Kruhová križovatka - Vajnory vo veľmi zlom stave!

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 28. júna 2013

Dobrý deň,

chcem sa opýtať kedy sa konečne bude rekonštruovať táto kruhová križovatka. Dá sa tade prejsť už iba veľmi pomaly, keďže vydutý asfalt je už tak vydutý, že autá s nižším podvozkom ho už musia chytať. Ak by ste chceli napísať odpoveď, že nie je dostatok finančných prostriedkov, tak poprosím to aspoň zbrúsiť, nebojte toľko peniažkov Vám neubudne a dane si platíme práve na to, aby ste sa o takéto veci starali aj bez upozornenia. BTW, Rybničná cesta sa už rozpadá aj po Vašom zaliatí asfaltom, už sú na niektorých miestach znova diery. Ďalej by som mal na magistrát ešte jednu otázku, kde a kedy a načo bol minutý prisľúbený 1 milión EUR na rekonštrukciu ciest v Bratislave. Ďakujem, za promptné vybavenie podnetu.

28. jún 2013

Martin

A najlepsie by bolo cely kruhovy objazd vybetonovat a nie pouzit asfalt.
Pri pocte nakladnych vozidiel, ktore tade prechadzaju tam tie vlny budu opat.
28. jún 2013

nepso

prikláňam sa k názoru Martina , tiež by som použil nejaký iný materiál ako asfalt , prechádza tade veľa kamiónov a nákladných áut , asfalt bude opäť po chvíli zničený...Ale je pravda , že ísť tade s nižším podvozkom a viac ako 20km/h je čisto na poškodenie auta...Tento úsek by mali opraviť čím skôr , už teraz je to tam dosť nebezpečné...
28. jún 2013

Jazdec

Suhlasim, plus to iste je potrebne aj s cestou smerujucou na vypadovku od kruhacu... su tam krasne kolaje. Chodia tade nakladne vozidla a ta cesta na to evidentne nie je stavana. Neviem, ci je tato cesta spoplatnena, alebo nie, ale asi nie ak patri pod magistrat, mozno by som uvazoval o nejakom myte, na tomto useku a peniaze by sa pouzivali na opravy tohoto useku, alebo komplet novu rekonstrukciu, lebo platanie to nevyriesi, tie kamiony su tazke a cesta to jednoducho nezvlada, je pretazena a tym padom aj nebezpecna. Skuste sa nad tym zamysliet na magistrate.
21. júl 2013

Dochadzaja mi trpezlivost

Dokedy budeme cakat na opravu, nie len kruhoveho objazdu, ale aj cesty z dialnicneho pripajaca... su tam uz velke kolaje... otazka casu, kedy sa tam nieco stane. Chodte to aspon zbrusit, alebo tam zavedte myto pre nakladne auta, ta cesta na to nie je stavana, nieco s tym robte, lebo je to otras. A verte mi, ze ked sa nieco stane, tak pridem za zodpovednou osobou osobne!
19. august 2013

Juraj

Casto cestujem za hranice (Cesko, Rakusko aj Polsko a pod.). Byvam na Ciernej Vode a to ze som opat doma si uvedomim vzdy, ked naletim na tuto rozbitu cestu z Vajnorskeho nadjazdu. Potom sa to so mnou "vezie" az na CV. Este pred 10 rokmi sme sa napr. Poliakom smiali ake tankodromy tam maju. Chodte sa tam previezt dnes. Mozete krajinu prebehnut na inline-och a ani sa nepozerat pod nohy.
12. december 2013

P. Pekník

Je december 2013 - oprava a naprava ziadna.
Ked po nom prechadzam, tak sa bojim, ze mi vyskocia platnicky.
A skoro som 2 x odtrhol packu smeroviek, ked davam znamenie o zmene smeru jazdy.
Katastrofa!
12. december 2013

kamionista

Toto je podnet a sľuby ešte z roku 2012!!!
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/1893/kruhovy-objazd-pri-vajnoroch
A zväčšite aj jeho priemer. Veď tieto parametre absolútne nevyhovujú. Kamióny sa tu nakláňajú ako loďky na rozbúrenom mori.
30. apríl 2014

Ignorovany

Takze nic, dlabe sa na to, caka sa kym sa tam stane nieco vaznejsie... cela Rybnica cesta je jeden velky odpad... otras, skuste to uz vyriesit a opravit cestu na take zatazenie ake tam je, ale bo sa na to vsetci vys....e, predame auta a budeme chodit peso, alebo na kococh, lebo stav ciest tomu zodpoveda... jeden velky grc!!! Nechcem pocut nic o nedostatku fin. prostriedkov.
25. november 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ako viete, kruhový objazd je v správe magistrátu. Mestská časť sa snažila, aby sa výmena asfaltu na kruhovom objazde dostala do plánu mesta na rok 2014.

V apríli sme robili obhliadky a mesto si urobilo predbežný rozpočet na opravu v dvoch variantoch, a to len s výmenou asfaltu, druhú aj s výmenou podložia. V priebehu prázdnin si mesto dalo spracovať štúdiu na kruhový objazd a z nej vyplynula potreba komplexnej rekonštrukcie objazdu aj s podložím. Na základe štúdie magistrát oslovil tri najväčšie firmy, čo objazd údajne ničia, a to TNT, RAven a Lagermax, s návrhom rokovaní o rekonštrukcii „kruháča“. S ohľadom na tieto skutočnosti a na fakt, žeby ku „kruháču“ mal pribudnúť pripájací pruh do Vajnor, čím by sa situácia mohla zlepšiť, bude treba z hľadiska miestnej samosprávy opäť vyvíjať tlak na magistrát a pripraviť podmienky na rokovania s oslovenými firmami a Vajnoriou. Je priestor ešte aj na ďalšie riešenia pre dopravných projektantov, ktorí by vedeli navrhnúť možno ešte lepšie riešenia. Magistrát tento rok cez prázdniny na Rybničnej ulici v smere na BEZ pred kasárňami opravil vozovku v zákrute smrti (pri tom veľkom strome) v dĺžke asi 80m. Budeme ako samospráva pokračovať v tlaku na magistrát a firmy, aby sa naprojektovalo riešenie na prospech Vajnor a pripravila sa stavba - komplexná rekonštrukcia na budúce leto.

K tejto téme si môžete pozrieť aj moje vyjadrenie v relácii Televízie Bratislava "Komunálne voľby 2014 - MČ Vajnory zo dňa 20.10.2014 http://www.tvba.sk/home/komunalne-volby-2014-mc-vajnory/ (čas 9:13 – 10:20 h)

S pozdravom

Ing. Ján Mrva, starosta
01. december 2014

Odpoveď samosprávy

Podnetom sa zaoberá Magistrát hl. mesta.
24. február 2019

Martin Uváček

Povrch na tomto kruhovom objazde bol opravený v roku 2015. Doteraz sa povrch drží, napriek enormnej vyťaženosti som zatiaľ nespozoroval nové nerovnosti. Podnet vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania