Záhradnícka-riešenie dopravnej situácie-nedodržiavanie dopravných predpisov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Záhradnícka ulica v časti medzi Moskovskou a Karadžičovou má relatívne vysokú intenzitu individuálnej, hromadnej dopravy ako aj chodcov križujucich ulicu. Vozidlá tu často jazdia na hranici najvyššej povolenej rýchlosti, ohrozujú chodcov na prechodoch a pod. V noci relatívne široká, priama ulica láka vodičov na ešte rýchlejšiu jazdu medzi svetelnými križovatkami. Prosím zvážiť zníženie najvyššej povolenej rýchlosti v kombinácii s montážou zariadenia na jej meranie alebo osadenie spomaľovacích prahov alebo vankúšov alebo iných prostriedkov na vynútenie zníženia rýchlosti vozidiel.

25. september 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
25. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
13. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

so znížením najvyššej dovolenej rýchlosti na Záhradníckej ulici zatiaľ neuvažujeme. Hlavným dôvodom je pravidelná verejná doprava, ktorá po tejto ulici premáva.
Čo sa týka priechodov pre chodcov cez túto časť Záhradníckej ulice, Oddelenie stavebných činností zaradí debarierizáciu a lepšie nasvietenie priechodov do zoznamu investičných akcií mesta. Tento zoznam je jedným z podkladov pre výber stavieb, ich finančného zabezpečenia pre projektovú prípravu a realizáciu poslancami Mestského zastupiteľstva.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania