Parkovanie na kruhovej križovatke

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý
meno
Rimo Ramejka 31. júla 2015

Prečo parkuje auto nejakeho poloboha na kruhovej križovatke na namestí Andreja Hlinku v Rači? A prečo nekontroluje polícia ako sa parkuje na týchto exponovaných miestach? Dokonca dalšie auto parkuje na chodníku. Je to o to viac zarážajúce, že je to len pár metrov od úradu miestnej časti BA-Rača.

02. august 2015

Martin

V tomto prípade ste mali hneď vytočiť 158 a prípadne počkať na hliadku. Z fotky síce polícia môže vyvodiť objektívnu zodpovednosť, ale podnet musíte zaslať na dopravný inšpektorát aj s fotkami. Na mestskú políciu by som sa vykašlal, lebo kým sa dotrepú z Nového mesta, auto bude preč... Osobne som v živote mestského policajta v Rači nevidel. Nie sú schopní riešiť ani odťah vozidla na podnet samosprávy...
03. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za upozornenie.

Je pravda, že na kruhovom objazde ani na chodníku by autá parkovať nemali. Výnimkou je krátkodobé zastavenie so zapnutými blikajúcimi svetlami, ktoré netrvá viac ako pár minút. Upozorníme políciu na častejšiu kontrolu parkovania v tejto lokalite.

Ďakujeme za podnet

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ BA - Rača
06. august 2015

Rimo Ramejka

Martin, dnes rano som prechadzal okolo zaparkovaneho auta na chodníku - cele auto bolo na chodníku. No a šla okolo motohliadka polície. Ani nepribrzdili. Čo je toto za štát?
13. august 2015

Moje Meno

pani Eva Miklánková, hovorkyňa MČ BA - Rača, dufam, ze nieste drzitelom vodickeho opravnenia... kedze zakon hovori jasne:
(1) Vodič nesmie zastaviť a stáť
d) na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a 5 m za ňou; tento zákaz neplatí v obci na križovatke tvaru "T" na náprotivnej strane vyúsťujúcej cesty,

Takze ani kratkodobe zastavenie do par minut so zapnutymi vystraznymi svetlami ako vynimku zakon nepozna...
15. august 2015

Rimo Ramejka

Pôjdem to najbližšie obhliadnuť a zdokumentovať
15. august 2015

občan z rače

Takže nič sa nevyriešilo. Poloboh sedí vonku za stolom a číha, kto to vlastne fotografuje. Parkuje tam stále. Priznám sa, myslel som, že tam pojdem zbytočne. Zial nie, na slovensku zakony pre polobohov neexistuju. Takto to urobím, pokial tam bude parkovať aj nadalej, oznamim vec na dopravný inšpektorát plus na to upozorním jednu z komerčných TV.
17. august 2015

Občan Občanovič

To VW POLO za tými reťazami je polobohovej frajerky!
17. august 2015

Julian

Tu sa nič nedodržiava a nerešpektuje, každý si robí čo chce, už len z princípu k nim na kebab nepôjdem, ak sa tam tak varí, ako šoféruje a dodržuje zákony majiteľ s partnerkou, tak to ďakujem...
17. august 2015

Martin

Pán "občan" netreba "iba fotiť" a zisťovať..., zdvihnite telefón a zavolajte konečne policajtov, nech to poriešia. 49/2014 Z.z. Úplné znenie zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, § 25 odsek 1) písm. r) Vodič nesmie zastaviť a stáť na kruhovom objazde. Pokuta do 50€, ak sa nemýlim.
29. august 2015

Martina z Race

Auto može stát na chodniku preštudujte si zákon ked tu mudrujete alebo im to chodte povedat do tej prevádzky osobne aby tam neparkovali že vám to vadi možno sa to vyrieši tak rýchlejšie

§ 2
Vymedzenie základných pojmov

(2) Na účely tohto zákona sa ďalej rozumie

g) chodníkom komunikácia alebo časť cesty určená pre chodcov, ktorá je spravidla oddelená od vozovky výškovo alebo iným spôsobom

Osobitné ustanovenia o chodcoch
§ 52
(2) Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1, 5 m okrem zóny s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a zóny s plateným alebo regulovaným státím.
30. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

s majiteľmi vozidla sme parkovanie na kruhovom objazde riešili osobne. Prisľúbili nám, že tam už parkovať nebudú. Výnimkou bude krátkodobé státie na blikačkách, keď potrebujú vyložiť tovar. Na parkovanie si nájdu miesta na to určené.

Ďakujeme za podnet

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
31. august 2015

dano

Vážená pani Miklánková, vážim si, že ste sa vôbec podpísali (lebo pod podobnými somarinami zvykne byť len názov oddelenia), ale dúfam, že tú odpoveď nemyslíte celkom vážne?!
Ak mi zákon zakazuje zastaviť a stáť na kruhovom objazde a máte to tu dokonca presne citované (17.8. Martin), ako môžete označiť podnet za vyriešený, lebo "Prisľúbili nám, že tam už parkovať nebudú. Výnimkou bude krátkodobé státie na blikačkách"?
Rovnaký paragraf zákona zakazuje zastaviť a stáť na priechode pre chodcov, na železničnom priecestí, na električkovej trati a pod. - podľa Vás, aj toto všetko sa môže porušovať - stačí zapnúť "blikačky" a zákon prestáva platiť???
29. november 2015

Rimo Ramejka

Vraj "vyriešene". Vobec to nie je vyriešené.
Dnes večer tam parkovalo menšie auto s reklamou kebab. Hned kusok pod MU Rača parkovala ťažko pracujuca hliadka PZ čo ochraňuje občanov. Zastavujem sa pri nich. Prislušník za volantom akurat večeria, mal v ruke nejaky papierovy pohar. Vysvetlujem a ukazujem na to auto, čo parkuje na kruhaku, Vraj sa nemam čo obavať, že už ho maju v merku, EVČ vozidla hliadky PZ: BA-637CY.
14. september 2021

Tomas

Ubehlo 6 rokov a nič sa nezmenilo. MsP stále pasívna, v telefóne často arogantní a snažia sa s vami vybabrať ak sa im oznam nepáči.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.