Osadenie značky "Zákaz zastavenia" na Komárnickej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
dobrý_sused 06. júla 2015

Poprosím mestskú časť o osadenie značky "Zákaz zastavenia" a pridanie žltej čiary od križovatky Herlianska x Komárnicka až po značku "Zóna 30", nakoľko sa niet kam vyhnúť pri vjazde do tejto obojsmerky. Vzniká tam hlavne v špičke priveľa kolíznych situácii bez možnosti, aby človek vedel či ide niečo oproti alebo nie. Ďakujem.

06. júl 2015

Anonymný užívateľ

Plne súhlasím s týmto podnetom.
08. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
O stanovisko sme požiadali referát regionálneho rozvoja, ktoré uvádzame:
Zákaz státia v tomto úseku vyplýva priamo z ustanovení zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke konkrétne § 23, ods. 1). Duplicitné dopravné značenie Krajský dopravný inšpektorát neodsúhlasí.


kancelária starostu
13. júl 2015

dobrý_sused

Áno, lenže jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy nezostáva snáď nikde na Komárnickej ulici. Tam sa však autá vždy nejako vyhnú, no nie tu...
Z tohto teda vyplýva, že ľudia majú volať odťahovku, vždy keď tam bude stáť auto?
Ja práve že nikomu nechcem spôsobovať problémy...
14. november 2015

dobrý_sused

Aplikácia žltej čiary - Komárnická ulica

Nechcem duplikovať podnet z júla 2015
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/18947/osadenie-znacky-zakaz-zastavenia-na-komarnickej
ale nakolko sa toho času referát regionálneho rozvoja len vyjadril v zmysle:
"Zákaz státia v tomto úseku vyplýva priamo z ustanovení zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke konkrétne § 23, ods. 1). Duplicitné dopravné značenie Krajský dopravný inšpektorát neodsúhlasí." čo je síce pekné, ale autá tam stávajú naďalej, naďalej dochádza ku kolíznym situáciam...
Navyše na moje prekvapenie očividne nebol problém duplikovať dopravné značenie o pár metrov ďalej značkou "B33 - Zákaz státia" spolu s vodorovným značením "V12a" s dôvodu kontajnerového stojiska.
Veď podla logiky predmetného stanoviska nebolo ani jedno značenie na danom mieste nutné!
14. november 2015

Anonymný užívateľ

Jazdím tadiaľto a ten "lievik" jednoznačne komplikuje plynulosť a bezpečnosť dopravy.
Aj ja žiadam kompetentných o namaľovanie žltej vodorovnej čiary v tomto úseku.
20. november 2015

dobrý_sused

Poprosím admina stránky aby bol zmenený stav podnetu, nakoľko pridaná aktualizácia demonštruje že podnet nie je absolútne vyriešený a ak teda podľa referátu regionálneho rozvoja vyplýva zákaz zastavenia v predmetnej lokalite, tak poprosím aby zvislým aj vodorovným dopravným značením túto skutočnosť vyznačila. Uľahčilo by to život obyvateľom v danej lokalite. Vopred ďakujem.
20. november 2015

Anonymný užívateľ

S podnetom dobrý_sused súhlasím na 100%.
13. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe Vášho podnetu bola opätovne vykonaná obhliadka s dopravným inžinierom Krajského dopravného inšpektorátu, ktorý je súčasťou schvaľovacieho orgánu (Komisia pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hl. m. SR Bratislavy) pre navrhované dopravné značenie. Vyjadrenie je nasledujúce:
- zákon č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov ustanovuje v § 23 podmienky, ktoré musia byť splnené pri zastavení a státí vozidla na komunikácii a v § 25 určuje, kde vodič nesmie zastaviť a stáť,
- vyhláška č. 9/2009 Z.z., ktorou sa vykonáva zákon č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke v §8 ods. 7) informuje, že: „Dopravnými značkami a dopravnými zariadeniami sa spravidla nevyznačuje zákaz alebo príkaz vyplývajúci zo všeobecných ustanovení pravidiel cestnej premávky“.
Týmto Vám oznamujeme, že Komisia pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hl. m. SR Bratislavy bude striktne postupovať v zmysle ustanovení vyššie uvedeného zákona a jeho vykonávacej vyhlášky t. j. duplicitné dopravné značenie bude povoľovať po dôkladnom zvážení len výnimočne a to predovšetkým na základe žiadostí občanov, fyzických a právnických osôb na komunikáciách a spevnených plochách v ich vlastníctve, nie na komunikáciách a spevnených plochách zverených do správy mestských častí.
Za dodržiavanie dopravných predpisov je zodpovedná štátna a mestská polícia, ktorá je oprávnená použiť aj reštriktívne opatrenia na zabezpečenie poriadku.





kancelária starostu
13. január 2016

Anonymný užívateľ

Vážená kancelária starostu, namiesto obhliadky, zasadania, schvaľovania, ... ste tam už dávno mohli namaľovať žltú čiaru. Na tejto časti ulice Komárnická majú vodiči lieviky, kde si vodiči musia dávať prednosť, ešte na dvoch miestach. A tento tretí je najhorší. Plynulosť a bezpečnosť premávky tu má vážne problémy.
15. január 2016

Anonymný užívateľ

Tento podnet vôbec nie je vyriešený v prospech vodičov.
27. október 2021

Police Man

2021 podnet je stále nevyriešený , prečo ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania