Vyschnutá vysadená zeleň ( Stromčeky, krýky )

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Michal Raffay 25. júla 2015

Dobrý deň chcel by som nahlásiť vyschnuťú zeleň. Prvá vec ktorá ma zarazila stromčeky a krýky boli vysadené v dobu ktorá vôbec nie je na to vhodná a to bola jeseň minulého roka. Neviem podla koho sa sadia stromčeky a zeleň na jeseň ale ako vidno dlho to nevydržalo. Druhá vec je že aj ked by boli už stromčeky vysadené hadice s vodou ktoré ešte pár rokov do zadu polievali trávu a okolie dnes, je to všetko suché a celé zle. Zdá sa že v našom meste platíme malé daňe že naši ľudia ktorý pre nás zabezpečujú služby samovolne rozhodujú či budú služby poskytovať alebo nie, Bez ohľadu na to aké majú podmienky na živoť vysadený majetok za naše peniaze. Dúfam že to napravíte ešte tento mesiac aj keď je 24.07
S pozdravom a dakujem za to že sa niekto inšpiroval mojím nápadom a založil takýto web.

27. júl 2015

Jozef

Michal, nabudúce skús - kríky
27. júl 2015

jajbolina

Až sa to zle číta. Kríky s tvrdým "y". Niektorí by sa mali vrátiť do školy.
27. júl 2015

Michal Raffay

:D hups nepotrebujem sa vráťiť do školy občas sa stane preklep sme ľudia :)
28. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Mestská časť Bratislava Petržalka zabezpečuje okrem iných lokalít aj polievanie stromov v uvedenom vnútrobloku. Predmetné stromy boli vysadené na jar 2014. Zálievka stromov bola zabezpečená po výsadbe aj počas leta a a na jeseň 2014 a od nástupu horúčav v tomto roku sa stromy polievajú našim dodávateľom prác na základe objednávky v cca týždňových intervaloch.
Predčasné opadanie listov, najmä u mladých novovysadených stromov druh (Prunus serullata) je spôsobené tým, že drevina sa pri extrémne vysokých teplotách takto bráni nadmernému výparu, ku ktorému dochádza práve z listov. Keďže nemá ešte dostatočne rozrastený koreňový systém, ťažšie v horúcom počasí dopĺňa vodu a reakciou býva zhodenie listov. Po dostatočnej zálievke a ochladení vyrastú zo zásobných pupeňov nové listy. Na základe obhliadky sme zistili, že stromy sú živé a v tomto čase vyháňajú nové listy.
V súvislosti s Vašim poukázaním na nevhodnosť termínu jesenných výsadieb Vám oznamujeme, že v priebehu kalendárneho roka sú dva vhodné agrotechnické termíny na výsadbu drevín – prvým je jarný termín, ktorý trvá cca od začiatku marca do konca apríla a druhým termínom je jeseň – v mesiacoch október a november. Obidva termíny sú vhodné z dôvodu nižších teplôt, väčšieho množstva zrážok, ako aj skutočnosti, že listnaté stromy sú v týchto obdobiach sú vo vegetačnom kľude.

mestská časť BA-Petržalka
28. júl 2015

Michal Raffay

no v zhľadom na velké horčavy ok ale polievanie je minimálne a bolo to sadené na jeseň aj stromčeky pod mojim domom ešte som sa smial aký človek to začal....robiť...
takže odomňa taká odpoveď.
04. september 2015

Ada

Nechapem co je zle na jesennej vysadbe. Pan Michal asi este v nepracoval, resp. nesadil.
04. september 2015

Ada

* v zahrade

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania