Klimatizácia v novej električke chladí aj keď je vonku 10°C

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Vyriešený

V novej tzv europskej elektricke linka 4 cislo A 7508 17:28 na Jesenskeho naplno pustena klimatizacia - fuka extremne studeny vzduch napriek tomu ze prsi a je teplota vonku je asi 10 stupnov. Po oznameni vodicovi ten odmietol cokolvek urobit ci zmenit.

13. máj 2016

Karlovešťan

Zas ono vždy lepšia klimatizácia než kúrenie. Nové vozidlá majú ten problém, že neexistuje nejaké klasické vetranie, takže ak by sa klíma vypla bolo by tam na udusenie. Inak snažil som sa už aj otvoriť tie okná a, div sa svete, boli zamknuté...
16. máj 2016

orel skalný

MHD bolo by vhodné nastaviť prijateľnú teplotu pre cestujúcich, čo by vodič mal vedieť a v neposlednom rade aspoň prejaviť ochotu na zmenu v depe.

Je to všetko v nás, ľuďoch.
16. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za konkrétny podnet. Situáciu sme preverili, podľa záznamu z jazdy bola vo vozidle dňa 12.5.2016 okolo 17:25 teplota 19 °C. Napriek tomu pripúšťame, že ste zaregistrovali prúdenie chladného vzduchu v niektorých miestach vozidla. Tento problém sa prejavil len nedávno a vzniká v úzkom rozmedzí vonkajších teplôt 10 – 15°C, počas tzv. prechodného obdobia. O probléme sme informovali výrobcu vozidla a uplatňujeme to ako reklamáciu, ktorej riešenie budeme sledovať.

Odb. marketingu a komunikácie DPB
17. máj 2016

jyrzina

Celé tieto električky sú nemožné,predpokladám,že kto ich schvaľoval,sa vezie autom.
Čo to za priblblý nápad,aby polovica sedadiel bola v protismere ,alebo tie štvorsedadlá..?Sorry,ale nemám záujem čumieť do tvárí cudzích spolucestujúcich...rôznych...,no a tá vypeckovaná nezdravá klíma a utesnené nevetratelné okná,pfuj.Staré dobré dvoj električky,večná im česť a sláva
23. máj 2016

odmocnina

Jyrzina, to sedenie po stvoriciach je nejaka nova moda: vsetky nove vlaky zssk su take a navyse miesta na nohy je podstatne menej ako v tych starych.
mne osobne nevadi ani tak cumenie na cudzi ksicht ako vzajomne okopavanie sa, najma ak oproti sedi rozmernejsi clovek
13. september 2016

Ignác gwsssc

Reklamacna doba je mesiac - ako to teda dopadlo s reklamaciou? Oblubene "tzv. prechodné obdobie" DPB sa vracia takze si zas uzijeme zabavu s klimatizáciou?

(OPS - podnet je v rieseni 4 mesiace. Bud prosim vyziadajte odpoved od DPB alebo to uzavrite.)
28. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ospravedlňujeme sa za dlhú reakčnú dobu. V tejto chvíli sú všetky vozidlá nastavené na udržiavanie pocitovo príjemnej teploty - v zime kúria, v lete chladia (ak sú vybavené klimatizáciou). Zóny s neúmerne nízkou teplotou by už nemali vznikať. Ďakujeme za pochopenie.

odbor marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava, akciovej spoločnosti

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania