Zrušené parkovacie možnosti - žiadosť o nápravu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Zoltán Hidaši 20. mája 2016

Po umiestnení dopravnej značky "Obytná zóna" vznikla situácia, že na nadpriemerne širokom chodníku je zakázané parkovať. Paradoxne tento zákaz platí aj pre miesto, ktoré bolo kedysi dávno vyznačené ako malé parkovisko, čomu zodpovedá aj daný priestor. Ďalším paradoxom je, že za zábranami /3 stĺpiky/ medzi Furdekovou 10 a 12 na tom istom chodníku už tento zákaz neplatí, lebo autá vchádzajú do tohto priestoru z iného smeru.
Je evidentné, že osadením značky "Obytná zóna" nebolo dokončené značenie a zdravý rozum dostal poriadnu ranu pod pás. Dôkaz - včera 19.5.2016 začala mestská polícia vyberať pokuty.

22. máj 2016

Magdaléna Kozová

Dobry den,chcela by som sa spytat, ze kde ludia byvajuci v 80 bytovom dome maju parkovat? 20 rokov tu byvam a vsetko bolo v poriadku a zrazu to niekomu vadi? Preco? Kde bol ten dotycny doteraz? Lebo niekto to nastartovat musel??!!
25. máj 2016

greg

Dobrý deň, majiteľ prívesného vozíku ktorý ho nevedel dostať z "výklenku" vedľa brány zavolal Mestskú políciu. Majiteľ tohto vozíku ho mal pripnutý (a stále má) o zábradlie vedľa vchodu na ulici Furdekova 8, Bratislava - Petržalka, kde nemá čo robiť prívesný vozík... Čiže poďakovať sa môžeme konkrétnej osobe...
30. máj 2016

Zoltán Hidaši

Aktivity mestskej polície neboli z vlastnej iniciatívy, ale na podnet občana z Furdekovej 8, majiteľa auta a prívesu s nitrianskou značkou. Veľmi pekne mu za jeho angažovanosť ďakujeme!
15. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Obytná zóna (ďalej len zóna) na Furdekovej ulici bola zriadená už v minulosti. Práve táto „zóna“ umožnila jazdu vozidiel po chodníkoch k zastaveniu a státiu na nich, nakoľko ustanovenia zákona o cestnej premávke určujú, že vodič smie vozidlo použiť len na cestách t.j. nie na jazdu po chodníkoch. V obytnej zóne je státie vozidiel zakázané, pokiaľ dopravnou značkou nie je určené inak. Preto už pripravujeme dopravno-inžinierske podklady k zmene organizácie dopravy, ktoré zrealizujeme po schválení príslušným cestným správnym orgánom.

Na chodníku za regulačnými stĺpikmi - Furdekova č. 10-12-14 platia iné ustanovenia zákona o cestnej premávke - vodič smie zastaviť a stáť vozidlom na chodníku, pokiaľ ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5m (ale nie jazdiť po chodníku k odstaveniu vozidla). Príslušníci mestskej polície môžu v zmysle svojej zákonnej kompetencie len kontrolovať, či vodič ponechal „1,5m“, keďže chodníky sú široké, vodiči toto ustanovenie dodržiavajú. Kontrola nedovolenej jazdy po chodníku je v kompetencii príslušníkov Policajného zboru SR.


mestská časť BA-Petržalka
22. jún 2016

Andrej Machovič

Milý pán parkuje aj naďalej na pána....
22. jún 2016

petoo

Hmm nebude podnet vyriešený až keď sa vyznačia chýbajúce miesta?
23. jún 2016

Magdaléna Kozová

ocividne nam ide prikladom s tym parkovanim :O

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania