Chýbajúce pokračovanie chodníka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Neriešený
meno
Maros 04. augusta 2016

Od zastavky Damborskeho pozdlz hlavnej cesty vedie chodnik, ktory konci na parkovisku, Nie je prepojeny s chodnikom veducom od nakupneho strediska dalej na sidlisko. Najma v case obeda, ked je parkovisko preplnene dochádza ku koliznym situaciam medzi chodcami motkajucimi sa po komunikacii a autami. Navrhovane predlzenie som vyznacil (cervenym). Pri pripadnom projektovani chodnika by bolo dobre zvazit aj retarder, na ceste pre zasobovanie obchodov, pretoze mnohi dodavatelia (a hlavne vozy slovenskej posty) v tejto casti chodia prirychlo.

09. jún 2019

Maros

V súvislosti s pripravovanou rekonštrukciou a výstavbou integrovanej zastávky Damborského (https://cdn.webnoviny.sk/sites/3/2019/06/2019_06_06_damborskeho_dkr-640x360.jpg) sa chcem spýtať, či sa v plánoch uvažuje aj s dobudovaním priľahlých chodníkov ... napríklad tu dlhodobo chýba len pár metrov zámkovej dlažby. Ľudia najmä v čase obeda pobehujú po celkom vyťaženom a rušnom parkovisku. Ak sa v blízkosti vybuduje priechod cez cestu, pohyb ľudí sa ešte zvýši ...

Vlastníkom pozemku pod prípadným kúskom chodníka je magistrát (https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/kataster?bm=zbgis&z=20&c=17.043448,48.180337&it=point&dt=owners#/detail/kataster/parcela-c/806099/2820?zoom=false)
26. október 2020

Maros

Dnes bola spustená integrovaná zastávka Damborského, čo prinieslo ďalších ľudí pohybujúcich sa po parkoviskách, ľudí ktorí sa nepozerajú doprava a doľava neuvedomujúc si, že sú na cestnej komunikácii a najmä autá idúce do zázemia Domu služieb idú vcelku rýchlo... Čakáme na prvého zrazeného?
Ak je pre magistrát problém vybudovať pár metrov chodníka pozdĺž okraja parkoviska (miesto málo udržiavaného trávnika), bolo by možné (dočasne) obetovať len jedno parkovacie miesto v rohu a po okraji parkoviska vyznačiť priechod pre chodcov (horizontálne značenie)?
27. október 2020

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania