Novozrekonštruované Námestie hraničiarov po slovenský

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Peter 02. augusta 2015

Takto sa u nás na Slovensku rekonštruujú a mínajú verejne peniaze, a kedže podľa informácii MÚ Petržalka na staršom príspevku k námestiu sa priznal, že námestie od investora prevzal, tak sa pýtam, bol vôbec niekto z MÚ Petržalka aj osobne sa pozrieť na kvalitu a stav rekonštrukcie?
Nikomu nevadí, že na chodníku je diera cca 10cm a dĺžka niekoľko metrov?
Viete si predstaviť dieťa na bycikli, ktoré vbehne kolesom do tej ryhy? a potom následok.... prípadne, si tam niekto zlomy nohu?...

03. august 2015

Jaroslav

Ešte väčšia diera je pri prechode smerom na zastávku...nutné obe miesta urýchlene opraviť... a odstrániť tabule...a pozametať...a pokosiť...Naozaj každej takejto samozrejmej veci sa musíme dožadovať takto extrémne zložito?
03. august 2015

zuzana

presne tak Jaroslav, toto mna roky nesmierne irituje.....taketo veci - su ich desiatky, kompetentni nevidia? Obcan - danovy poplatnik sa elementarnych veci musi v tomto Bananistane doslova domahat, fotit uradnikom...pisat....co robia zodpovedni?????
03. august 2015

Odpoveď samosprávy

Prevzatie rekonštruovaného parku od dodávateľa prebehlo s určitým oneskorením aj z dôvodu, že mestská časť nebola spokojná s niektorými realizovanými prácami, rokovania s dodávateľom prác neboli jednoduché a nakoniec celé dielo bolo prevzaté za zníženú cenu.

V súčasnosti nastavujeme údržbu parku tak, aby park pôsobil upravene a udržiavane. Údržbové práce, ktoré sa týkajú najmä odburinenia trvalkových záhonov a kosby trávnikov už prebiehajú, dodávateľská firma už tiež začala s odburiňovaním záhonov, následne prebehne kosba, na ktorú je potrebne nechať trochu obschnúť povrch pôdy, z tohto dôvodu sme na určitý čas vypli automatické zavlažovanie. V priebehu mesiaca august by mali byť dokončené aj prepojenia nových komunikácií s existujúcimi chodníkmi. A postupne budeme riešiť aj ďalšie, aj Vami kritizované stavebné nedorobky.

Situácia nás mrzí o to viac, že celkovo pozitívny dojem obyvateľov z rekonštruovaného priestoru negatívne ovplyvňujú práve drobné nedostatky, ktoré však znižujú jeho hodnotu. Veríme však, že sa nám podarí v krátkom čase odstrániť čo najviac problémov a park môže byť naplno využívaný tými, pre ktorých bol prioritne budovaný, t.j. obyvateľmi Petržalky.

mestská časť BA-Petržalka
03. august 2015

Stefan

Tuto "rekonstrukciu" teda strasne sfusovali. Toto namestie malo velky potencial a oni z neho urobili burinovy raj plny nedorobkov... Nechapem ako mohli toto skolaudovat, pochybujem, zeby si ten kto to prevzal nechal takto sfusovane urobit aj vlastnu zahradu a tiez by nad tym mavol rukou a dal firme peniaze... Prevzate za znizenu cenu? Kolko? Tipujem tak 500,-eur...
05. august 2015

Jozef Novák

Všimli ste si aj tie trhliny čo sú v telesách chodníkov? Koľko budú stáť následné opravy plošného rozpadu chodníka, ku ktorému dôjde za 2-3 roky? Určite niekoľkonásobne prekročia hodnotu zníženej ceny, alebo to objednáte u firmy P+B aby to potom zaprávali asfaltobetónovou zmesou?
06. august 2015

Jaroslav

áno, trhlín tam je veru neúrekom, pravdepodobne príliš tenká doska a zlé rozvrhnuté dilatačné škáry :(
19. august 2015

Xena

Keď to robia "odborníci" .....
24. október 2015

Jaroslav

Obe diery boli tento týždeň vyasfaltované.
26. október 2015

Jaroslav

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania