Autobusová stanica Hrad

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Martin 16. októbra 2015

Turisticke autobusy pri hrade pravidelne komplikuju dopravu. Foto je este z leta, ale aj dnes rano ich tam bolo 13! a povyse na Mudronovej este cakal aj nejaky "Presporacik" ci "Blavacik" ci to vlastne je. Viem, ze obcas to tam upratuju policajti, ale to nema zasadny vplyv na zlepsenie situacie. Nemali pod hradom namiesto garazi pre auta postavit radsej serioznu autobusovu stanicu???

16. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

nevieme dôvod konkrétnej situácie ktorá sa stala. Vozidlá tu samozrejme nemôžu stáť okrem miest na to určených. Osobitné povolenia majú len turistické výletné vláčiky (Prešporáčik aj Blaváčik a pod.) Bežné autobusy však osobitné povolenia nemajú a nepotrebujú. Polícia je však pravidelne prítomná na mieste počas zasadania NRSR, nemôže tam však byť stále. Samozrejme, niekedy pri väčšom počte turistov sa môže vyskytnúť menšie zdržanie.

Vaša otázka či nie je potrebnejšia autobusová stanica je možno legitímna, no aj o výstavbe garáži rozhodla Kancelária Národnej Rady SR, Magistrát hlavného mesta nemá v tomto, žiaľ žiadne právomoci. Pri plánovaní dopravných opatrení na letnú sezónu sa budú dopravní inžinieri, samozrejme, zaoberať aj týmto problémom.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
23. november 2015

Katarína Ovseníková

Parkovanie autobusov pri hrade

naozaj sa nedá vyriešiť parkovanie turistických autobusov pri hrade? veď sa tade niekedy nedá ani prejsť a je to obrovská hanba, tak isto ako smetiaky v okolí hradu
23. november 2015

Katarína Ovseníková

zasa ste môj dotaz priradili k inému a zasa to nik nebude riešiť a napíšete mi že tento problém ste vyriešili pred 2 týždňami
prečo nové aktuálne veci ktoré človek chce aby sa riešili priradíte k iným ?
už sa mi to stalo viac krát a problém sa potom aj tak nevyriešil, aký má toto význam ?
23. november 2015

Katarína Ovseníková

ja chodím okolo denne bývam blízko, niekedy sa tade nedá ani prejsť a častokrát tam zablokujú celú dopravu, často stoja aj na trolejbusovej zastávke hrad /smerom do mesta a trolejbusy nemajú ako zastaviť
08. december 2015

Katarína Ovseníková

Prečo tento problém neriešite? ani tie smetné koše? toto má byť atraktívne miesto, jedno z mála, pre turistov v Bratislave ?
08. december 2015

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, pani Ovseníková,

Váš podnet, ktorý ste nám poslala poukazuje na ten istý problém ako nahlásil užívateľ Martin. Čiže je dôkazom, že problém stále pretrváva. Ako sme Vám písali pod iným podnetom, tak aktualizovaný podnet opätovne posielame magistrátu. Pod jedným vláknom (podnetom) je teda možné sledovať, ako samospráva daný problém rieši.

Jakub Kmeť
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania