Parkovanie na chodníku na J. Stanislava 11

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Martin 20. februára 2016

Dobrý deň, chcel by som upozorniť na parkovanie na chodníku pod kontajnerovým stojiskom pri Ul. Ľ.Fullu 10. Autá možno až tak nezavádzajú, ale aby sa tam dostali, musia prejsť krížom cez zatrávnenú plochu. Bohužiaľ, už asi viac rozblatenú, ako zátravnenú, po prejazdoch autami, ktoré si tu vytvárajú cestu. Mestskú políciu sme volali, ale asi len skonštatovali, že autá neparkujú na tráve. Ale ako sa tam dostali, to ich nezaujímalo. Je problém sem osadiť nejaké kamene , tak aby sa nedalo prejsť? A takýchto plôch, napr pri vjazde na parkovisko na Ul. Ľ.Fullu 4-10 je na Dlhých dieloch viac ako dosť.
Ďakujem.

24. február 2016

Ľudmila

Komu bol postupeny tento podnet?
26. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Osadenie pevných zábran nie je možné, nakoľko tu má zadný vstup Materská škola a ním realizuje napr. výmenu piesku v pieskoviskách a pod. Do Operatívnej komisie navrhneme osadenie sklopného dopravného stĺpika na stredný chodník a pevného dopravného stĺpika na chodník pri priechode pre chodcov. V prípade, že budú vodiči naďalej porušovať dopravné predpisy jazdou po trávniku, treba volať Mestskú políciu, ktorá má kompetencie riešiť dopravné priestupky. V prípade, ako je na fotografiách v podnete sa totiž vodiči dopúšťajú dopravného priestupku, nakoľko porušujú § 52 odst. 2 Zákona o cestnej premávke č. 8/2009 Z.z., ktorý povoľuje státie vozidiel na chodníkoch za podmienky, že ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m. V tomto duchu požiadame aj Mestskú políciu o spoluprácu.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
27. február 2016

Martin

Dobrý deň,
ďakujem za reakciu. Po opätovnom kontaktovaní MsP, v zmysle Vašej reakcie, mi bolo povedané, že vodiči by museli byť prichytení priamo pri jazde cez trávnik. Že oni môžu riešiť akurát voľnú šírku chodníka, čo asi ani neporiešili, lebo auta tam parkujú naďalej. A že takýchto prípadov porušovania dopravných predpisov jazdou po trávnikoch na DD majú viac, ale nevedia s tým nič urobiť, pokiaľ nie sú vodiči priamo prichytení. Takže snáď pomôžu aspoň tie stĺpiky a tráva dovtedy bude mať silu vydržať tieto nájazdy.
05. marec 2016

Kristina

Veľmi kreatívne parkujúce autá na Jána Stanislava oproti Majáku sa začali obchádzať cez trávnik. Nestačí, že sa okolo nich nedá chodiť, ešte to tam bude vyzerať ako na Balkáne. Navrhujem zriadiť regulérne parkovanie alebo osadiť tyčky brániace vjazdu.
06. marec 2016

Michal K.

Auta parkujuce na chodniku na Ulici J.Stanislava nie len blokuju chodcov, ale aj devastuju travnik. Prosim o osadenie nejakych mechanickych zabran, napriklad velkych kamenov. Volat MsP by bolo nutne denne a aj to s neistym vysledkom.
14. marec 2016

Michal Oravec

MC sprosto klame, ma kopec moznosti ako to riesit. Ale nechce, lebo jej aj Magistratu tento chory stav proste vyhovuje.

Ziadam (ziadajte) osadenie pevnych zabran (stlpikov) do priestoru znicenej zelene - na kraj chodnika. Zaroven ziadam (ziadajte) osadenie znaciek IP24a zakaz statia mimo vyhradenych parkovacich miest.

Viac info: http://de.scribd.com/doc/204493443/Chodniky-1-5m-Odpoved-MV
05. november 2016

Martin

Dobrý deň p. Vrabec, vo februári 2016 ste odpísali, že navrhnete do Operatívnej komisie osadenie sklopného dopravného stĺpika na stredný chodník a pevný dopravný stĺpik na chodník pri priechode pre chodcov. Žiaľ, doteraz sa tak nestalo. Vzhľadom na prichádzajúcu zimu a nepriaznivé počasie, bude trávnatá plocha vyzerať ako blatové pole. Nemôžte dať osadiť aspoň nejaké kamene, ako zábrany voči nájazdom niektorých bezohľadných vodičov?

Ďakujem aj za ostatných spoluobyvateľov.
Martin
30. október 2017

Andrej

tento podnet treba uzavriet, sú tam od leta namontované stĺpiky

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania