Permanentná čierna skládka

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Robert Puk 11. septembra 2016

Už takmer 20 rokov je na Skalke-na bratislavskej Kolibe čierna skládka po stavebnej činnosti a smetí z okolitých štvrtí, firiem, ktoré tu pôsobia, ale aj od okolitých obyvateľov

20. september 2016

Jana

Plne nádoby na separovaný odpad

Pri zastávke Husova na Kolibe je každý tyzden takýto stav. vzdy po víkende v pondelok alebo utorok (odfotené v utorok rano), nádoby sú preplnené, hlavne plasty a papier. Čo sa nezmestí do vnútra nechajú ľudia pri nádobe a vietor to rozfúka po celej ceste.
20. september 2016

Metlicka

To stojisko znecistuju ludia ktori doma asi nemaju smetne kose
zvycajne je to velke SUV vozidlo a vylozia smeti kde je aktualne miesto
ak nieje polozia to len tak vedla kyblov
Keby tam dali kameru velmi rychlo sa urci kto to tam vlaci..
20. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol pridelený na vybavenie.

Jana Plevová
21. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podľa kontroly, ktorá vykonala inšpektorka Verejného poriadku je miesto vyčistené.
Požiadali sme o vyjadrenie spoločnosť OLO ODVOZ A LIKVIDÁCIA ODPADU a. s..


Jana Plevová
26. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Zverejňujeme stanovisko spoločnosti OLO k podnetu:

Stanovište zberných nádob je určené ako zberné hniezdo na triedený odpad obyvateľom rodinných domov MČ. Z fotografie je zrejmé, že odpad vo vreciach a taškách je zmesový komunálny odpad. Žiaľ, sú obyvatelia, ktorý nedokážu rešpektovať súčasne platnú legislatívu a umiestňovať odpad do nádob na to určených. Neporiadok tak spôsobili iba neukáznení obyvatelia.

Často sa nám stáva že na zbernom hniezde sa nachádza zmesový odpad. Situácii by mohlo pomôcť, ak by tam bola umiestnená tabuľa so o zákaze ukladania komunálneho odpadu tak, ako to riešia niektoré iné mestské časti. OLO a.s. situáciu priebežne monitoruje a v zmysle dohody medzi OLO a.s. a magistrátom HM SR Bratislavy a pri každom odvoze odpadu dočisťuje.



Jana Plevová
26. október 2016

Lacko

To stojisko je asi potrebne len na to, aby sa dalo povedat ze separujeme odpad. Z praktickeho hladiska je to horsie, ako keby tam ziadne kontajnery neboli. Jednak sa tam separuje slendriansky a naviac kontajnery vlastne evokuju pridavanie odpadu vetkeho druhu okolo. Ja osobne som sa viackrat k tomuto problemu uz vyjadroval (naposledy 14.12.2015!!!) s nulovym vysledkom. To stojisko na tak frekventovanom mieste nema skratka co hladat. Tym duplom, ze zriadovatel nie je schopny sa o neho starat. Ale je to marne, je to marne, je to marne...
29. január 2017

Lacko

Hnus okolo kontajnerov na Hlavnej

O neporiadku na stojisku separovaného odpadu pri DETSKOM IHRISKU (!!!) na Hlavnej ulici bolo už nespočetne veľa krát informované. Každý podnet je opakovane uzavretý s konštatovaním, že zodpovedný subjekt bol upozornený a poriadok už bude udržiavaný. Napriek prísľubom je na stojisku TRVALO rozhádzaný odpad všetkého možného druhu vrátane hnijúcich zvyškov potravín. Tento stav predstavuje bakteriologickú hrozbu! Zjavne nie je možné, aby zriaďovateľ uvedené stojisko udržiaval trvalo v hygienicky vyhovujúcom stave. Uvedené stojisko musí byť preto bezpodmienečne z tohoto pre tento účel nevhodného miesta odtránené.
06. február 2017

Lacko

Tie najväčšie hromady všehodruhového odpadu boli niekedy po minulej aktualizácii promptne odvezené. Praktický význam je o ničom, okamžite sa začali hromadiť nové odpady (viď snímka z dnešného dňa). Opakovane sa potvrdzuje, že stojisko na tomto mieste nemá opodstatnenie. Na menej frekventovanom mieste by každé prichádzajúce vozidlo a prípadné následné vykladanie odpadkov vzbudilo väčšiu pozornosť.
21. september 2019

Eva Matejková

Hlavná-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Dobrý deň, neustále sa kopia smeti pri nádobách na triedený odpad, ktoré podľa informácie od OLO nebude odnesený, podnet musí zadať mestská časť na vynesenie. Je to dlhodobý problém, vždy sa toto opakuje. Hneď za nádobami je detské ihrisko, čo považujem za rizikové, lebo minule sa tu už motal potkan. Navrhujem úplne odstrániť tieto nádoby z daného miesta, alebo riešiť ich uzamknutie a sprístupnenie len ľuďom tu žijúcim, tento problém tu pretrváva odkedy tu bývame a už mi fakt dochádza trpezlivosť. Veď žijeme na smetisku a nie v lukratívnej časti Bratislavy! Vopred ďakujem za riešenie.
24. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

o vašom podnete sme opätovne informovali Sekciu životného prostredia.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
29. september 2022

Martin Uváček

Žlté a modré smetiaky boli odtiaľ odstránené, žiaľ vrecia s odpadom sú tam aj v septemberi 2022. Podnet neriešený.
02. október 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
10. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili, ubezpečujeme Vás však, že na ňom pracujeme a o riešení vás budeme informovať.
Ďakujeme za trpezlivosť a za to, že nám pomáhate spraviť naše mesto krajším a lepším m(i)estom pre život.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie životného prostredia

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania