Zrezané borovice na Tomášikovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Justína Cielontková 20. februára 2013

Pred casom sa na krizovatke Tomasikova-Ruzinovska objavil novy bilboard. Kedze by ho tienili borovice, niekto ich proste zrezal, aby nezavadzali. A to tak, ze proste odrezal vetvy od kmena do ziadanej vysky a oholene pahyle nechal trcat.

20. február 2013

anonym

možno by bolo vhodné odrezať na oplátku bilboard ... mám totiž dojem, že borovice tam boli skôr a na tom mieste stáli legálne ....
21. február 2013

Justína Cielontková

Áno, to je jasné - borovica tam bola objektívne skôr.
22. február 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
V parku A. Hlinku pri Tomášikovej ulici je od roku 2001 bilboard spoločnosti Euroawk. Blízko reklamného zariadenia sa nachádza borovica, ktorá bola v čase jeho osadenia zrezaná. Podľa fytopatologickeho posudku "bol skratený rastový terminal stromu a jeho funkciu nahradili bočné vetvy. Drevina ma krovitý habitus, ale jeho vitalita je zachovaná v dostatočnej miere tak, aby mohla byt ponechaná na svojom stanovišti." Na základe ohliadky dňa 21.2.2013 konštatujeme, že v súčasnosti nedošlo k žiadnemu ďalšiemu rezu.

Tatiana Baáriová, kancelária starostu
22. február 2013

anonym

billboard patrí tejto firme

http://www.euroawk.sk/

takže aspoň vieme, kto nám tu ničí životné prostredie

verím, že zvyšok spraví Miestny úrad ... vopred ďakujem
22. marec 2013

Justína Cielontková

Pôvodný podnet som mala asi napísať jasnejšie - nešlo mi o fakt, že kvôli bilboardu zrezali borovicu (aj keď to ma tiež neteší), ale o to, ako ju zrezali - nechali trčať orezané pahýle. Pahýle, ktoré vidno na fotke, boli však pár dní po obdržaní odpovede predsalen spílené, takže podnet považujem za vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania