Nebezpečné vetvy v korune smreka na Rombauerovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Neriešený
meno
Richard Drutarovský 11. októbra 2012

Po veternej smršti a následnom oreze stromov bol nedôsledne ošetrený smrek pred vchodom bytovky na Rombauerovej ulici č. 5.

V korune sa nachádzajú oschnuté vetvy, pri ktorých hrozí ich uvoľnenie a možnosť zranenia osôb.

Orez po smršti mal byť vykonaný odborne, poškodené a zlomené vetvy odstránené, miesta rezov zakonzervované.

Prosím o nápravu.

Presné umiestnenie poškodeného stromu je označené v lokalizačnej mapke.

12. október 2012

Odpoveď samosprávy

Uvedený podnet patrí do kompetencie samosprávy mesta Prešov. Podnet bol zaevidovaný na MsÚ v Prešove a pridelený na vybavenie vecne príslušnému organizačnému útvaru MsÚ, ktorý o výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk
22. október 2012

Odpoveď samosprávy

Na základe doručeného podnetu zverejneného na stránke www.odkazprestarostu.sk k problematike „Nebezpečné vetvy v korune smreka na Rombauerovej ulici“, v lokalite sídliska II na ul. Rombauerova č.5, Vám ako správcovia verejnej zelene dávame nasledovné
stanovisko:
Predmetný ihličnatý strom druhu douglaska tisolistá (Pseudotsuga menziesii) bol poškodený následkom silného vetra. Strom bude ošetrený odborným orezaním v termíne do 31.10. 2012, pravdepodobne redukciou koruny v nevyhnutnej miere tak aby bola zabezpečená stabilizácia koruny.
Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie.
03. december 2012

Odkazprestarostu.sk

Skutočne došlo k vyriešeniu podnetu?
27. marec 2013

Richard Drutarovský

Nalomené vetvy sa stále nachádzajú v korune stromu, nedošlo ku odbornému orezaniu, napriek vyjadreniu, že "strom bude ošetrený odborným orezaním v termíne do 31.10. 2012, pravdepodobne redukciou koruny v nevyhnutnej miere tak aby bola zabezpečená stabilizácia koruny". Aktuálny stav dokumentuje fotografia z tohto týždňa.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania