Nesvietiace lampy vo vnutrobloku Rozadol

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
obcan 17. októbra 2015

Treba upozornit spravcu objektu Rozadol, ze vo vnutrobloku nesvieti ani jedna lampa.

19. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Mestská časť Ružinov nie je správcom verejného osvetlenia. Poruchy osvetlenia je potrebné hlásiť spoločnosti Siemens, a.s.


kancelária starostu
19. október 2015

obcan

Alebo dat echo spravcovi objektu , aby to so Siemesom zariadil. Ale to moze aj MC Ruzinov, ked sa ozvali obcania. Dakujem...
19. október 2015

somár rámos

Nemôže, robota naviac
19. október 2015

obcan

Presne! Daju si na MC Ruzinov pracu a venuju cas napisaniu odpovedi, namiesto toho, aby upovedomili spravcu objektu, ze sa tam obcania mozu "polamat" - bez osvetlenia, poskodeny chodnik, opadavanie blokov fasady ... !!! A MC Ruzinov sa zinyruje spravcu o ohrozeni obcanov upozornit a ziadat od neho zasah! To je o com??!!!!
19. október 2015

RUZiN - Miklovicova Miklovicova

Osvetlenie vnutrobloku pri Glorii mi pripomina situáciu s vedlajsim vnútroblokom - Zelinárska/Mraziarenska/Klincova. Bol dokoncený v r. 2002, lampy osadene a svietiace pri kolaudacii. Odvtedy uz nie, pretože vtedy bolo osvetlenie pripojene na elektrinu vlastníkov podzermných garáži. Pretože investor nevybudoval prípojku na mestske osvetlenie. Kolaudačné záznamy udajne na MU nie su... stratili sa. A tak je vnutroblok v uplnej tme. Cca 200 vlastníkov bytov to akosi nezaujíma. Teraz tu býva aj miestny poslanec, ktorý ale kandidoval za Pošeň a nie tento volebný obvod. Nuz uvidíme ci tma vo vnútrobloku zostáva natrvalo. Vybudovanie prípojky nie je lacný špás, ale niekto musi začať konať. verejne osvetlenie patri po Siemens. Držím palce vedlajšiemu vnutrobloku,, aby sa tam skoro zacalo svietiť.
Hvorkova
20. október 2015

Klára

Nehnevajte sa, ale nám, keď nesvieti na ulici svetlo tak zavolám do Siemensu a nevypisujem to kade tade cez ďalší subjekt. Keď viete písať sem, tak prečo nenapíšete to isté do Siemensu rovno alebo nezavoláte na ich dispečing?
20. október 2015

RUZiN - Miklovicova Miklovicova

Pani Klara /alebo slecna/, ak dovolite, ja som opisala situaciu v inom vnutrobloku, Co pomoze volanie do Siemensu, ked nie je pripojenie. Tam je namieste volať, ak je v poruche funkcne osvetlenie. To asi nechápate o čom som písala. A preco vy mentorujete - že písať kade tade - JA a KAZDY INY MA PRAVO pisat na tento portál, pokial sa vyjadruje k veciam verejným. Totiž, na toto je tento portál inštalovany. Ak sa Vám niektoré komentáre nepáčia, tak ich nečítajte a nereagujte so skypenou žlčou. Ak ste vy reagovali na primarny podnet, tak tiež sa dá sformulovať usmernenie inak. Táto diskusia by sa nemala zvrhnúť na priblby pokec, akých je na iných portáloch až - až. Ludia, ktorí umiestnuju podnety asi nie su vymletí ako notorickí diskuteri (alebo najatí diskuteri?) na nemenovaných portáloch. Dufam, že nepatríte k nim a stereotypne reagujete na vsetko, aj nemate co robit.
Pekny den.
20. október 2015

obcan

re RuZiN Hvorkova: dakujem za vystizny komentar ku Klara
re Klara: pani Klara, od uvedomelej obcianky, by som tedy ocakaval, ked ste tak zbehla, ze alespon podporite usilie inych obcanov, aby sa zlepsila kvalita ZP v nasom meste. - A je s polutovanim, ze este si ani riadne neprecitate podnet a kritizujete.
03. november 2015

obcan

Prosim opatovne preposlat MU/MC Ruzinov, aby kontaktovali spravcu objektu Rozadol, aby zariadil odstranenie nedostatoku! Na rozdiel od pani Klary som kontaktoval Siemens a.s. - nieiba prispel podnetom - a bol som informovany, ze tento vnutroblok neprislusi im, je urdzba v sukromnych rukach - ale pristupny verejnosti.
05. november 2015

obcan

Dispecing Siemes a.s. tento vnutroblok Rozadol neobhospodaruje, tak prosim nech MU/MC Ruzinov kontaktuje spravcu objektu, aby zabezpecil napravu. Je tam poskodeny chodnik (na podnet je tento v rieseni) a este nesvietia svetla.
25. november 2015

obcan

Dorazne odporucan MU Ruzinov, aby venoval pozornost komentaru z 3.11.2015. Prechod cez vnutroblok je verejny po 16:00 v zime je uz tma a svetla tam vobec nesvietia a SIEMNS S TYMTO NIC NEMA (to je pre pani Klaru, ktora vypisuje negacie na podnety, co je nam obcanom cudne!) Osvetlenie patri do kompetencie komplexu Rozadol, tak je treba, aby MU Ruzinov upozornil spravcu. Kto bude zodpovedny za regres, ak sa niekomu z prechadzajucich obcanov stane uraz???!!!
07. december 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mestská časť listom vyzvala správcu objektu, aby zabezpečil opravu nefunkčného osvetlenia.

S pozdravom

Mgr. Tatiana Baáriová
poverená riaditeľka kancelárie starostu
24. február 2016

obcan

Vo vnutrobloku nejaky cas svietili #, slovom: tri, lampy z 8 pri stredovej ceste. Teraz tam svieti 1, slovom jedna z 8. Az sa tam niekto polame - lebo dreveny chodnik nie je doteraz opraveny (hoci prislub na tomto portale bol do 31.12.2015!!!!), tak sme zvedavi, KTO bude hradit regres!!
08. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v úvode uvádzame, že ide o súkromné vlastníctvo. Verejné osvetlenie nebolo odovzdané do správy Hl. mesta SR Bratislavy a preto nie je v prevádzke spol. Siemens. Mestská časť vyzvala správcu bytového domu a aj vlastníka pozemku, na ktorom sa osvetlenie nachádza k oprave osvetlenia. Správca bytového domu sa vyjadril, že osvetlenie nie je v ich majetku ani prevádzke a vlastník pozemku – Garáže Rozadol a.s. sa k uvedenému nevyjadril. Žiaľ mestská časť nemá zákonný nástroj ako donútiť vlastníka k oprave a prevádzkovaniu osvetlenia.



kancelária starostu
01. december 2016

obcan

Osvetlenie funguje:-) Dakujem portalu a MU/MC Ruzinov za intervencie u spravcu objektu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania