Stavebný a iný odpad v odtokovom kanáli

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený

Cierna skladka sa nachadza v odtokovom kanali na lavej strane cesty smer raca za zakrutou

23. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

neustále pribúdanie čiernych skládok menších či väčších rozmerov na území celej mestskej časti je problém, s ktorým Rača bojuje každý deň. V minulom roku sa na ich odstránenie minulo viac ako 3 tisíc eur z rozpočtu MČ. V lete tohto roku sa mestská časť uchádzala aj o dotáciu od Ministerstva životného prostredia, ktoré v rámci programu Veľké upratovanie Slovenska poskytlo samosprávam na likvidáciu čiernych skládok až 10 miliónov eur. Bohužiaľ, Rača medzi vybranými samosprávami nebola a teda boj s čiernymi skládkami naďalej zvádzame svojpomocne. Menšie množstvá odpadu riešime operatívne každý deň, väčšie podliehajú komplikovanému a veľmi zdĺhavému kolotoču, ktorý vedie cez Okresný úrad. Mestská časť vyčlenila na budúci rok zo svojho rozpočtu 50 tisíc eur. Tie sú určené výlučne na boj s nelegálnymi skládkami, ktoré budeme postupne odstraňovať.

Ďakujeme za podnet

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
25. november 2015

Thommas Czölder

Vazena Pani Miklánková,

dakujem Vam za Vasu spravu a informacie.

Chapem ze likvidivanie ciernych skladok je nakladne ale myslim si ze prevencia je lepsia ako riesenie nasledkov.

Vo vela lokalitach a mestach sa osvedcili fotopasce na miestach kde cierne skladky vznikali napriklad byvala zel Stanica Filialka.

Dalsim sposobom, na ktorom sa podla predsedu zvazu recyklatorov stavebnych materialov (http://www.zrsm.eu/ )p. Ing. Ludvik Janča v RTVS relacii Separe z Novembra 2015
(http://www.rtvs.sk/televizia/archiv/7991/79825) je ich nahlasenie tomuto zvazu, kde samosprava vie na na likvidacii tejto ciernej skladke zarobit, pretoze stavebny material je cenna surovina pre firmy zaoberajuce sa ich opatovnym pouzitim.

Dalsim sposobom by mozno bolo osadenie informacnej tabule pri zbernom dvore na Sajbach, o ktorom velmi vela obyvatelov nevie, mozno s popisom co sa tam smie odovzdat.

Dakujem za Vas cas, ktory ste tymto riadkom a odkazom venovali a este viac dakujem ak ste aspon chvilu nad moznostami zamysleli.

S pozdravom,
12. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Vyriešené

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania