Verbovačky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Ján Krúpa 24. augusta 2015

Len tipujem že agitujú za výstavbu novej výškovej budovy na mieste krčmy Lipy.Neviem či je treba na takúto agitáciu nejaké povolenie a ak tak či ho majú!

24. august 2015

Stefan

Presne tak. Odchýtavali si ludi a presadzovali im svoje návrhy ako by mala daná lokalita vyzerať. Tiež som siel okolo a vypočul som si ich. Ludi lakali na peknu alej na deliborovom námestí, na zbúranie krčmy, na riesenei parkovania v okoli fitnescentra. Vraveli im ako vznikne nová príjazdová cesta od betonoveho ihriska umiestneneho za fitnescentrum. Ako obnovia to ihrisko atd. Ludia im to podpisoali a na záver dodali že tu vnikne nova budova ako na obrázku. Nieco strasne. O tom ze dane bytovky budu mat spalne popri novej ceste s perfeknou aromou od novych aut uz nespominali. Ked som im zacal vysvetlovať svoj pohlad tak to zrazu nik nepodpisal, Ludia mali skreslene pohlady len z jednej strany!!! V tom vidim velky problem.
25. august 2015

Martin

Lipa je najstaršia petržalská krčma, jedna z mála dochovaných stavieb starej Petržalky. Ak si obyvatelia sami podpíšu, že na jej mieste tam chcú mať ďalšiu ozrutnú budovu s bytmi, je to veľmi smutné.
31. august 2015

Odpoveď samosprávy

Vzhľadom k tomu, že z priložených fotografií nie je zrejmé, o aké podujatie by sa malo jednať, k tomuto podnetu sa nevieme vyjadriť. Na deň 23.8. 2015 mestská časť neevidovala žiadnu žiadosť a ani nedisponovala žiadnou informáciou o organizovaní verejného podujatia v uvedenej lokalite.
K uvedenému dňu neevidoval ani stavebný úrad mestskej časti žiadnu žiadosť na výstavbu nového objektu na mieste súčasnej krčmy Lipy.

mestská časť BA-Petržalka
31. august 2015

Ján Krúpa

V popise som napísal o čo sa asi jedná a oni mi odpíšu že nieje jasné o čo sa jedná !!!!!!!!!!!!!!!!
10. september 2015

Vladimír Ďuriš

Vážení susedia a návštevníci Daliborovho námestia, vážení spoluobčania, ktorí žijete a pôsobíte v okolí Petržalského korza,

ďakujeme vám za podporu, ktorú ste vyjadrili mnohými podpismi Petície za skrášlenie a skultúrnenie Petržalského korza a Daliborovho námestia, čím ste potvrdili záujem o budúcnosť tejto peknej lokality Petržalky. Petíciu inicioval Ing. Štefan Pecho, PhD., preto sme vyšli medzi Vás a každému, kto prejavil konštruktívny záujem o rozvoj lokality, sme priblížili registrovaný návrh energeticky úsporného polyfunkčného bytového domu Lipa, ktorý nielen neruší, ale zveľaďuje tradíciu petržalského mena Lipa a k pohostinstvu Lipa pridá cukráreň i reštauráciu. Hlavné črty projektu sú na webovej stránke bpcz.eu. Je potrebné povedať, e existujúci 50 ročný objekt pohostinstva Lipa nie je zo stavebného hľadiska rekonštruovateľný (podložie, izolácie, substancia a strecha). Väčšina z Vás neskrývala nadšenie nad navrhnutým zvýšením kvality a kultúry života v okolí kostola Povýšenia Svätého kríža a základnej umeleckej školy. Ubezpečujeme vás, že urobíme všetko pre to, aby sme skrátili termíny výstavby a minimalizovali rušivé momenty, ktorým sa nedá vyhnúť ani pri budovaní niečoho nového a kvalitnejšieho. Súčasťou projektu je aj podzemný parkovací dom, ktorý môže pomôcť zastupiteľstvu mestskej časti pri realizácii parkovacej politiky ku prospechu všetkých občanov.

Vedenie ABZ Finance , s.r.o.
20. september 2015

Jana

tak nám treba
04. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

z uvedeného považujeme podnet za uzavretý.

MÚ BA - Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania