Štefánikova-zabetónovanie stromov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Milan Schauhuber 12. apríla 2016

Pán starosta, toto je s Vašim požehnánim. Veď bez prístupu vody tie stromy vyschnú! Chcem veriť, že to nie je zámer! -https://photos.google.com/shar

12. apríl 2016

jajbolina

Je otázkou času, až tento strom uhynie, nemá kde načerpať vodu ani kyslík. Okamžite to dajte upraviť!
PS: Ako sa vykonáva kolaudácia prác? Chodí niekto z úradu vôbec na kontrolu staveniska????
12. apríl 2016

atómové digitálky

" Chodí niekto z úradu vôbec na kontrolu staveniska????"
A čo by tam robil, čo sa tam peniaze rozdávajú?
29. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Vždy pred opravami ciest vyzývame sieťarov - vodári, plyn, elektrika - aby si dali do poriadku inžinierske siete v lokalitách, kde budeme opravovať cesty, aby sa nestalo, že nový asfalt sa bude musieť rozkopávať. Takto to bolo aj v tomto prípade, lebo veci chceme robiť lepšie a efektívnejšie. Nie mesto, ale správcovia sietí opravovali tieto siete a chodník mali dať do pôvodného stavu. Na Štefánikovej ulici bola teda ohlásená rozkopávka komunikácie, ktorú robila Západoslovenská distribučná, a.s.. Cieľom rekonštrukcie bola rekonštrukcia VN - káblového vedenia a magistrát nebol informovaný o žiadnom zásahu do cestnej zelene. Po tejto rozkopávke zhotoviteľ doasfaltoval povrch chodníka do pôvodného stavu.
Na základe našej výzvy ako správcu komunikácie zhotoviteľ rozšíril stromový štvorec na Štefánikovej č. 10 a obnažil korene, ktoré boli zaliate v betónovej konštrukčnej vrstve chodníka. Následne rozšírený stromový štvorec dosypal zeminou. Podnet je teda vyriešený.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
29. apríl 2016

jajbolina

A čo keby ste miesto asfaltovania chodníky žiadali vydláždiť zámkovou dlažbou? verte tomu, že nielen stromom, ale aj prostrediu by to pomohlo.
11. marec 2019

Martin

Štefánikova-Zeleň a životné prostredie-iné

Stromy na Štefánikovej ulici majú veľmi málo miesta na život. Bolo by dobré zväčšiť im priestor.
11. marec 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
aktualizovaný podnet opätovne preposielame samospráve.

Juraj Hurný
[email protected]
12. marec 2019

jajbolina

Štefániková ulica patrí medzi najdôležitejšie ulice v meste, je tam veľa historických budov. Zaslúžila by si zásadnú obnovu chodníkov vrátane kvalitnej dlažby a zväčšenia priestoru pre stromy. Ak by ju zrekonštruovali ako Štúrovú ulicu s tou dlažbou, hneď by bola táto ulica krajšia, reprezentatívnejšia a stromy by boli zdravšie.
13. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
14. marec 2019

Milan Schauhuber

Problé je a nie je vyriešený. Upravil sa tak, ako sa bez ďalšej investície dalo, ale keď sa pozrieme na čas vybavovamia 3 (!) roky, nepovažujem to za promptné riešenie. Uvedomujem si, že to bolo za iného obsadenia radnice, ale to bude vždy. Veď za 3 roky sa dala postaviť nanovo celá ulica!
14. marec 2019

jajbolina

Pán Schauhuber, súhlasím s vami. tento podnet sa rieši už 3 roky a nič sa nedeje. Úradníkov plno, ale nič nerobia, len výhovorky.

Prečo sa systematicky nevenujú ulici po ulici a nezačnú ich komplexne obnovovať, konečne aj chodníky? Od najdôležitejších k vedľajším. Také významné ulice ako je Štefánikova alebo Špitálska ulica aspoň v úseku od Nám. SNP po Americké námestie už mala byť dávno osadená kvalitná dlažba!

Ako to že v Prahe dokázali osadiť v priebehu pár rokov v celom centre kvalitnú a reprezentatívnu dlažbu na chodníky? Tu to nejde, prečo? Úradníkov haldy, ale výslekdy ich práce nulové.
PS: Samozreme zároveň osaďte nové osvetlenie VO, nie že bude nová dlažba a o rok-dva rozkopete chodníky kvôli hrdzavým stĺpom VO, poznáme to.
06. január 2020

Tomas Mahi

Štefánikova-strom-suchý

Strom nema kvôli asfaltu priestor na rast
06. január 2020

Tomas Mahi

Je neuveritelne, ze mesto vyriesi jeden strom, pritom o 10 metrov je dalsi strom s rovnakym problemom, ale ten uz nevidi. Preboha, kde to zijeme?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania