Verejné osvetlenie - rozšírenie/oprava

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Martin Bak 27. júla 2015

Dobrý deň
Pred časom prebehla aj na tomto portáli diskusia ohľadne rozšírenia verejného osvetlenia vo Vajnoroch, konkrétne na Pračanskej ulici (chýbajúca pravá strana v úseku Pri Mlyne-Čierny chodník), Príjazdnej ulici a ulici Pri Mlyne až po železničné priecestie.
P.starosta aj p.Fico avizovali na tento rok rokovania s prevádzkovateľom na tému rozšírenia do chábajúcich lokalít.
Rád by som sa v tomto smere informoval:
- prebehlo už stretnutie, čo bolo dohodnuté?
- uvažuje MČ o výmene svietidiel za novšie, úspornejšie napr. LED svietidlá?
- na priloženej foto je nebezpečne umiestnený a neoznačený stĺp verejného osvetlenia na pomedzí chodníka a cesty na ul. Čierny chodník. Bolo by treba označiť resp. premiestniť na chodník.
S pozdravom

27. júl 2015

Jozef Novák

Nejde o stĺp verejného osvetlenia ale o betónový podperný bod vzdušného distribučného rozvodu nízkeho napätia v správe a majetku Západoslovenskej distribučnej, a.s. Svietidlo verejného osvetlenia a rozvod verejného osvetlenia je len umiestnený na majetku tejto spoločnosti s ich súhlasom.
28. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Váš podnet postupujeme na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.
Aj keď sa budeme snažiť Váš podnet vybaviť čo najskôr, chceme poprosiť o trpezlivosť a ohľaduplnosť vzhľadom k tomu, že každý referát úradu rieši nemalé množstvo už došlých úloh.
Ďakujeme za pochopenie.

S pozdravom




Mária Horváthová
Sekretariát starostu
MČ Bratislava – Vajnory
30. júl 2015

Martin Bak

P. Novák, ďakujem za upresnenie. Nech patrí komukoľvek, stojí sčasti v ceste, je neoznačený, na opačnej strane cesty zvyknú stáť na krajnici nákladné auta, pri vyhýbaní áút môže dôjsť k jeho nabúraniu. Nie tak dávno auto zdemolovalo oplotenie rodinného domu, len pár metrov za stĺpom vpravo (pohľad na fotografii).
05. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v podnete sa nás pýtate na niektoré fakty, týkajúce sa osvetlenia v našej mestskej časti. Dohodnuté stretnutie ohľadom osvetlenia sa už uskutočnilo.
Čo sa týka toho, či MČ neuvažuje o výmene svietidiel za iné, tak žiaľ, my nie sme vlastníkom verejného osvetlenia, ale Magistrát hl. mesta SR BA, ktorý má zmluvu na správu so Siemensom.
Upozorňujete nás na neoznačený stĺp verejného osvetlenia na pomedzí chodníka a cesty na ul. Čierny chodník. Nejedná sa o stožiar verejného osvetlenia, ale o betónový stĺp rozvodov NN, na ktorom je umiestnené svietidlo verejného osvetlenia. Váš podnet postúpime vlastníkovi rozvodnej siete NN, ktorým je Západoslovenská distribučná spoločnosť na priame vybavenie.

S pozdravom




Ing. Ján Mrva, starosta
10. september 2015

Martin Bak

P. starosta, píšete že stretnutie ohľadom rozšírenia osvetlenia sa uskutočnilo - aký je výsledok, dorobí sa osvetlenie na Pračanskej či Pri Mlyne v úseku od železničného priecestia?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania