Blokovanie MHD na Rádiovej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
kom 25. júna 2016

Na ulici Rádiová (Ružinov – Trnávka) parkujú autá na ceste a čiastočne na chodníkoch tak, že nenechajú pre oba jazdné pruhy 3 m. (Nehovoriac o tom, že blokujú chodníky pre chodcov.)

Autá často parkujú v oboch smeroch cesty a to po celej dĺžke ulice až po križovatku s Bulharskou.

Trolejbusy a autobusy dennodenne od rána do večera stoja za zaparkovanými autami dovtedy, kým v protismere nejde žiadne auto a kým zaparkované autá môžu bezpečne obísť cez protismer.

Cesta má pritom presne iba 6 metrov (od obrubníka po obrubník) a chodníky sú úzke, takže parkovať na chodníku ani na ceste by sa na Rádiovej nemalo.

MHD najmä ráno mešká. Mestská polícia s tým dlhodobo nič nerobí.

27. jún 2016

Maja

Tento podnet tu patrí už dávno. Mestská polícia sa tam preváža, ale bez tel. podnetu neurobia ani ťuk. Ľudia už na to nemajú nervy denno-denne niekam vyvolávať....
27. jún 2016

atómové digitálky

Mestapo dlhodobo nič nerobí.
28. jún 2016

Moje Meno

a nebezpecne to je aj preto, ze mnohi z vodicov trolejbusov si jednoducho z pozicie vacsieho vozidla vynutia prednost, aby menuseli cakat za odstavenymi vozidlami...
11. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet bol odoslaný na príslušné útvary Magistrátu hl. mesta, na preverenie. Pokiaľ však nastáva situácia, že by vozidlá blokovali MHD, vodiči vedia čo majú robiť, a ako to majú hlásiť dispečingu, takže ak taký problém je, príslušné útvary o tom vedia.

Hlavné mesto si uvedomuje problém sa parkovaním na chodníkoch. Kľúčový problém je v zlom ustanovení zákona ( § 52 ods. 2 zákona č. 8/2009 o cestnej premávke), ktoré umožňuje parkovať aj na chodníku. Zmenu zákona však môžu urobiť len poslanci NR SR.

Mestská polícia vykonáva pravidelné hliadky, nemôže však zabrániť každému arogantnému správaniu vodičov, ktoré nie je porušovaním zákona.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
21. marec 2018

kom

Čo to píšete za nezmysly? § 52 jasne hovorí že chodník sa na parkovanie NESMIE používať ak na ňom neostane 1,5 m pre chodcov. Vidíte na fotografii že by tam mohlo ostať 1,5 m pre chodcov? Lebo ja nie.

§ 25
(1) Vodič nesmie zastaviť a stáť

q) na chodníku okrem prípadu podľa § 52 ods. 2,

§ 52
(2) Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania