Rekonštrukcia Židovskej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Karlovešťan 22. februára 2016

Staré mesto sa vyjadrilo, že tento rok plánuje vydláždiť Židovskú ulicu a vytvoriť z nej plnohodnotnú pešiu zónu. Preto by som sa chcel spýtať kedy sa má táto rekonštrukcia uskutočniť a či bude z ulice reálna pešia zóna. Súčasná situácia je neúnosná, autá parkujú na chodníku, ľudia nemajú kadiaľ prejsť a deje sa to napriek tomu, že pešia zóna je tam už teraz. Budú použité prvky zabraňujúce vjazdu vozidiel (napr. stĺpiky) a bude mestská polícia lokalitu kontrolovať? Prípadne neplánuje sa v lokalite umiestnenie zelene? (Hoc aj v kvetináčoch) Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

22. február 2016

Richard

Chce to zredukovat parkovacie boxy spolocnosti BPS Park a predovsetkym vyhradene miesta na statie. Zaviest zopar miest pre rezidentov (s kartickou BA-Staré Mesto), ktori nemaju moznost garaze, pretoze vsetky su odpredane a polovica ulice je odkupena pre potreby planovaneho projektu Vydrica.
24. február 2016

Michal

No práve preto že je to pešia zóna, môže chodec kľudne (t.j. "legálne") chodiť po ceste, nemusí sa držať na chodníku. Veď tam sa ani po chodníku reálne chodiť nedá.
26. február 2016

Branislav Nopp

Presne, tiež by ma zaujímalo čo plánuje Staré mesto. Po chodníku sa vôbec nedá a ak idete peši po ceste, tak mi to nepríde ako pešia zóna. Mám strach, že ma každú chvíľu zrazí auto.
29. február 2016

Lubomír Boháč

23. február 2017

Igor

Pešia zóna je aj na Kľobučníckej ulici a nikomu nevadí, že tam nie je regulovaný prejazd, ale parkovať tam môžu len rezidenti - toto je kompromisné riešenie a nie znehodnotiť byty ľuďom čo tam bývajú X rokov, že im dáme regulovaný vstup a zrušíme parkovacie miesta. Na Židovskej je nejaký historický múr? Na Kľlobúčnickej je historická tržnica a je to OK že tam autá parkujú. Cenu bytu znehodnotili v maximálnej miere : bez parkovania, bez možnosti prístupu taxíkom, opravári, kuriéri na dodávku chladničky, donáška pizze....
02. marec 2017

Karlovešťan

Židovská je už dokončená (síce s meškaním niekoľkých mesiacov a o prevedení je lepšie mlčať) -> konečná podoba je teda už známa a podnet sa môže označiť za vyriešený (napriek tomu, že MČ sa ani neunúvala odpísať).
09. máj 2017

Igor

Židovská ulica nie je vôbec dokončená - prokurátor sa bude môcť vyjadriť k tomu akým arogantným spôsobom bol porušený stavebný zákon - bez stavebného povolenia 8 mesiacov trvajúca stavba, kde sa preinvestovalo 641tis€, zmenilo sa využitie ulice (zrušilo sa 27 parkovacích miest, zrušili sa 2 mimoúrovňové chodníky s obrubníkmi, zmenil sa povrch z asfaltu na praskajúce šmykľavé dlaždice ktoré nevyhovujú norme STN 74 4507 na protišmykovosť resp. protiklznosť a znížila sa nostnosť na max do 3,5 tony čím sa vylúčil prístup vozidlám OLO ale aj hasičom a bytovka s 36 bytmi prakticky prišla o kolaudáciu ....)
09. máj 2017

Igor

Takto sa to rieši v civilizovanom Rakúsku - zníži sa rýchlosť, parkovanie len pre rezidentov a je tam všetko - aj pešia zóna aj stromy aj cyklisti .....tu na Slovensku sa spraví pešia zóna a kompetentných nezaujíma že tam bývajú ľudia s rodinami, ktorí majú aj autá a musia niekde parkovať !

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania