Nová nízkopodlažná električka len pre mladých a zdravých? Časť 1

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Jaroslav 17. decembra 2015

Časť 1
Z Námestia Hraničiarov k novej zástavke električky.
Hlavné problémy: chýbajúci chodník a prechody pre chodcov

Predpokladám, že nová zástavka električky Jungmanova by mala obsluhovať ľudí z blízkeho okolia. Stav prístupových chodníkov v oblasti je ale žalostný. Pre mladých ľudí možno žiadny problém, ale čo my ostatní? Rodiny s malými deťmi, starší ľudia, telesne postihnutí...Veď práve im by mala nízkopodlažná poslúžiť najviac. Bezpečne a bezbariérovo sa k električke nedostanete ani z Nám.Hraničiarov, ani z Vlasteneckého nám., ani od TPD-čka a samozrejme ani od Gessayovej, kde už dlhé roky chýba notoricky známy prechod cez cestu.

18. december 2015

Peter Oravec

Jaroslav,
veľmi dobrý podnet.
Na priechod pre chodcov cez Rusovskú je tu aj tento podnet:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/16162/priechod-cez-rusovsku-od-zastavky-elektriciek-jantarova
A na to, ako sa dostať z Nám. Hraničiarov na Gessayovu zase tento podnet:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/11775/ako-prejst-zo-zastavky-nam-hraniciarov-smerom-na-gessayovu
Samozrejme, všetko bez riešenia.
18. december 2015

Jaroslav

áno, viem o nich, preto som v tomto podnete riešil hlavne dostupnosť električky z nám.hraničiarov...
22. december 2015

Roman

Chýbajúci chodník k petržalskej električke

Upozorňujem na chýbajúci chodník ku zastávke petržalskej električky na Lachovej ulici. Je tam len vyšliapaná blatistá a štrková cestička. Pri takomto zásadnom projekte je udivujúce, že kompetentní na takého veci vôbec nemyslia. To, že ľudia po spustení eliny tade budú vo veľkom prechádzať to kompetentním tiež nevadí že pôjdu blatom.Pred rokmi vybudovaný pontónový most tiež už potrebuje opravu. Udivuje ma, že dnes sa niečo vybuduje to je jedno čo a následná údržba sa robí až sa to úplne pokazí alebo sa niekomu niečo stane. Akoby to nikomu nepatrilo. Neplatíme náhodou všetci dane??? Zábradlie na schodoch k mostu zo spodu odhnité a vykle sa. Schody resp. zeminu okolo nich postupne obmýva voda čiže aj to treba spevniť.Dúfam, že sa toto dostane na príslušné miesta a čoskoro sa začne realizácia.
30. január 2016

Jarka

Vynikajúci podnet. Dnes sme si ako obyvatelia z Gessayovej ul. boli okuknut novucicku zastavku 'Jungmanova' tej dlho ocakavanej elektricky. Parada na oko prevelika! No som zvedava, kolki z nas ju budu moct vyuzivat, nakolko dostupnost pre peších je naozaj zalostna, nehovoriac o invalidoch, mamickach s kocikmi alebo inac pohybovo obmedzenych ludi. Absolvovali sme to s kocikom a 'obchadzka' cez Nam. Hraniciarov je naozaj celkom zdlhava ale aj komplikovana. Bariér na trase smerom ku Gessayovej ul. az prilis. Vsetky podnety p. Jaroslava na chybajuce chodniky alebo problemove pohyby chodcov su opodstatnene. Uz spominany prechod cez cestu od Gessayovej smerom k Jungmanovej resp. Vlasteneckemu nam. je velmi nestastny. Blizka dopr.krizovatka je celkom komplikovana aj pre samotnych vodicov.
Zial, ako vidno, za vyse mesiaca sa tymto problemom nikto nezapodieval. Da sa predpokladat, ze m.č. Petrzalka sa vyhovori na Magistrat hl.mesta, ten spätne na Petrzalku, mozno aj Dopravny podnik alebo na eurofondy, kvoli ktorym sa to bude moct riesit az po dokonceni 2.etapy vystavby elektricky v sucasnosti planovanom v r. 2020 (snad!). Dovtedy mozme chodit po hrbolatych, panelovych alebo vyslapanych chodnikoch, cez parkoviska, travniky alebo na vlastne riziko prebiehat cez cesty......
22. apríl 2016

Janka Kopcova

Absolutny suhlas, tento podnet treba riesit. Okrem pristupu k elektricke z viacerych stran aj samotne prepojenie Namestia Hraniciarov s Vlasteneckym namestim je absolutne nevyhovujuce, s kocikom ci na voziku nemozne.
06. máj 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
06. máj 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
13. marec 2023

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania