Kruhový objazd pri Vajnoroch

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Marian Hanzel 07. júla 2015

Dobry den,

Denne chodievam kruhovym objazdom pri Vajnoroch a musim povedat, ze z mojho pohladu je tato krizovatka vo velmi zlom stave.
Kruhovy objazd je plny kopcov a jam sposobenych premavkou. V podstate sa neda prejst bez toho aby auto nenadhodilo.
Chcem sa opytat, ci by sa nedal prerobit povrch vozovky na taky aky je na krizovatke patronka, kde bol kedysi tento isty problem s vozovkou.

Dakujem,
S pozdravom,
Marian Hanzel

17. september 2012

Odpoveď samosprávy

O zlom technickom stave kruhového objazdu Vajnory vieme, Nakoľko ťažká a intenzívna doprava v kruhovom objazde nadmieru poškodzuje existujúci asfaltový betón, jediné riešenie je jeho výmena za betónový povrch. Tento povrch je však finančne nákladný a v súčasnej dobe nemáme dostatok finančných prostriedkov na jeho realizáciu. Predmetnú opravu zaradíme do plánu opráv na rok 2013.

Pauličková, OCH, Magistrát hl. m. SR Bratislavy
12. december 2013

M.J.

Je december 2013 - oprava a naprava ziadna.
Ked po nom prechadzam, tak sa bojim, ze mi vyskocia platnicky.
A skoro som 2 x odtrhol packu smeroviek, ked davam znamenie o zmene smeru jazdy.
27. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ako viete, kruhový objazd je v správe magistrátu. Mestská časť sa snažila, aby sa výmena asfaltu na kruhovom objazde dostala do plánu mesta na rok 2014.

V apríli sme robili obhliadky a mesto si urobilo predbežný rozpočet na opravu v dvoch variantoch, a to len s výmenou asfaltu, druhú aj s výmenou podložia. V priebehu prázdnin si mesto dalo spracovať štúdiu na kruhový objazd a z nej vyplynula potreba komplexnej rekonštrukcie objazdu aj s podložím. Na základe štúdie magistrát oslovil tri najväčšie firmy, čo objazd údajne ničia, a to TNT, RAven a Lagermax, s návrhom rokovaní o rekonštrukcii "kruháča". S ohľadom na tieto skutočnosti a na fakt, žeby ku "kruháču" mal pribudnúť pripájací pruh do Vajnor, čím by sa situácia mohla zlepšiť, bude treba z hľadiska miestnej samosprávy opäť vyvíjať tlak na magistrát a pripraviť podmienky na rokovania s oslovenými firmami a Vajnoriou. Je priestor ešte aj na ďalšie riešenia pre dopravných projektantov, ktorí by vedeli navrhnúť možno ešte lepšie riešenia. Magistrát tento rok cez prázdniny na Rybničnej ulici v smere na BEZ pred kasárňami opravil vozovku v zákrute smrti (pri tom veľkom strome) v dĺžke asi 80m. Budeme ako samospráva pokračovať v tlaku na magistrát a firmy, aby sa naprojektovalo riešenie na prospech Vajnor a pripravila sa stavba - komplexná rekonštrukcia na budúce leto.

K tejto téme si môžete pozrieť aj moje vyjadrenie v relácii Televízie Bratislava "Komunálne voľby 2014 - MČ Vajnory zo dňa 20.10.2014
http://www.tvba.sk/home/komunalne-volby-2014-mc-vajnory/ (čas 9:13 - 10:20 h)

S pozdravom

Ing. Ján Mrva, starosta
06. júl 2015

Jozef

Dobry den,
je leto 2015, planuje sa oprava tohto nestastneho kruhaca? lebo ist od vajnorie smerom do centra Vajnor je riadny adrenalin. Neskutocne to tam hazde a aby si clovek neznicil auto a samozjreme zdravie, tak musi prejst "krokom" co zasa spomaluje dopravu od dialnice...
nie celkom rozumiem postoju mesta, ide o jednu z velmi frekventovanych ciest v meste (najma co sa tyka kamionovej dopravy, pretoze to akosi nebolo velmi domyslene, z mojho pohladu, ked spojnice medzi d1 a cestou na pezinok je len cez tuto "lokalku") ale pristup mesta mi pride ako velmi alibisticky. ved cies v meste bolo opravenych uz niekolko a to neboli cesty takej dopravnej intenzity (napr. soltesova pri justicaku)
a to nehovorim o ceste od kruhaca smerom na nadjazd.
preto znova kladiem otazku - bude sa s tym konecne nieco robit?

dakujem

j.
15. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Informovali sme o ňom správcu komunikácie, ktorý uviedol, že kruhový objazd Vajnory budeme opravovať od 21.8.215 do 24.8.2015. Počas týchto dní bude úplná uzávierka.Doprava bude riešená obchádzkami.

Oddelenie marketingu a komunikácie
12. august 2015

ondrej

Dobry den,

dakujem za pozitivnu spravu, ze sa bude opravovat kruhovy objazd v auguste tohto roku. Bolo uz nacase.
Pri detailnejsom preskumani rozsahu opravy som zostal nemilo prekvapeny, ze sa bude opravovat len kruhovy objazd bez nadvaznosti na cast cesty od nadjazdu smerom k nemu (ako tu uz bolo spravne poznamenane, stav tejto casti komunikacie je tiez katastrofalny).

Mozete mi dat k tomu nejake stanovisko, kedy sa opravi i tato cast, pretoze si myslim, ze vzhladom k lokalite ako "vstupna brana do Vajnor" je stav tejto cesty velka hanba.

Dakujem
Ondrej Mišura
29. august 2015

Anonymný užívateľ

Dnes som tadiaľ prechádzal. Už je tam nový asfalt a povrch je rovný ako "letisko".
Takže, podnet vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania