Smeti na Záhradníckej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Michal Králik 18. januára 2016

Takto vyzerala Záhradnícka (úsek od Karadžičovej smerom do centra) PO prejazde plne obsadeného vozidla RAKI v nedeľu 17.1.2016. Nestalo sa to po prvý raz, už minule som bol svedkom, ako takéto auto s 5 alebo 6 mužmi na palube v nedeľu pomaly prechádzalo našou ulicou, pozerali z okna a zisťovali, či musia vystúpiť...vysypaný smetný kôš prehliadli, zastali pri parčíku na začiatku Záhradníckej, z auta vystúpil 1(!) čistič, vyzbieral pár kusov odpadkov a karavána išla ďalej...mimochodom, ten kvetináč/smetiak na poslednej fotke som zodvihol ja, keďže bol prevrátený.

Odporúčanie pre magistrát/miestny úrad: (aj) táto služba je platená z verejných financií, takže by som očakával lepšiu kontrolu kvality vykonávaných prác.

18. január 2016

Peter Oravec

Špinu na Záhradníckej mesto (magistrát) dlhodobo ignoruje.
Tu je podnet o špine na Záhradníckej ulici medzi Svätoplukovou a Miletičovou. Mesto (v tomto prípade magistrát) aj tento podnet ignoruje.
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/17458/spina-na-zahradnickej
18. január 2016

Michal Králik

Je to des, hlavne keď človek vidí tie autá RAKI s 5-6 chlapmi jazdiť bez zastavenia okolo...keby všetci vyskákali majú celú ulicu vypucovanú za 20 minút...to by ale musel byť vyvíjaný zo strany mesta/mestskej časti neustály tlak na kvalitu odvedenej práce...:-/
19. január 2016

Michal

Ak nie su uradnici schopni kvalitu a vykonanie cistiacich prac fyzicky skontrolovat aspon na nahodne vybratych miestach, tak by mali od dodavatelov zmluvne pozadovat dodavanie fotodokumentacie so stavom pred a po vykonani prac.

Fakt sa v dnesnej dobe nemozu vyhovarat na to "ze to nejde" z financnych dovodov ani ze by museli mat pracovnici specialne skolenie na obsluhu fotoaparatu. Proste kazde cistenie nech maju nafotene dodavatelom, inak im za to neposlu peniaze.

Zaujimalo by ma ci ta ukrutna spina v meste je dana malym objemom penazi, z ktoreho sa aspon zakladne cistenie jednoducho neda zabezpecit ani raz tyzdenne, alebo je problem v tom ze chyba spatna kontrola. Lebo napr. Stare Mesto ma na kazdu svoju ulicu zmluvu s externou firmou na tyzdenne cistenie, ale niekde sa nezameta kludne stvrt roka (vid moj podnet Zabotova ulica). A neviem ci je to o peniazoch, alebo o tom ze to maju na salame.
22. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za podnet. Ako nás informoval dispečing, náprava bola vykonaná 22.1. 2016

Oddelenie komunikácie a marketingu
22. január 2016

Michal Králik

Vážené oddelenie komunikácie a marketingu, tu nejde ani zďaleka o ojedinelý prešlap...len my traja sme vám tu uviedli viacnásobné nedostatočné čistenie Záhradníckej. Tu nestačí zjednať nápravu, ale zásadne prehodnotiť kontrolu kvality prác vykonávaných dodávateľskými firmami...
22. január 2016

Jana Kolárová

straníci nerobia najradšej nič, až keď sa ľudia sťažujú, tak sa zahrajú na hrdinov a odstránia nedostatky a opäť sa na to vykašľú. Serioznu prácu nedokážu robiť , takýto lajdáci, vagabundi si hovoria politici
06. máj 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
10. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ulica Záhradnícka je pravidelne čistená podľa intervalu.
Vzhľadom k času, ktorý uplynul od nahlásenia podnetu, navrhujeme podnet ukončiť. Od tej doby bola Záhradnícka niekoľkokrát vyčistená a v súčasnosti sa tam odpadky nenachádzajú.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií
Kedy? 2016-2021

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
07. september 2021

Peter Oravec

Dobrý deň.
Podnet je stále a znovu aktuálny. Prosím o otvorenie a preposlanie samospráve.
S pozdravom.
07. september 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, podnet bol opätovne odoslaný samospráve.

S pozdravom,
Admin
08. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
08. september 2022

Peter Oravec

Navrhujem tento podnet označiť ako vyriešený.
Stav kvetináčov je predmetom iného podnetu, ktorý však treba znovu otvoriť:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/90817/zahradnicka-mestsky-mobiliar-ine

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania