Cestovný poriadok MHD

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Neriešený
meno
Anonymný užívateľ 08. decembra 2015

Až do mája r.2011 bol grafikón MHD až na malé nezrovnalosti prijateľný.Lenže po tomto dátume nastali až dobré počítam 3 x zmeny v cestovnom poriadku (CP) MHD, ktoré cestovanie rapídne zhoršilo. Ide o to, že akoby autor CP sa pridržal názvu "mestská HROMADNÁ doprava" a v mnohých častiach mestách MHD premáva skutočne hromadne a to s minimálnym minútovým rozdielom a potom dlho-dlho nič. Vyskúšal si autor CP stáť trebárs na zastávkach MHD ": Dopravný podnik, Sabinovská, Vysokoš.areál, Centrum, Karpatská atď. asi nie, pretože by takto CP nemohol zostaviť.Problémom je aj ,že niektoré linky MHD a to predovšetkým z priemyselných zón odchádzajú pár sekúnd po pracovných dobách, ale dokonca aj pár sekúnd pred koncom pracovnej doby a potom hodinu nič. Takže kompetentní - prosím - konajte - do začiatku nového grafikónu je ešte času dosť a zmeny treba urobiť tak, aby CP slúžili optimálne a teda vo verejnom záujme.

13. august 2012

Odpoveď samosprávy

Uvedený podnet patrí do kompetencie samosprávy mesta Prešov. Podnet bol zaevidovaný na MsÚ v Prešove a pridelený na vybavenie vecne príslušnému organizačnému útvaru MsÚ, ktorý o výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.
03. september 2012

Odpoveď samosprávy

Od 1.9.2011 bol z ekonomických dôvodov objem prevádzkovaných kilometrov v MHD znížený o 10 %. Dôsledkom toho bolo predĺženie intervalov, ale aj zrušenie niektorých spojov na linkách MHD.
Aj napriek tomu, že sme redukciu spojov vykonali maximálne citlivo, žiadne obmedzenie takého rozsahu nie je možné vykonať tak, aby to cestujúci viac, či menej nepocítili pri cestovaní.
V súčasnosti má na ulici Budovateľská sídlo väčší počet firiem, ktorých začiatky a konce pracovnej doby sú rôzne nastavené, prípadne sa menia v priebehu roka. Pri takto redukovanom počte spojov nie je v našich silách zostaviť cestovný poriadok tak, aby sme vyhoveli všetkým.
Zložitosť súčasnej situácie si plne uvedomujeme, naposledy sme znižovali výkony v MHD v takom rozsahu v roku 1994, situáciu budeme sledovať a podľa našich možnosti riešiť.
03. november 2012

peto

Žiaľ urobiť grafikón MHD sa nepodarilo podľa logiky! Mnohé spoje idú hromadne a najvypuklejšie a najcitelnejšie je to v okrajových častiach mesta i na sídl.II.,Sabinovskej, 17.novembra, ale aj Sekčov a sídlisko III nie sú výnimkou ! Opakujem idú spoje buď v tej istej minúte (príkl.konečná sídl.III - L.8;L 38 a L.39 spoločný odchod celá 15), alebo idú spoje pár minút po sebe a potom vzduchoprázdno !

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania