Bulíkova-stĺpik-chýbajúci


Uzavretý
meno
Michal 09. marca 2024

Prosím osadiť nejak šikovno stĺpiky. Pravidelne po danom chodníku jazdia autá (kvôli tomu je aj zničený). Určite nie je normálne, aby som sa ja ako chodec musel uhýbať autám jazdiacim po chodníku.

09. marec 2024

C K

Len tento istý problém z druhej strany "kotolne" ... na foto vzdialenejší koniec. Autá potom parkujú na detskom ihrisku.
09. marec 2024

C K

Podľa projektu organizácie dopravy pre PAAS pre túto zónu, ktoré na rozdiel od MČ Petržalka sú verejné, tak na tento priestor pamätané nebolo, tzn. je to zrejme chodník.

MČ Petržalka to s kontrolami vlastných zón vzdala a ak je to chodník a je tam potrebný príjazd napríklad pre údržbu verejného detského ihriska, nebude tam možné umiestniť pevné stĺpiky.

Čo MČ Petržalka spraviť môže je nechať vypratať detské ihrisko, čím zanikne problém s prejazďovaním - nebude tam dôvod jazdiť.

Ak túto možnosť nemá, nutné sú sklopné stĺpiky.
09. marec 2024

C K

Zabudol som dodať, že PAAS sa tu iba pripravuje, avizovaný na druhý polrok 2024.
09. marec 2024

Michal

Rozumiem. Obyvatelia majú z označeného miesta parkovisko. Mne je to v podstate jedno, ako samospráva problém vyrieši, ale niečo s tým robiť treba určite.
09. marec 2024

C K

Podľa katastra to parkovisko nie je, ale MČ Petržalka, ktorá to má v správe má na tento typ podnetu dva druhy odpovedí:

1. Treba počkať na PAAS ( keďže ich systém kontrol - modré boxy - nefunguje )
2. Volajte si sami Mestskú políciu ( čo je nereálne, to by ste museli vozidlo, ktoré ste stretli na chodníku požiadať o zotrvanie na mieste )

Ak Vám je to jedno, je tu vysoké riziko, že podnet zostane neriešený, resp. uzavretý. Za uzavreté podnety je zodpovedný referát komunikácie, pre ktorý sú rovnako hodnotné, ako podnety vyriešené.
09. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Možnosti osadenia stĺpikov preveríme u kolegov.
Kto? Referát dynamickej dopravy
Kedy? marec 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
11. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Predmetné miesto je jednoznačne výškovo oddelené chodníkom od ciest z každej strany a preto spadá pod zákon č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, § 52, odsek č. 2: „Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať, ..., ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením nie je určené inak.“

V prípade, ak vozidlá jazdia alebo parkujú na tejto ploche, odporúčame požiadať MESTSKÚ POLÍCIU o zvýšenie dohľadu v oblasti z dôvodu porušovania pravidiel cestnej premávky.

Ďalej k veci uvádzame, že podľa Technických podmienok – Spoločné zásady používania dopravných značiek a dopravných zariadení (TP 117), č. 2.13.4 Parkovanie na chodníku taktiež stanovuje: „Parkovanie na chodníku je prípustné, iba ak je výslovne povolené prostredníctvom (dopravnej značky) Z 273.“ Táto značka podľa vyhlášky č. 30/2020 Z. z. o dopravnom značení príloha č. II.5. bod č. 48. „umožňuje státie vozidiel s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou neprevyšujúcou 3,5 t na chodníku a vyznačeným symbolom označuje spôsob ich státia.“
Kto? Mestská polícia Bratislava
Kedy? marec 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
11. marec 2024

Michal

Dobre teda, tak upozornite prosím MsP nech tam chodí s plným kufrom papúč.
11. marec 2024

C K

Pán Pavlík, prečo toto neriešia Vaše kontroly modrých parkovísk a zón, resp. kedy naposledy sa tento priestor kontroloval? Nie je to vôbec transparentné.
12. marec 2024

C K

Administrátor, prečo vlastne podnet pred uzavretím nemohol OPS priradiť MP? Chápem, že priestupky, ak sú jednotlivé portál OPS ako taký neprijíma, ale keď sa niekde zaberá detské ihrisko vo veľkom, čo potvrdí aj MČ, že na danej ploche je priestupkom, stačí upovedomiť MP, aby sa zamerali na toto miesto, prinajmenšom prvý raz tam určite nepôjdu nadarmo.

Hoci stále nerozumiem, prečo v modrej zóne toto nerobí MČ samotná.
12. marec 2024

Michal

Súhlasím, takisto som očakával, že sa zmení zodpovednosť na Mestskú políciu. Uzavretie podnetu ma prekvapilo
12. marec 2024

Michal

Asi toľko k tomu.
13. marec 2024

C K

Administrátor, podnet čaká na priradenie MP - viď. vyjadrenie samosprávy:

"odporúčame požiadať MESTSKÚ POLÍCIU o zvýšenie dohľadu v oblasti"
14. marec 2024

M S

to bude mp ignorovat. rovnako ako situaciu na chodniku gercenova. jazdia tam ako blazni navstevnici posilovne a robi sa tam parkovisko, lebo paas zo a
14. marec 2024

C K

V tomto podnete je v tejto chvíli zvláštne, prečo administrátor marí, aby sa podnet naozaj dal do pozornorsti MP, napriek tomu, že to bolo odporúčanie od MÚ.
15. marec 2024

C K

Administrátor, podľa viacerých vyjadrenia v iných podnetoch portál neprijíma podnety súvisiace s dopravnými priestupkami, v podmienkach [1] sa však žiadne takéto obmedzenie nenachádza. Môžete to ozrejmiť, doplniť? Ďalej som si povšimol, že Mestská polícia má na OPS účet. Je aktívne využívaný? Ďakujem.

[1] https://www.odkazprestarostu.sk/podmienky
15. marec 2024

Michal

Verím tomu, že len došlo k nedorozumeniu a admin podnet opätovne otvorí. Len je akosi menej aktívny, asi nemá čas. Buďme ohľaduplní, admin je takisto dobrovoľník, rovnako ako my :)
15. marec 2024

Michal

Hm, asi som sa mýlil teda. Admin aktívny bol, poschvaloval nové podnety.
16. marec 2024

C K

Administrátor, môžete sa vyjdariť?

Michal, zhodou náhod dnes vyplynulo na povrch, prečo má na portáli účet aj MP Bratislava - takéto podnety dokonca bez problémov rieši, resp. riešila, vôbec to nie je tak dávno:

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/135987/sliacska-chodnik-bariera-na-chodniku
18. marec 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
22. marec 2024

C K

Dostáva MP pri tejto zmene automatickú notifikáciu?
22. marec 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný MP 18.03.2024.

Administrátor Bratislava-Petržalka
Odkaz pre starostu
[email protected]
25. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
hliadky MsP Váš podnet preveria a v prípade zistenia porušenia zákona budú priestupky riešiť. Ukladanie bariér, zmeny alebo doplnenia vodorovného a zvislého dopravného značenia však nie je v kompetencii MsP. Na takéto úkony je príslušný správca komunikácie.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
25. marec 2024

Michal

Super, odporúčam najmä vo večerných hodinách, vtedy tam 10 adeptov na pokutu nájdete určite. Ak tam nabehnete 3 dni po sebe, problém by to mohlo vyriešiť.
25. marec 2024

C K

Ak priestupky zistené nebudú, prosím o spätné info, nakoľko k druhej časti odpovede ohľadom dopĺňania značenia sa už MČ vyjadrila 11.3.2024, že to nie je možné, a to napriek tomu, že podnet bol žiadosťou o pridanie zábrany.
01. apríl 2024

C K

Michal, došlo k náprave?
04. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Predmetná lokalita Mamateyova – Bulíkova, kde sa uvedené chodníky nachádzajú, priebežne hliadky MsP kontrolujú, a to v rámci „objektívnej zodpovednosti“ v súvislosti so státím motorových vozidiel na chodníku.

Nakoľko chodníky v danej lokalite sú vyvýšené obrubníkmi (chodníkom je komunikácia alebo časť cesty určená pre chodcov, ktorá je spravidla oddelená od vozovky výškovo alebo iným spôsobom), nie je pochybnosť o jeho funkčnosti, kde iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať... (§ 52 ods. 2 zák. č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke v platnom znení).

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
04. apríl 2024

Michal

Popravde neviem, či mestskí policajti na vozidle, ktoré vyriešia objektívnou zodpovednosťou, nechávajú nejaký odkaz/nálepku. Zatiaľ som papuču ani oznámenie o pokute nezaznamenal na žiadnom z áut.
04. apríl 2024

C K

Neviem, či to pani Bodláková potvrdí, ale podľa mňa vodičovi toto musí byť oznámené aj pri objektívnej zodpovednosti vždy nálepkou.

V opačnom prípade by to bolo takmer zlomyselné, nechať niekoho niekoľko dní parkovať na tom istom mieste, a potom iba doručiť 10 pokút poštou za to isté.
09. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zákon neukladá žiadnu povinnosť nalepovať nálepky. Držitelia motorových vozidiel sú riešený formou objektívnej zodpovednosti, kedy sám systém vyhodnocuje, či je možné v daný moment motorové vozidlo riešiť za rovnaký priestupok, ak je motorové vozidlo podľa GPS súradníc v systéme bez pohnutia. V prípade, že chce držiteľ vozidla namietať je potrebné postupovať v zmysle poučenia.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania