Zarastený a neudržiavaný chodník Bajkalská - Prístavná

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Andrej Bisták 17. augusta 2015

Chodník smerujúci od Baumaxu na Bajkalskej smerom na Prístavnú (okolo estakády vedúcej na most) zarastá burinou a kríkmi, v niektorých miestach je už takmer nepriechodný. Zarastené sú aj chodníky na samotnej Prístavnej (priame pokračovanie tohto chodníka) - od mosta smerom k prístavu okolo garáží, tie sa však aspoň dajú obísť po vozovke s minimálnou premávkou.
Aspoň úsek od Baumaxu po Prístavnú - vedľa estakády, kde neexistuje prijateľná alternatíva, by sa však určite mal vyčistiť!

17. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
K Vášmu podnetu uvádzame, že mestská časť vyzve vlastníkov pozemkov, aby zabezpečili nápravu na svojich pozemkoch.


kancelária starostu
04. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
z dôvodu identifikácie sme požiadali Magistrát o majetkoprávnu informáciu komu je pozemok zverený. Stanovisko nám zatiaľ nebolo doručené.


kancelária starostu
12. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dňa 3.11.2015 sme dostali stanovisko k danému pozemku. Predmetný pozemok je v priamej správe Hl. mesta SR , oddelenie cestného hospodárstva a podnet sme im odstúpili na priame vybavenie, aby zabezpečili priechodnosť chodníka.





kancelária starostu
26. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Informovali sme o ňom dispečing po preverení situácie urobia nápravu.

Oddelenie komunikácie a marketingu
23. december 2015

Andrej Bistak

Zdá sa, že sa na mieste niečo dialo, nasvedčuje tomu časť vykoseného chodníka na križovatke pred prístavom (fotka č. 1) a vyčistený kúsok chodníka pri viaduktoch okolo býv. Baumaxu na Bajkalskej (fotka č. 2). Zvyšná časť chodníka okolo Baumaxu (fotka č. 3) je stále v pôvodnom stave. Tu upozorním na jednu zaujímavosť - po opadaní lístia sa medzi kríkmi ukázali odrezané oceľové stĺpy s torzom kábla, sú tu minimálne tri, jeden vidieť na fotke vpravo dole. Takže tento chodník, dnes zarastený a takmer bez údržby, bol pôvodne dokonca aj osvetlený.
23. december 2015

Bratislavská občianska samospráva

Zase urobené po Bratislavsky - prečo nie je vyčistený ten chodník na prístavnej v celej šírke?
17. január 2016

Andrej Bistak

16. január: neuveriteľné sa stalo realitou, chodník okolo bývalého Baumaxu dôkladne vyčistený, pokračovanie pod estakádami uvoľnené od konárov - orezy a chodník tiež vyčistený (tu už menej kvalitne). Posledný úsek v napojení na Prístavnú je v pôvodnom stave, ten sa dá obísť okolo garáží. Nie je to síce všetko na 100 %, práce sú v takom bratislavskom štandarde, ale vďaka aj za to. Možno pomohla aj náhodou práve v tomto období realizovaná prestavba Baumaxu.
18. január 2016

Boris Hudec

Čistenie chodníka stále prebieha, ale keďže cez víkend spoločnosť RPVPS nerobila, mohlo to vyzerať, že práce sú ukončené nedostatočne.
P.S. prestavba baumaxu s touto akciou nemá nič spoločné, čakalo sa na uvoľnenie pracovníkov a počasie nám momentálne praje na čistenie skládok a takýchto lokalít.
19. január 2016

Andrej Bisták

RPVPS, ďakujem za reakciu. V poslednom období už tade nechodím tak často, takže priebeh nemôžem sledovať "online". Teší ma, že sa tomu venujete tak dôkladne, ale zároveň dúfam, že chodník bude aj pravidelne čistený, lebo inak nám o pár rokov zarastie znovu.
14. august 2023

PeteR

Bajkalská-chodník-bariéra na chodníku

Dobrý deň,
Chodník poza obi je od autobusovej zástavky až po Prístavnú ulicu roky zarastený burinou, vrátane semenáčov pajaseňa žliazkatého.
Chodník:
https://www.openstreetmap.org/way/60438600

Je možné s tým niečo urobiť?

S pozdravom,
Peter.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania