu a potrebu. O zmeranych poctoch cyklistov samozrejme neexistuju ziadne informacie - ale cyklotrasu musia ... (ako na Racianskej alebo Vajanskeho nabrezi)
Asi najlepsie by bolo keby ich vsetkych poslali na studijny pobyt do Namibie - ako tam riesia cyklodpravu a cyklotrasy. Mozno sa tak zapracuju, ze tam zostanu.
btw:
https://www.peticie.com/peticia_za_obnovenie_jazdnych_pruhov_na_molecovej_v_povodnom_pote
26. február 2024

PRAVO REZIDENTA

videli ste nie kedy ist cyklistu na Narodny usta Kardialogycky?

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/182185/vlarska-cesty-a-chodniky-ine
26. február 2024

PRAVO REZIDENTA

robia sa cyklotrasy pre nikoho a chodniky pre vsetkych nechavaju neopravene

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/182328/fadruszova-chodnik-vytlk
26. február 2024

PRAVO REZIDENTA

takto si ma foti cyklista, ktoreho policia s majakmi musela zastavit , ked presiel na cervenu na semafore Fadruszova
26. február 2024

Michal

Pretože ty si ho fotil takisto a otravoval ho. Že ti nie je trápne ozaj
26. február 2024

Heroldim

No ved sa riesil dopravny priestupok teda ukony verejnych cinitelov co v zmysle Nalezu US SR je pravo kazdeho obcana (aj Prava Prezidenta).Ci?
26. február 2024

Michal

Nie, cyklistu si pán rezident naozaj fotiť nemôže. Policajtov kludne
26. február 2024

PRAVO REZIDENTA

ofotili sme sa navzajom.. ja slusne vibracne on urcite nie
26. február 2024

Heroldim

Pravo prezidenta fotil zrejme vykon a nahodou tam bol aj cyklista.
Tvar ma zakrytu mobilom takze to je OK - dodrzal GDPR
26. február 2024

Michal

Áno áno, a ostatné fotky potom zavesil na Facebook. Paráda
26. február 2024

PRAVO REZIDENTA

pan michal to nie je pre vas ta skupina
cyklomania.
to je pre inych obcanov..
co tam chodite...
hrabeme sa my vo vasich suplikoch?
26. február 2024

Michal

Veď si sem sám zverejnil link Miloš tak som sa musel pozrieť aký skvost si zas zdokumentoval
26. február 2024

Heroldim

GDPR bolo dodrzane - subjekt nie je identifikovatelny. Tvar je zakryta a ma okuliare.
26. február 2024

PRAVO REZIDENTA

link na video.. nie na hrabanie..
ale ved v poriadku aspon viete ze sme angazovani pre bezpecnost.. a nie pre hejterstvo...
26. február 2024

Rastislav

Cyklotrasa tam už je riadne vybudovaná. Jej odstránenie by stálo len ďalšie zbytočné náklady. Nebolo by efektívnejšie ich použiť radšej na opravenie chodníka pred Novákovej domom v Petržalke ?
26. február 2024

Ondrej

Presne tak, mali radšej opravovať chodníky, nie čarbať nezmysly po ceste. Teraz to bude treba napraviť...za chyby sa platí.
27. február 2024

Heroldim

Inak dalsia taka cykloteroiosticka sucast ako je Magistrat je aj Metropolitny institutut (okrem samozrejme skupin ako: Znepokojene matky a Cyklokopalicia). Ti z MIBu maju na triku aj take nezmysly ako krizovatka na Mytnej alebo na Mudronovej - malovane ihriska pre deti na krizovatkach.
27. február 2024

Rastislav

Pán Rabatin, tými nezmyslami načarbanými na ceste myslíte vandalizmus sprejom z titulnej foto tohto Milošovho podnetu?https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/182328/fadruszova-chodnik-vytlk
Súhlasím, páchateľ by tu mal nápravu zaplatiť.
27. február 2024

Ondrej

Nie, tým myslím nezmyselné BUS pruhy a cyklopruhy, pán...??? Nespomínam si, že by som sa Vám predstavoval.
28. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme, že ste nám tento podnet nahlásili. O postupe kolegýň a kolegov v jeho riešení Vás budeme informovať. Prosíme Vás o trpezlivosť.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? 2024

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
28. február 2024

Odkaz pre starostu

Prosím diskutujúcich, aby sa v komunikácii na portáli vyjadrovali vecne a fakticky, a aby sa zdržali zbytočne urážlivých, vulgárnych a ironických komentárov.

Ďakujem,

Admin
[email protected]
28. február 2024

Heroldim

btw Rastislav tiesime tu Molecovu a zbytocne cyklopruhy
29. február 2024

Michal K.

pan PRAVO REZIDENTA, velmi dobre viete, ze kde ebude cyklopruh, budu tam parkovat auta.
29. február 2024

Michal K.

skuste prosim Vasu nenavist k cyklistom trosku drzat na uzde a komunikovat vecne, slusne a konstruktivne
01. marec 2024

Jozef

Žiadame zachovanie cyklopruhu. Plní svoj účel. Jazdím tadiaľ autom aj na bicykli, nebýva tam problém. Pre cyklistov z Dlhých dielov je to snáď jediná možnosť ako sa bezpečne dostať hore na sídlisko.
01. marec 2024

Ondrej

Pre jedného cyklistu nemá zmysel zachovávať cyklochodník, ktorý svojou existenciou celoročne obmedzuje automobilovú dopravu. Pokojne tadiaľ môžete chodiť aj po zrušení cyklochodníka, keďže bicykle po cestách jazdiť môžu. Autá po cyklochodníkoch nesmú.
01. marec 2024

Michal

Cyklistov nebude viac, pokiaľ nebude infraštruktúra. Preto je cyklista len "jeden", lebo cyklistická infraštruktúra je v žalostnom stave.
01. marec 2024

Ondrej

OK, tak kde sú? Veď už pol roka je na Dlháčoch nový cyklopruh v perfektnom stave a permanentne je prázdny.
01. marec 2024

Michal

Ani tento cyklopruh nie je pre cyklistov perfektný, pretože nie je segregovaný. Cyklistická infraštruktúra nie je 1 cyklopruh na Molecovej, ale komplexná prepojená sieť cyklopruhov, cyklotrás, priechodov pre cyklistov, možností radenia sa pred autá v krizovatkách, semaforov pre cyklistov, parkovania pre bicykle etc etc.
01. marec 2024

Ondrej

Výnimočne súhlasím - ten cyklopruh mal byť na úkor chodníka, ktorý je na Molecovej úplne zbytočne široký a tým by bol aj segregovaný od cesty. Takže keď sa nepáči ani cyklistom, treba ho zrušiť, alebo presunúť.
01. marec 2024

Michal K.

samozrejme, ze je cyklistov malo, kedze podmienky maju zle. casom ich bude pribudat, len treba im zivot ulahcovat. mozno raz tiez presadnete na bicykel a auto nechate v garazi :)
mesto nepatri autam, ale ludom
01. marec 2024

Ondrej

Cyklistika je môj obľúbený SEZÓNNY ŠPORT, nie každodenný spôsob prepravy. A vodič auta je tiež človek ;)
01. marec 2024

Michal K.

pre niekoho sport, pre ineho sposob dopravy. auta maju priestoru az az. zvykajte si, o par rokov sa uz autom nikam aj tak nedostanete, len budete sediet v zapchach. presadnete na elektricku, bycykel alebo pojdte peso,
01. marec 2024

Ondrej

...zápcham, ktoré vznikajú kvôli takýmto teroristom, ako ste Vy :) Zabudnite na to ;)
01. marec 2024

Michal K.

zapcham, ktore vznikaju kvoi "teroristom" v autach, ktori sa vozia vsade po jednom aj na par metrov. videli ste u nas cyklistov v zapche? okrem amsterdamu? alebo su tam auta. aj keby ste mali tri pruhy, budu tam kolony.
01. marec 2024

Ondrej

Prečo by mal stáť cyklista v zápche, keď ju vie obísť? V Amsterdame sa to nebodaj deje? Veď to je váš vzor :D To máte potom zlé smerovanie :) A čo sa týka toho zovšeobecňovania na margo vodičov áut, hovorte radšej za seba ;) A ohľadom zápch na Dlháčoch, nikdy tu žiadne neboli, až kým ste to tu neznásilnili vašim prázdnym cyklopruhom, ktorý spôsobuje, ze od Lidlu ide kolóna áut rýchlosťou 20 km/h hore za autobusom celú cestu.
01. marec 2024

Michal K.

nikdy ziadne zapchy na dlhacoch? na molecovej, ked auta a busy stali v dvoch pruhoch az na melickovej? aj za to mohli cyklisti? aj na dialnici do trnavy to brzdia? :)))

ved prave, cyklista zapchu obide, lebo ju sposobuju auta. tak presadnite tiez :)
01. marec 2024

Ondrej

Vo Vašom vzornom Amsterdame ju podľa Vás neobíde, tak si sám neprotirečte. A nechápem, čo tu platiete Trnavu a diaľnicu. Reč je o Molecovej a primárne o smere hore.
01. marec 2024

Michal K.

v amstedame zpachy nie su. na rozdiel od Vas som tam na bicykli jazdil a bolo to skvele :)
01. marec 2024

Ondrej

Super Michal K., presťahujte sa tam ;)
01. marec 2024

Michal K.

ved prave preto sa to robi, aby nebol jeden ale stovky. Vam prekaza aj ten jeden. pridajte sa a bude viac :)
01. marec 2024

Michal K.

ondrej
01. marec 2024

Matej

Mesto nepatrí autám, ale ľuďom? Takže potom mesto nepatrí ani bicyklom, kolobežkám. :-)
Áno, mesto patrí ľuďom. A tí ľudia vlastnia bicykle, aj autá, byty atď. Či aj byty budete chcieť ľuďom brať, lebo zaberajú miesto?
K tomu Amsterdamu - má úplne iné klimatické podmienky, než Slovensko. Je úplne iné voziť sa na bicykli pri ideálnych +18, než u nás v zime pri -5 a potom v lete pri +35°C a zrovna v tomto prípade ešte do strmých kopcov. To nie je spôsob dopravy, to je šport. Komu to nevadí a cíti sa na to, super, ale nenúťte k tomu ostatných a nechajte im slobodnú voľbu spôsobu dopravy bez toho, aby ste ich obmedzovali.
01. marec 2024

PRAVO REZIDENTA

pani pani,
vidim ze je zaujem riesit problem..
hlavne je to ze sidlisko dlhe diely je na kopci a na kopec jazdi nikto na biku
a tych par nadsendov nerobi arugument jazdit na biku do prace na kopec. tak ako to je
na klenovu
na vlarsku
na letisko

tieto zabavne riesenia nam nepomahaju
a my cyklisti co je kazdy sofer tak my to povazujeme za umysel poskodovat nas cyklistov
maju sa stavat segregovane cyklodialnice
ako vo viedni..
01. marec 2024

Michal K.

tak nech potom ani auta nenutia cyklistov jazdit kade tade a riskovat zivot. kto koho obmedzuje a komu kolko priestoru patri?
01. marec 2024

Michal K.

ked nie amsterdam, tak vieden. ma rovnake klimaticke podmienky, je tu par kilometrov. a ake tam maju cyklisti moznosto v porovnani s bratislavou? chodte sa pozriet aspon tam
01. marec 2024

PRAVO REZIDENTA

michalovi. k.
na safku som osobne zazil teroristov ,
a mestskaci ich iba v mojej pritomnosti riesili
https://www.facebook.com/reel/413940881121368
osobne som zazil pana skyvu z cyklodopravy magistratu ako porusuje zakon jazdy na cervenu
https://www.facebook.com/peticia.hlucnaelektricka/videos/2331444557049539?idorvanity=2102917510047581
tito cykloteroristi su ti co rozhoduju kam speje videnie cykloaktivistov v bratislave.. do boja s obcanmi a pravom
01. marec 2024

Michal K.

a mna zas skoro zrazilo auto a bol som na priechode a na zelenu a neziadam zakazat auta v celom meste. sam jazim autom. toto nie je argument, ze jeden nieco porusi. treba riesit jednotlivca. je jedno kto je to.
01. marec 2024

Matej

Viedeň má rozsiahlu sieť metra, čo je kvalitatívne vyšší level verejnej dopravy a teda aj dôvod nejsť autom. Snáď nejdeme porovnávať metro s našou nedokončenou húsenkovou dráhou v Petržalke.

Nikto nie je proti cyklotrasám, ale nech sa skutočne STAVAJÚ a NEKRESLIA na cesty a nech sa neobmedzuje k kvôli nim počet pruhov. V západných mestách majú predovšetkým samostatne stojace, bezpečné cyklocesty, oddelené od premávky aj chodcov - a to je OK.

Ako cyklista neznášam jazdenie po cestách medzi autami alebo vedľa nich a to najmä kvôli bezpečnosti, hluku, výfukom a preto takéto namaľované cyklotrasy nikdy využívať nebudem.
Ako vodič taktiež neznášam takéto jazdenie, najmä kvôli nepredvídateľnosti správania sa cyklistu na ceste, nerešpektovanie semaforov, značiek, ničoho. Čiže opäť kvôli bezpečnosti.
Združovať všetky možné druhy dopravy na jedno cestné teleso je blbosť a je to nebezpečné a pre všetkých obmedzujúce.

Preto, aj keď nie som proti cyklotrasám ako takým, ani racionálnej podpore tohto druhu dopravy, súhlasím s týmto podnetom.
01. marec 2024

Matej

80% vodičov áut/autobusov na prechode chodca pustí.
98% cyklistov si ten prechod ani nevšimne a vpáli tam aj na červenú

vlastná skúsenosť
01. marec 2024

Jozef

Nie som žiaden "cyklo terorista" ani hipík na bicykli. Skoro každý deň jazdím po BA autom a neplánujem v tom prestať. Ale jazdím aj veľa na bicykli a dokonca dochádzam aj dosť pešo.
Cez Molecovu vedie jediný cyklopruh na Dlhé Diely.
V pohode vedľa neho funguje aj automobilová doprava. Ísť 20 km/h za autobusom na cca 400 m úseku nie je žiaden problém, zdrží vás to tak 40 sekund oproti úplne prázdnej ceste. A aj tie autobusy tam idú rýchlejšie.
01. marec 2024

Roman Mihalik

V akých časoch a kde (v ktorom smere) sa tvoria kolóny kvôli cyklopruhu?
01. marec 2024

PRAVO REZIDENTA

romanovi,
auta sa vyparili
auta nie su v kolonach
lebo vsetci prestupili na biki
tych bikeov vidim v kolonach
su ich stovky ak nie tisice
a kazdy jeden jazdi bezpecne a vzorovo
o tom som presvedceny..ibaze nie v Bratislave.. tuto nevidim
ako aj dnes
v tmavom bez svetiel rano v tme
na hulvata na cervenu..
01. marec 2024

Michal

Tuto niektorí fanatickí motoristi by si mohli uvedomiť, že je aj v ich záujme podporovať cyklistiku ako spôsob dopravy. Čím viac ľudí presadne z áut, tým je to lepšie aj pre motoristov. Treba byť viac open-minded, bude vám lepšie :)
01. marec 2024

Michal

Sám som aj vodič, ale nemám prilepenú riť za volantom. Vždy, keď okolo mňa prefrčí cyklista, tak som rád, že nie je v aute.
01. marec 2024

Ondrej

Roman Mihalik, kolóny sa tvoria vždy, pretože stačí, že niekto odbočuje z Molecovej či už doprava alebo doľava a oproti niečo ide, nedá sa to odbočujúce auto obísť, ako sa dalo predtým, čiže čakajú všetci za ním. Takisto idú všetci za autobusom, keď akurát odchádza z Riviéry, pretože aj napriek vybudovaní cyklopruhu a znížení počtu jazdných pruhov ide stále autobus ako prvý. Predtým sa dal predbehnúť, teraz za ním chodíme rýchlosťou 20 km/h na hranici Molecovej a Hany Meličkovej v tom vracáku. Nie vždy tie kolóny stoja, ale plynulosť dopravy sa touto zmenou drasticky znížila.
01. marec 2024

PRAVO REZIDENTA

michalovi ,
presadnut z aut na bike je sposobom ze zrusim jazdne pruhy?
ze budem pokutovat auta parkujuce ako rezident a nemaju parkovanie?
ze budeme zvysovat dane za garaze viacej, zvysovat cestovne mhd, rusit spoje a stavat huciace trate a predzrazovat rekonstrukcie...vodikove busy a trolejaky ako tisic nozky ...?
a budeme budovat cyklodialnice nesystemovo a nebezpecne do jazdych pruhov tak ako v tadzikistane?
vidim to ako bolevicky sposob videnia zenuzivania moci
zamerne poskodzovanie obcana
a nebezpecne ohrozovanie ucastnikov dopravy...
01. marec 2024

Roman Mihalik

Ondrej, takže problém je ísť za autobusom do kopca, prípadne počkať keď auto odbáča?
01. marec 2024

Roman Mihalik

Ondrej, takže problém je ísť za autobusom do kopca, prípadne počkať keď auto odbáča?
02. marec 2024

Heroldim

Bol som si dnes rano pozriet tu Molecovu v Bratislave a vskutku musim dat Ondrejovi, Pravo prezidenta a dalsim za pravdu. Tie malovanky na ceste su totalna magorina - cyklisticke oddelenie magistratu si samo vyraba nezmyslenu pracu - len aby odovodnilo svoju existenciu (a moznost cucat peniaze danovnikov). Tusim dalsi podnet pre starostu by mala byt navrh na jeho zrusenie...
02. marec 2024

Rastislav

Heroldim, dokázal by si povedať svoj zvrátený názor na ktorom trváš aj ľudom ktorí prišli pri dopravných nehodách o svojich blízkych ?

Vodiči so zmýšlaním podobným tvojmu sú jeden z hlavných dôvodov prečo v mestách treba budovať kvalitné cyklo trasy a cyklo pruhy na zaistenie bezpečnosti všetkých účastníkov premávky.

Prepokladám, že v Karlovej Vsi ani nebývaš a Molecovu si dnes ráno videl prvý krát. Napriek tomu si už pred tým vedel o tunajšej dopravnej situácii všetko a cyklo pruh žiadaš okamžite zrušiť, že ?
02. marec 2024

Heroldim

Heroldim, dokázal by si povedať svoj zvrátený názor na ktorom trváš aj ľudom ktorí prišli pri dopravných nehodách o svojich blízkych ?
Samozrejme. To dnesna spolocnost je uletena lebo kazdy si mysli, ze ma na roky na vsetko a ihned. Priklad je ten milionovy liek pre tu malu kocku co nakoniec sud rozhodol, ze poistovna liek nemusi hradit. Cierneho Petra ma vyrobca - lebo ho dodal, ale zaplatene nedostal - cize jeho zamestnanci mozu ist zrat travu. Jednoducho dievca bolo tak chore ze nemohlo prezit. Tak je to aj s ostatnym. Chod sa na vychode objednat trebars kardiologovi . Uvidis kolko mesacny resp kolko rocny termin ti daju. Bodka

Vodiči so zmýšlaním podobným tvojmu sú jeden z hlavných dôvodov prečo v mestách treba budovať kvalitné cyklo trasy a cyklo pruhy na zaistenie bezpečnosti všetkých účastníkov premávky.
Este raz: Cyklisti su taki isti ucastnici cestnej premavky ako ini! Tak ako ja nebudem prechadzat tesne vedla autobusu - lebo viem, ze spred neho moze vybehnut nejaky chodec cez cestu alebo nebudem sa snazit prejst cez krizovatku na oranzovu lebo viem ze na nej moze stat nejaky netrpezlivec a vyrazi ked si mysli ze moze skocit oranzova- tak aj cyklista si musi davat pozor.

Prepokladám, že v Karlovej Vsi ani nebývaš a Molecovu si dnes ráno videl prvý krát. Napriek tomu si už pred tým vedel o tunajšej dopravnej situácii všetko a cyklo pruh žiadaš okamžite zrušiť, že
Nie nebyvam - z casu na cas tam chodim, mam tam hore pri Bille znamu - takze poznam stav aky tam bol a dnes som si potrdil nazor, ze to usporiadanie je nezmyselne. Davam jednoznacne za pravdu Ondrejovi.
03. marec 2024

PRAVO REZIDENTA

Molecova musi byt bez nepouzivaneho cyklo pruhu..sama poslankyna Huadkova co sa foti na Vajanskeho za snehu a dazda nechodi na biku do mesta ani na Molecovej.to si iba propagacne foto robi... a cintotin v karlovke tam tiez stojan na bike nepouzite ale parkovanie pri cintorine zakazali..cize poslanci nechcu aby starsii ludia chodili robit poriadok na hroby blizkych...iba virtualne..hnus
03. marec 2024

Roman Mihalik

cyklopruh dokonca využívajú aj vozíčkari (ten s dvoma svetlami)
03. marec 2024

Roman Mihalik

neviem prečo nepridalo foto
04. marec 2024

Heroldim

Doplnim este poukaz na zadlzenie Bratislavy. K januaru to bolo cez 50 milionov
https://bratislava.standard.sk/548401/dlh-bratislavy-narastol-o-53-milionov-eur-matus-vallo-utoci-na-poslanca-varujuceho-pred-dlhovou-spiralou
Tazke na zbytocnosti typu cyklotras treba jednoducho zabudnut. Cyklisti prispievaju do rozpoctu mesta velkou nulou. Ergo v rozsahu tej nuly si mozu budovat cyklotrasy.
04. marec 2024

Michal K.

navrhujem, aby sa zrusili vsetky priechody pre chodcov, aby ani chodci nezdrzovali auta. a tiez vsetky chodniky a boli nahradene dalsim jazdnym pruhom. kto nema auto, nech radsje ani nevychadza z domu.
04. marec 2024

Michal

Opäť pridávať fotografie ľudí bez ich súhlasu, nahlasujem komentár.
04. marec 2024

Admin KV

Žiadam diskutujúcich, aby dodržiavali pravidlá komunikácie inak bude diskusia uzatvorená.

https://www.odkazprestarostu.sk/podmienky

Ďakujem za pochopenie
Admin
[email protected]
04. marec 2024

Michal K.

pan PRAVO REZIDENTA, pridajte som svoju fotku s transparentom
04. marec 2024

peter ondris

zrusenie cyklopruhu prispeje k večšiej bezpečnosti a hlavne 4zimne mesiace cyklodoprava ustupuje na 0 takze poprosim neobmedzovat obyvatelov mesta zbytočnými cyklomanierami.
04. marec 2024

Roman Mihalik

Tak snáď do tretice sa podarí pridať foto, ak by nie, na linku je https://drive.google.com/file/d/19iCjJmKGE2906K3GsTo84R6EStlnhJ_6/view?usp=drivesdk
04. marec 2024

Michal K.

@Roman Mihalik: robite to cez appku? ta moc nefunguje, velmi slaba
04. marec 2024

Roman Mihalik

ano, cez apku. Vcera bola hlaska spojenie so serverom zlyhalo (alebo tak nejako), dnes to uz islo poslat aj s obrazkom. Apka nevie ani vertikalne fotky spravne zobrazit a ani uz neposiela notifikacie cca rok.
04. marec 2024

Heroldim

Roman mne vyhadzovalo aj cele prispevky ked som dal fotku :-)
Ale o to nejde - vies mi povedat dovod naco ma ist vozickar v cyklopruhu a nie po chodniku? Ved jeho rychlost je mensia ako rychlost chodca nieto cyklistu takze cyklopruh blokuje.
04. marec 2024

Roman Mihalik

toto bol elektricky vozik a isiel priblizne rovnako rychlo ako cyklista. Iba chvilu som ho z auta videl, neviem kam isiel a ani ci dobehol cyklistu, ale nevyzeral, ze by niekoho blokoval. Po cyklochodniku siel zrejme preto ze mu to je pohodlnejsie ako X krat pouzit barierove prechody a rozbite chodniky.
04. marec 2024

Heroldim

Zotrvavam na svojom nazore, ze vozickar nema na cyklotrase co robit; je to chodec aj ked su niekde rozbite chodniky a barierove prechody. Je pri tom jedno ci ma tryskovy pohon, elektricky pohon alebo rucny pohon
Pozri https://www.noviny.sk/krimi/435534-cyklochodniky-sluzia-len-pre-sportovcov-chodcom-za-ich-pouzivanie-hrozi-pokuta-desiatky-eur
04. marec 2024

Rastislav

Heroldim, cyklisti prispievajú do rozpočtu mesta presne rovnako ako každý iný občan, ktorý má v Bratislave trvalý pobyt. Väčšina cyklistov má samozrejme aj auto na ktorom jazdí, tankuje ho atď. Verím, že aj ty máš trvalý pobyt v Bratislave.

Sám tu uvádzaš vysokú zadlženosť mesta. Odstránenie riadne vybudovaného a zavedeného cyklopruhu by stálo len ďalšie náklady, využité úplne nehospodárne. Takže na odstránenie cyklo pruhu teba jednoducho zabudnúť.
04. marec 2024

Rastislav

Heroldim, ešte dodám, že tento podnet nie je o budovaní novej cyklotrasy. Žiadame tu v komentároch zachovať existujúcu, už vybudovanú trasu na Molecovej.
05. marec 2024

PRAVO REZIDENTA

prosim zucastnenych aby nafotili bikera na uvedenej cyklotrase..
lepsie by bolo aj urobit anketu cyklistov,
05. marec 2024

Roman Mihalik

foto cyklistu máte na fotke spolu s vozíčkarom, ide pred ním.
05. marec 2024

PRAVO REZIDENTA

ano videl som .. viacerych najlepsie kolonu...xň
roman vy tam nebyvate vy ju asi nepouzivate,
kadial jazdite do prace.. ked nemate home office?
05. marec 2024

Common Ennemy

Poprosím admina o uzavretie podnetu, keďže popis nesedí s realitou. Na danom úseku sa nenachádza žiadna cyklotrasa. Naozaj. Miloš aka Právo rezidenta nepozná dopravné predpisy. Je tam vyznačený ochranný pruh po ktorom môžu jazdiť nadrozmerné vozidla, len musia dať prednosť cyklistovi, osobné vozidlá jazdia v pruhu, ktorý podľa STN šírkou vyhovuje jazde osobných vozidiel.
Ochranný pruh plní teda len účel upozornenia pre vodiča, aby na danom úseku dával pozor/rátal s možným pohybom cyklistov. Ak by tam ten ochranný pruh nebol pre šoféra IAD ani MHD sa nič nemení. Pred ním jazdiaci cyklista má prednosť a šofér ho musí obísť v min. vzdialenosti 1m od kraja bicykla.
Takisto zrušením ochranného pruhu, kvoli jeho malej šírke, nie je možné vybudovať ani parkovacie státia, ani nový pruh pre IAD.
05. marec 2024

Ondrej

Že vás hanba nefackuje! Predtým tam boli 4 pruhy a teraz sa to nedá zrazu vrátiť do pôvodného stavu? Okrem toho, priamo na ilustračnej fotke k podnetu je nakreslený bicykel na ceste, ale samozrejme...skutok sa nestal :D
05. marec 2024

Common Ennemy

Bežne tam 2 pruhy blokovali odparkované autá. Takže na papieri možno.
Momentálne je tam uprataný priestor, kde má svoj priestor MHD, cyklisti aj IAD a niekde pribudol aj parking.
05. marec 2024

Ondrej

No a čo, že tam boli odparkované autá? Nech tam dajú zákaz zastavenia, keď Vám to prekáža a nech sa zachová iba to nové parkovanie na vyznačených úsekoch. Ale nehovorte, že sa to tam nezmestí. Momentálne je tam jeden pruh pre IAD hore aj dole a nevyužité cyklopruhy, ktoré treba odstrániť. Minimálne ten smerom hore a aspoň smerom hore obnoviť 2 pruhy pre IAD. Keď tam nie je miesto, tak nech sa zruší aj všetko ostatné v smere dole, aby tam miesto bolo.
05. marec 2024

PRAVO REZIDENTA

Poucenie: Poskytnutie nepravdivej alebo nepresnej informacie alebo bezdovodne neposkytnutie informacie je priestupkom podla zakona c 327/90 Zb. sa tresta sa na navrh Opravnenej osoby zakazom cinnosti na dva roky a pokutou do vysky 1.659,- EUR.

Povinna osoba
Magistrat hl. mesta SR Bratislava
Primacialne nam 1 811 01 Bratislava

Vec: Ziadost o informacie
Vazene damy a pani,v zmysle §§ 14 nasl. zakona c 211/00 Zz. si dovolujem obratit sa na Vas a zdvorilo vas poziadat o predlozenie nasledovnej informacie :

Z1: Ziadam o dokumenty, zapisnice, zoznam osob vo veciach konanych k realizacii
Cyklo upravy
Vlarska ulica

Z2: Ziadam o dokumenty, zapisnice, zoznam osob vo veciach konanych k realizacii
Cyklo upravy
Molecova ulica

Z3: Ziadam o dokumenty, zapisnice, zoznam osob vo veciach konanych k realizacii
Cyklo upravy
Racianska ulica
V jednom vyhotovenie v scane na emailovu adresu
05. marec 2024

Common Ennemy

Tak ešte raz: čiarkovaná čiara nie je cyklopruh. Po nej môžu plnohodnotne jazdiť nadrozmerné autá, je to len ochranný pruh pre cyklistov.
Cyklopruh ako vám prikladám fotky je v miestach, kde vznikol bus pruh - ktorý ma isté normové požiadavky a parkovanie pre IAD. Nie je možné splniť STN s tým, že vrámci 4+4 pruhy bude aj BUS pruh, prípadne 2+1+parkovanie. Je možné ponechať len stav ako bol predtým.

Každopádne, popis príspevku je zle (ako to u Miloša býva pravidlom) spísaný, lebo ak vadí zmena z 4+4 pruhy na 1+1+bus/parking je z dôvodu širšieho bus pruhu oproti pôvodnému stavu. Cyklo už bolo (na tomto mieste) len využitie zvyšného priestoru.

Osobne cyklopruh v tomto mieste nevyuživam smerom hore (len dole cestou z Devinskej kobyly), ale som proti akémukoľvek rušeniu vyhradeného pruhu pre MHD.
05. marec 2024

Ondrej

Veď všade sú tam bicykle pokreslené...aj smerom hore? Vy ich naozaj nevidíte? :D
05. marec 2024

Common Ennemy

Problém s čítaním textu? Ja kľudne ešte raz napíšem jak pre žiaka ZŠ. Predpokladám, že nemáte vodičák tak budem trpezlivý.
Čiarkovaná čiara a cyklista namaľovaný na ceste nie je cyklopruh. Je to ochranný pruh pre cyklistov, po ktorom sa MÔŽE jazdiť nesmie sa na ňom stáť. :)

Cyklopruh je vyznačený v mieste novovytvoreného bus pruhu, ktorý je širší ako bol pôvodný pruh na ceste, tzn. že v mieste kde vyznačili BUS pruh už nie je možné zachovať 2+2 pruhy a teda je tam 2+1 a cyklopruh (po tomto už jazdiť nie je možné).
05. marec 2024

Common Ennemy

Udivuje ma a zároveň desí koľko ľudí ma vodičský preukaz, ale nesleduje zmeny v zákonoch.
05. marec 2024

Ondrej

Čo tu machrujete? Je úplne jedno, čo tam je za pruh či pre bicykle alebo pre vesmírne lode, každopádne nie je pre autá, a to je gro problému - "Do ochranného pruhu pre cyklistov smie vodič motorového vozidla vojsť len v prípade nevyhnutnej potreby, pričom nesmie ohroziť cyklistov"!
05. marec 2024

Common Ennemy

Ale veď s osobným autom sa zmestis do svojho pruhu 😂 a cyklistu ohroziť nemôžeš tak či tak činke tam ten pruh alebo nie … Takže tebe vadí aj bus pruh? 🫣lebo ten tiež nieje pre IAD…aspoň dobre vedieť o čo vám ide ..zrušiť preferenciu mhd voči IAD
05. marec 2024

Roman Mihalik

ako sa vyjadril Ondrej niekde vyššie, vadí mu, že do kopca sa nedá predbehnúť autobus a že pri odbočovaní auta na vedľajšie cesty musia vodiči počkať kým to auto odbočí a nemôžu ho obehnúť
06. marec 2024

Heroldim

Admin rad by som nahlasil Endstanda a poziadal o jeho kompletne vyradenie z diskusie. Tvari sa ako encyklopedia, Sustavne zhadzuje a uraza diskutujucich. (priklad: Problém s čítaním textu? Ja kľudne ešte raz napíšem jak pre žiaka ZŠ.) Dakujem heroldim.
06. marec 2024

Michal K.

chlapi, ste ako mali. kam chcete tuto nezmyselnu diskusiu este tahat? sadnite si na pivo a prediskutujte si to.
06. marec 2024

Common Ennemy

Uau niekto sa urazí za problém s čítaním textu, ale že ma v diskusií chcel stretnúť a poslať na urgent je v pohode :D :D
06. marec 2024

Heroldim

Takzto vyzera vysledok motakov ako je Entstand a Michal; a aktivit ked sa nemyselne zasahuje do vozoviek.
Samozrejme ze treba vratit Molecovu do povodeho stavu a tomu co to cele spiskal to treba dat k nahrade.
06. marec 2024

Common Ennemy

Nakreslená čiara na molečovej ti rozpárala pneumatiku? to mi nevychádza...
06. marec 2024

Michal

Nauč sa šoférovať.
06. marec 2024

Common Ennemy

Nakreslená čiara na molečovej ti rozpárala pneumatiku? to mi nevychádza...
06. marec 2024

Rastislav

Heroldim, myslel som že si sa už úplne presunul pod iné Milošove podnety, kde píšeš presne tie isté príspevky proti cyklodoprave ako tu ( niektoré doslova skopírované ) a sťažujes sa na nespravodlivý svet, ale ty si sa vrátil ! Apropo, keď tu mňa Miloš urážal a písal jeho výmysly, že som nejaký milicionár a červená myš, to ti vôbec nevadilo, že ? Vtedy si nežiadal o jeho kompletne vyradenie z diskusie ?
06. marec 2024

Heroldim

Myslim, ze cyklistov - (tu zrejme Entstanda) co sa snazia poskodzovat vozovky je uz konecne treba korektne pomenovat ako CYKLOTERORISTOV. Tie taraniny o udrzatelnej mobilite a preferovani pesej a bicyklovej dopravy, ktore kde kade citam trebars od Marcinovej z Magistratu - su skutocne frontalny utok na standartne fungujucu spolocnost. Ich predstava je: decka do skoly a na kruzky na riksi, nakupy pesi a doprava tovaru do obchodov a stavebneho materialu na stavby na bajkoch v ruksakoch.
06. marec 2024

Heroldim

Michal - ano taku istu krakorinu som si precital nedavno od magistratu.
Cize zhrnute podciarknute CYKLOTERORISTICKE aktivity by mala Polica stihat (aj v rozsahu schvalovania trestneho cinu).
06. marec 2024

Common Ennemy

Povedz mi ako poskodzujem vozovku? Prosím a daj k tvojmu obvineniu aj dôkaz. Kebyže si nemej natáčané videa a robíte fotky popri šoférovaní: https://www.facebook.com/share/v/3tc5g5gZ75qytrpU/?mibextid=K35XfP Tak máte menej rozparanych pneumatík a menej rozbitých ostrovčekov. Ak sa k tomu naučíte priebežne nove vyhlášky a zákony možno sa naučíte aj šoférovať :D Opakujem sa jediný kto tu dáva vyhrážky si ty, lebo si myslíš že sme na škole a zľaknem sa niekoho kto mi napíše anonymne že skončím v nemocnici keď sa stretneme… Jop takých už bolo … Ako cykloterorista sa necítim keďže aj dnes fungujem s autom celý deň po Bratislave a celkovo mám viac km odsoferovanch po meste ako odbicyklovanych (nerátam traily v Karpatoch) hlavne s mojim trailovym bikom je to celkom náročné jazdiť po meste :D
06. marec 2024

Rastislav

Autom jazdím po BA intenzívne a často, napriek tomu podporujem výstavbu cyklo pruhov a cyklo trás. Ako vodiča auta ma absolútne v ničom neobmedzujú.
Keď idem na bicykli výrazne zvýšia moju bezpečnosť a konfort z jazdy.
09. marec 2024

Heroldim

Musim suhlasit s Petrom
cit
Zrusenie cyklopruhu prispeje k večšiej bezpečnosti a hlavne cez zimne mesiace cyklodoprava ustupuje na 0 takze poprosim neobmedzovat obyvatelov mesta zbytočnými cyklomanierami.
09. marec 2024

Common Ennemy

Nie nie robim to zadarmo nech ty a Miloš a bratyslafcan a ďalší ľudia nezaspamujete celý internet svojim autičkarskymi príspevkami.

Inak povedané mňa to baví. 🫣
09. marec 2024

Rastislav

Neverim, ze Milos je pracovnik magistratu a svojimi podnetmi tu ( ktorych je viac ako dost ) si odovodnuje svoju existenciu. Nezda sa mi to pravdepodobne.
09. marec 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

niektoré komentáre, ktoré porušovali pravidlá portálu bol upravené alebo zmazané. Prosím o slušnú diskusiu.
V prípade opakovaného porušenia pravidiel môžeme pristúpiť k deaktivácii užívateľského konta.

https://www.odkazprestarostu.sk/podmienky

Ďakujem za pochopenie
Admin
[email protected]
09. marec 2024

Michal

Samozrejme že nie je. A účet Brat Yslavčan či jak to má je tiež Miloš (má tam fotografiu). Miloš je občiansky aktivista na dôchodku, ktorý nevie lepšie zúžitkovať svoj voľný čas. Zároveň sa často zapája do diskusie na mestskom zastupiteľstve, kde si ho poslanci musia vypočuť (zaujímavé, že tam väčšinou pôsobí celkom slušne, to asi len na internete mu narastajú ramená)
09. marec 2024

Heroldim

Ako tu citam admina tak asi bude dobre sa obratit na Europsky socialny fond alebo odkial idu prostriedky na prevadzku portalu a navrhnut aby urobil to iste ako minister spravdolivosti Susko a skrtol dotacie Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť - SGI. co ho prevadzkuje. Peniaze zjavne motivuju adminov k nezbedam.
09. marec 2024

Michal

Aha, tak admin je na vine za to, že vy porušujete pravidlá. No dobre. Práveže portál by potreboval naliať peniaze, pretože má nespočetne veľa nedostatkov. Mobilná aplikácia stojí za veľké makové. Web tiež ako z roku 2012.
09. marec 2024

Michal K.

prosim admina, aby uzavrel s diskusiu. ubera sa zjavne zlym smerom a nic konstruktivne uz neprinesie
09. marec 2024

Common Ennemy

Jezisi existuje plán kde všade budú cyklotrasy. Predstav si toto nieje výmysel Valla. Už predtým sa budovali cyklochodníky a už predtým sa obmedzovala IAD - stary most si asi pamätáš. A ešte raz nie som zamestnanec magistrátu môžeme sa stretnut a vysvetlím ti to 🏳️‍🌈 100x som ti písal na cyklotrase odnikial nikde nemôžu byt hneď stovky cyklisti a rovnako som ti vysvetľoval čo je cyklochodnik a čo je ochranný pruh pre cyklistov. A písal som ti tu že ten ochranný pruh a cyklochodník je tu kvôli BUS pruhu ktorý ma podľa stn nejakú šírku a s bus pruhmi sa tam nezmestí usporiadanie 2+2, tak je 2+1 a zvyšok hluchého miesta sa využil takto. Ak tam nebude cyklo bude tam krajnica. Ak tam bude krajnica budú ti cyklisti jazdiť v tom jednom pruhu pre IAD. Budeš spokojny?
10. marec 2024

Ondrej

Žiadne iné riešenie ako 2 pruhy pre IAD smerom hore nie je akceptovateľné. O tomto je tento návrh. Snažiť sa presvedčiť ľudí, ktorí s týmto návrhom súhlasia, je dokonalá definícia hádzania hrachu na stenu, ale keď nemáte čo robiť, pokojne tu vypisujte nezmysly, ako sa to nedá...
10. marec 2024

Michal

Stále nikto neuviedol, KEDY konkrétne a AKÉ VEĽKÉ sa tam tie zápchy tvoria. Ja danou lokalitou moc nejazdím, úplne seriózne sa pýtam a prosím vysvetlenie. Podľa Google Maps k žiadnym zápcham nedochádza.
10. marec 2024

Rastislav

Ja tadial jazdim, je to v pohode, casto krat je Molecova uplne prazdna a totalne plynulo prejazdna. Suhlasim s Michalom K, diskusia uz nic plodne neprinesie, treba ju uzavret. Ja k tomu dodam, ze idealne je uzavret aj cely tento podnet.
10. marec 2024

