Chýbajúce smetné koše, frekventovaná časť

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Klau. 23. septembra 2015

Oblasť okolo troch veží, Kolkárne a štadióna je veľmi frekventovaná a v tomto okolí nie sú umiestnené žiadne smetné koše. Zároveň je tu aj mnoho psíčkárov, ktorí starostlivo zbierajú exkrementy po svojich miláčikoch.
Podľa uvedených skutočností sa chcem spýtať, že kam majú dávať ľudia exkrementy a každodenné malé odpadky? Nechať v rohu? na tráve? na chodbe? zobrať domov? Kôše za objektami 3.veže boli odstránené dňa 16.9 a už sú v rohu odhodené plienky, ponechané exkrementy.
Je tu veľa dovolenkárov, ktorí čakajú na autobusy a vyrážajú spred budovy kolkárne a zanechávajú po sebe veľa plastových fliaš a plechoviek.Každé moderné mesto rieši selektovanie odpadu a my odstraňujeme smetiaky? Prečo?Umiestnite,prosím,odpadkové koše okolo 3 veží a blízkom okolí. Nechceme bývať na smetisku! ďakujem

01. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podľa vyjadrenia oddelenia Životného prostredia a územného plánovania
v prípade pozemkov v okolí Polyfunkčného objektu Tri veže aj športovej haly a kolkárne sa nejedná o pozemky vo vlastníctve mestskej časti , takže nemáme dosah na umiestnenie košov na odpad v týchto lokalitách, len sme dotknutým vlastníkom pozemkov odporúčali ich umiestnenie, nakoľko koše môžu prispieť k zabezpečeniu údržby čistoty a poriadku na pozemkoch. V prípade okolia objektu Troch veží je pozemok vo vlastníctve vlastníkov objektu (kôš tu bol umiestnený správcom objektu). Zvyšok spomínanej lokality sa nachádza v správe a vlastníctve Hlavného mesta. Oddelenie Verejného poriadku postúpil Vašu žiadosť o osadenie košov v okolí Troch veží na Magistrát.


Jana Plevová
01. október 2015

Klau.

ďakujem za Vašu odpoveď. Verím, že sa to aj bude riešiť. Podnet som už posielala aj v roku 2014. Odporúčam sa prejsť okolo Kolkárne, vyzerá to katastrofálne. Plastové flaše, papiere, igelitové sáčky, pivové flaše.....jednoznačne tú chýbajú smetné koše. Tráva sa tu nekosí iba blízkosti budovy.

Do športovej haly chodí veľké množstvo ľudí, ale nikde v jej okolí nie sú smetiaky....

Tri veže detto.

Kaufland a okolie podobne.

ďakujem
18. február 2021

Martin Uváček

Ako som mal možnosť nedávno vidieť, tak okolie športovej haly, kolkarne je stále posiate odpadkami. Jediné miesto kde sa ako tak upratuje a vynáša sú koše na zastávkach sad a MHD na bajkalskej.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania