Gessayova-spomaľovač-poškodený

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

V riešení

29. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, možnosti riešenia už preverujeme.
Kto? Referát dynamickej dopravy
Kedy? marec 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
29. február 2024

Tomáš

Prosim o zvazenie nasadenia kruhovych spomalovacich vankusov namiesto spomalovacieho prahu, tie maju rovnaku ucinnost a su ovela komfortnejsie na prejazd.
29. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Tomáš,

nad zmenou na takýto typ spomaľovača nateraz neuvažujeme.

Čo sa týka samotnej opravy, kolegovia nám potvrdili, že spomaľovač je v našej správe a zabezpečia jeho opravu.
Kto? Oddelenie správy verejných priestranstiev
Kedy? 1. polrok 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
29. február 2024

Tomáš

Z akeho dovodu nie? Aj tak je potrebna uplna vymena, naklady su osadenie su rovnake a sucastne riesenie neprinasa nijaku vyhodu.
29. február 2024

C K

Prosím o zverejnenie počtu spomaľovačov starého-pôvodného typu, ktoré už má Petržalka nakúpené a rozdielu v nákladoch na osadenie jedného takéhoto prvku.
29. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Petržalka má vyše 116 000 obyvateľov, preto nie je v našich silách reagovať na vašu aktuálne prehnanú aktivitu z viacerých profilov vo forme komentárov pod takmer každým novým podnetom.

Takéto štatistiky kolegovia a kolegyne majú k dispozícii, pre riešenie podnetu ale nie sú podstatné.
Kto? Referát komunikácie
Kedy? február 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
29. február 2024

C K

Pán Pavlík, ak to je reakcia na môj komentár, skutočne nerozumiem informačnej hodnote alebo zámeru. Pôvodný zadávateľ sa pýtal na dôvod, ja som dodal možnú motiváciu vo forme otázky, na ktorú je možné odpovedať - akokoľvek, aby to bolo relevantné k podnetu, nemusí to byť štatisticky exaktne.

Úprimne nerozumiem, prečo z dôvodu, že som si dovolil vyžiadať POD k PPS zónam, ktoré napríklad PAAS má verejne od úplného začiatku, sa sústredíte na moje celkom 2 komentáre k MČ Petržalka za dnešný deň, ktoré - podotýkam - majú vždy vecne niečo spoločné s podnetom. Zadávateľ podnetu nie som, už sa ma na to dotazoval iný užívateľ v inom podnete, kde pôsobil, že je sám úradníkom prispievajúcim ako obyvateľ.

Teda: Prečo Petržalka nevyužíva nový typ spomaľovača, keď musí i tak dôjsť k úplnej výmene? Magistrát to tak robí.
29. február 2024

Tomáš

Vyhradzujem sa voci takymto tvrdeniam, ja nemam nic spolocne s profilom C K, mohlo by Vam to byt jasne aj na zaklade nasej spolocnej diskusie pod inym prispevkom k tejto ulici na ktory ste okrem ineho pan Pavlik od 5 Februara stale nezareagovali. https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/178787/gessayova-parkovanie-chybajuce-miesta Pokial stihaju reagovat na vsetky prispevky bezni obcania ktori okrem toho chodia do svojej prace asi by bolo vhodne sa zamysliet nad tempom plnenia si svojich prac a nie sa na ne vyhovarat.

Okrem toho by som rad uviedol, ze tieto statistiky pre riesenie podnetu podstatne su nakolko tvrdite, ze nad zmenou neuvazujete bez udania dovodu.
29. február 2024

C K

Tomáš, nelámte si s tým veľmi hlavu, pán Pavlík mal zvláštu reakciu ako som si práve všimol už včera: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/181652/namestie-hraniciarov-nevhodne-umiestneny-kos

Na čo som zareagoval teraz až po mojom poslednom komentári tu - pozerám si odpovede, áno, odpovedám, kde je to relevantné.

V troch rôznych podnetoch som poukázal na postupy, kedy MČ praticky bez diskusie hodlá porušovať zákon. Zatiaľ jediný prípad, kedy sa dokázali zbaviť zodpovednosti bol:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/182009/jantarova-cesta-cesta-znecistena

Odkedy som si vyžiadal POD, kde bude dokumentované zjavne rozporuplné značenie vo viacerých uliciach, ktoré spolufinancovali všetci obyvatelia MČ, zameriava sa na zadávateľa podnetu viac, než na podnety samotné.

Záujem jedného zo 116 000 obyvateľov o verejné nakladanie s prostriedkami počas obednej prestávky sa zdá byť prehnanou aktivitou vo vzťahu k úradom zrejme preto, že prevyšuje produktivitu bežne predpokladanú v danej inštitúcii.
01. marec 2024

C K

Nakoľko nad zmenou typu spomaľovača sa "nateraz" neuvažuje a k náprave nedôjde až v polovici roka, odporúčam pred pristúpením k náprave znovu uvážiť zmenu a pred vyriešením situáciu ju dokázať zdôvodniť.

Predpokladám, že žiadateľov dôvod je pohodlnejší prejazd v ukľudnenej zóne pre všetky vozidlá so zachovaním spomaľovacieho účinku a menej nebezpečný prejazd pre jednostopové vozidlá, ktoré sem chce MČ v rámci rozšírenia mobility prilákať.

Opravy sú tiež výrazne menej nákladné, pretože vankúšiky nie je nutné zarovnávať navzájom.
01. marec 2024

Odkaz pre starostu

Prosím diskutujúcich, aby sa v komunikácii na portáli vyjadrovali vecne a fakticky, a aby sa zdržali osobných útokov, inak bude diskusia uzavretá.

Ďakujem za porozumenie,
Administrátor Bratislava-Petržalka
Odkaz pre starostu
[email protected]
02. marec 2024

C K

Rád by som vecne podotkol, že pri vedomej snahe nezverejniť spomenutý dôvod to vyvoláva dojem, že MČ koná bezdôvodne, iracionálne, prípadne ak tento dôvod existuje, potom obsahuje čiastkové informácie, ktoré je záujem pred verejnosťou zatajiť.

MČ podporuje zvýšenie mobility svojich obyvateľov, ale pri príležitosti toto chovanie podporiť bezdvôvodne vytvára prekážky v tomto ohľade, následne nie je ochotná zaujať vecné stanovisko.
03. marec 2024

C K

Prosím o vecnú argumentáciu, prečo MČ odmieta spomaľovač, ktorý je v súlade so sledovaním cieľu zvýšiť mobilitu a bezpečnosť v rezidenčnej zóne.
04. marec 2024

Jano - Star9H6j

Admin, tá vaša posledná reakcia smerovala na zástupcu Petržalky pána Pavlíka? ... aký je potom spoločenský význam portálu OPS, ak admin (moderátor portálu resp.podnetu) sa rozhodne svojvoľne znemožniť riešenie podnetu (toto sa vacsinou spôsobí uzavretím komentárov). Čo keby ste skôr, z Vašej strany, pripomínali KOMPETENTNÝM aby postupovali/konali stále v rámci zákonov, zverejňovali kontakty na zodpovedných pracovníkov ktorý dostanú podnet na starosť/resp. rozhodujú o spôsobe jeho riešenia + aby zverejňovali dopestované informácie bez nutnosti na všetko podávať žiadosť cez zákon Z.211 ?
04. marec 2024

C K

Ďakujem administrátorovi za znovuotvorenie diskusie. Chcem podotknúť, že mi bol tiež nezmyselne zmazaný komentár, v ktorom som sa slušne dotázal, či sa napomenutie týkalo zamestnanca samosprávy ohľadom osočovania. Nič viac v tom komentári nebolo, pritom vyššie pôvodná odpoveď samosprávy vzatá späť nebola, napriek tomu, že sa už sami presvedčili, že obvinenia boli nepodložené.
08. apríl 2024

C K

Žiadam o zmenu typu spomaľovača namiesto opravy na vankúšový. Prípadné zamietavé stanovisko má podľa pravidiel OPS pred uzavretím podnetu MČ povinnosť zrozumiteľnými argumentami zdôvodniť.

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.