Michal K.

odporucam najzapalenejsim panom, aby kandidovali za primatora, alebo aspon za poslanca a ukazali, ako sa to ma robit. neustale stazovanie sa v anonymnych internetovych diskusiach nie je velmi efektivne
10. marec 2024

PRAVO REZIDENTA

Dakujeme michalovi za hlas zmeny primatora netolerantneho a sam na suvecku si parkuje kadetade
10. marec 2024

Heroldim

Odporucanie kandidovanie za primatora je fajn.
Skorsia meta by malo byt odstihanie Valla a spol.
A co sa tyka tvrdenia, ze ved vsetko bolo v minulosti schvalene tak mozno rieknut, ze mozno hej v tichosti a poza bucky. Az ked sa vyvrbila Vajanskeho tak sa prevalilo co za malovanky bez akejkolvek logiky bolo vyprodukovanych. Mesto nedisponuje ziadnymi statistickymi udajmi len tak od pasa striela - tu treba cyklotrasy, tam treba cyklotrasu a potom sa zisti, ze tu potrebuje Magistratnik sa prevazat, tam jazdi Magistratnik na pivo a inde chce Magistratnik stavat parkovaciu cyklovezu ...
10. marec 2024

Heroldim

Pravo prezidenta trafil si klincek po hlavicke. Vallo by prvy mal jazdit na bicykli do prace, po rokovaniach, na nakupy, na dovolenku do Grccka atd a nie parkovat na zltej ciare na Zizkovej. Shit
10. marec 2024

Roman Mihalik

Od vzniku tohto riešenia som tadiaľ šiel na bicykli niekoľkokrát z práce v čase okolo 17tej a zápcha tam žiadna nebola. Možno by ju mohli zopár krát odfotiť/natočiť.
10. marec 2024

Common Ennemy

100x ti to opakujem. Aké štatistiky chceš mať na neexistujúcej infraštruktúre. Skúsim to čím jednoduchšie: momentálne jazdí medzi Nitrou a Bratislavou totálne zlý vlak. Na pravidelne dochádzanie jo dokopy nik nevyužíva. Znamená to že vlak medzi nr a ba (ak by bola priama trať) by bol prázdny? Bez cyklochodníkov nebudú cyklisti. Niekoho karát za zle parkovanie ak ma každé druhé video nahraté ako šofér s telefónom v ruke je riadny alibizmus…
10. marec 2024

Rastislav

Milos, ako suvisi foto aut parkujucich na uplne inej ulici s tymto podnetom ? Ako by sa ti pacilo, keby ze tu zverejnime foto tvojho auta alebo trojkolky ? S Molecovou a touto temou to nema absolutne ziaden suvis.

Roman Mihalik, ja tam jazdievam autom a mozem potvrdit co pisete, nie su tam zapchy.
10. marec 2024

Heroldim

Nejaky manik z Magistratu si na potvrdenie svojej dolezitosti naplanuje cyklotrasy a "buduje" za peniaze Bratislavcanov nezmysly. Nizsie je foto aktualnych dat o zatazeni koridorov v Bratislave. Molecova je naprosty kalerab - zbytocnost, kde nemal cyklista nikdy ziaden problem. Ako predtym mohli jazdit na prevej strane stvorprudovej komuniakcie. Zhrnute a podciarknute bez cyklochodnikov a cyklotras budu tak isto cyklisti - len niekto si nenamasti vrecka pri ich budovani ...
10. marec 2024

Common Ennemy

Musí byt strašný zlý pocit že svet sa meni a si ako dinosaurus. Vieš že tvoja éra konci. V mestách sa postupne budú autá vytláčat na úkor chodníkov cyklo a mhd a tak je to správne. Realne auto v meste použijem 2x do týždňa a stále je to o pohodlnosti,nie o tom žeby som nevedel použiť mhd/bajk. Čím skôr sa tomudeje tým lepsie. Auto ostane na výlety mimo mesta, kde nie sú dobre spoje. Časom asi ani to nie a tak ako teraz máme zdieľané kolobežky budeme zdieľať autá. (Ak by bolo požičanie autá rýchle ako kolobežky svoje auto predám ešte dnes). Svet sa meni, menia sa cesty, meni sa zmýšľanie ľudí (na slopensku sme síce riadne pozadu ale čo už). Verím že tento podnet ostane tak ako stovky iných tu na portály, zabudnuty a neriešeny 🚵🚵
10. marec 2024

Roman Mihalik

"Okrem vzostupu cykloturistiky, poukazujú štatistiky zo sčítačov aj na ďalší fenoménom. Rastie počet ľudí, ktorí jazdia na bicykli do práce či do školy. Napríklad po typickej mestskej cyklotrase na Páričkovej ulici v Bratislave prešlo bezmála 200 tisíc ľudí." https://www.bakurier.sk/sekcie/cyklodoprava-1/clanok-v-bratislavskom-kraji-namerali-3-miliony-cyklistov-ake-boli-najoblubenejsie-cyklotrasy?fbclid=IwAR2x8b1ZT0EUsSYKfP4m-dmfAiaTQRGOOR4Ek0UCqIQCOJcJK2wx6dVkV1w
11. marec 2024

Admin KV

Diskusiu uzatvárame, nakoľko boli opätovne porušené pravidlá komunikácie.

Admin
[email protected]
11. marec 2024

Heroldim

Diskusiu uzatvárame, nakoľko boli opätovne porušené pravidlá komunikácie

Admin ako som bol napisal obratim sa na ministra Erika Tomas, aby prehodnotil financovanie SGI. Nevidim dovod, aby nejaky saso si tu liecil svoje komplexy.
23. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet považujeme za neopodstatnený. V profile je zachovaná plná šírka jazdných pruhov pre motorové vozidlá. Šírka cyklopruhu nedosahuje šírku jazdného pruhu pre motorové vozidlá, takže ho nevieme nahradiť ďalším pruhom pre motorové vozidlá.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie pešej a cyklistickej dopravy

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.