Čierna stavba - parkovisko

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Juraj Bzdovíček 11. februára 2017

Chcel by som poporsiť kompetentných o odstránenie čiernej stavby - parkoviska na parcele 18157/12, ktorá slúži rodinnému domu, kde býva a vlastní ho komunálny poslanec Vláčiky. Pevne verím , že p. Starosta nepodľahne lobingu jeho poslanca a nariadi odstránenie čiernej stavby. V katastri je uvedená záhrada, krásne stromy museli ustúpiť potrebám automobilovej potrebe poslancovej rodiny. Sám poslanec by mal ísť príkladom a odstrániť túto čiernu stavbu, proti ktorým bojuje nerobiť to čo všetci stavebníci v MČ NM - dodatočná legalizácia. Poporsím o riešenie čirnej stavby exemplárnym príkladom.
Juraj

19. február 2017

Gejza

Typické, poslanec môže všetko?! Veľmi som zvedavý, ako bude reagovať Kusého úrad, sem napíšu, že to posunuli na vybavenie, teda do stratena...
19. február 2017

slavo slušný

ak dovolíte, pár slov k veci. nejde o pozemok poslanca vlačikyho. on nemá k danému nijaké práva a ani nijakú právomoc. pozemok patrí mne. dostal som ho darom od svojej mamy v roku 2006, už vtedy bol používaný ako parkovisko pre autá a podklad bol urobený zaválcovanou asfaltovou drvinou. táto plocha ne neohradená, nakoľko sa verejnoprospešne využíva na otáčanie vozidiel, napr pre odvoz OLO odpadu a to v prospech všetkých užívateľov v okolí. rokmi voda povrch úplne rozrušila a preto som sa rozhodol pre jeho opravu betónom. prácu som ohlásil na miestnom úrade. nijaký strom nebol v tejto súvislosti vyrúbaný a preto pokladám jurajovo podanie za silne tendenčné. a myslím, že ide iba o nejakú pomstu v snahe očierniť človeka, ktorý s vecou nemá nič spoločné.. naopak, odkedy záhradu mám som obhovil všetky ovocné stromy. zasadil som 4ks jabloní, 3ks čerešní, 2ks sliviek, jedlý gaštan a 3ks marhúľ.
19. február 2017

slavo slušný

reagujem na podnet juraja z 11.2.2017. prikladám sken povolenia odboru životného prostredia na opravu oporného múru a následne na vyčistenie plochy od navezených nečistôt. týmto sa vytvorila otočka pre smetiarske auto, čo bola podmienka pre jeho zachádzanie k domu na bellovej 52 a bellovej 50. pozemok patril mojej matke, ktorá toto osobne vybavovala. následne v roku 2006 mi pozemok darovala. v tej dobe bola situácia taká, že sa nikde inde vozidlo otočiť nedalo. vyčistením vzniknutého priestoru a následným navezením vyfrézovanej asfaltovej drviny si OLO vytvorilo otočku pre svoje vozidlo. nakoľko dažďová voda postupne drvinu vymyla, rozhodol som sa plochu opraviť, hoci slúži širšiemu okoliu, na vlastné náklady betónovým kobercom. ani ma nenapadlo, že oprava už jestvujúceho podlažia môže byť klasifikovaná ako čierna stavba. ak som sa dopustil týmto porušenia zákona, budem znášať následky.
27. február 2017

Juraj Bzdovíček

Bla bla bla, ešte uvedťe, že je to preto , aby tam mohla parkovať verejnosť, keď idú na Kolibu, že je to vlastne verejnoprospešná stavba. Raz je zákon porušený, je jedno kým, treba ho dodržiať!!!! OLO tam môže aj cúvať, celá Koliba je úzka. Takže už Vám to snáď je jasné. Postup: odstrániť čiernu stavbu v zmysle zákona a žiadať stavebný úrad o územné rozhodnutie, stavebné povolenie (do ktorého sa Vám budú montovať všetci ktorým robil Vláčik zle, takže to s odvolávaniami bude trvať cca 3 roky). Takto sa robí občiansky aktivizmus pri čiernych stavbách.
27. február 2017

slavo slušný

pán juraj, váš profil na tejto stránke je vraj falošný. účelovo urobený iba preto, že sa vám čosi asi nepodarilo s poslancom martinom vlačikym. neviete sa mu chlapsky postaviť a tak to riešite takto. je to vaša vec. dali ste sem podnet a nie je na vás aby ste vec osobne riešili. pre mňa bude záväzné stanovisko tých, ktorí toto prešetrujú.a verte mi. poslanec vlačiky mi teda celkom určite protekciu robiť nebude. ak spomíname OLO, tak toto je dvadsať rokov stará záležitosť, ktorú tu riešili majitelia a spolumajitelia domov na bellovej 50 a 52. v tej dobe sa ma toto nijako netýkalo. bol som v dome podnájomník a k som sa zaangažoval tak iba preto, že ma o to majitelia požiadali.majitelia pozemku poskytli bezoplatne priestor na vytvorenie otočky pre smetiarske auto. plocha otočky bola upravená asfaltovou drvinou. opakujem, na toto som v tej dobe nemal nijaký právny dosah a poslanec vlačiky bol vtedy desaťročným deckom. pozemok, takto už upravený som získal až po rokoch a v stave v akom je teraz. ja ale beriem plnú zodpovednosť na seba zato, že som plochu nechal nanovo upraviť liatym betónom. pretože otáčajúce sa vozidlá počas dažďov tak poškodili plochu otočky, že sme sa do bytu nemohli dostať bez nánosov špiny na obuvi. ak si myslíte, že poslanca vlačikoho nejako nahneváte tým, že si vybavujete účty cezo mňa, tak vás sklamem. sme spolumajitelia domu a tým je daná medzi nami nevraživosť. takže jeho skôr potešia moje ťažkosti ako zarmútia. tým, že sem píšete mu robíte láskavosť. dokonca som zvažoval alternatívu, že pod pseudonymom juraj píše on osobne. čo sa týka využívania tejto plochy verejnosťou, je to právne nemožné. pokým sa ktokoľvek dostane sem. musí mať povolenie od štrnástich majiteľov a spolumajiteľov cesty, ktorá cez ich parcely prechádza. ak som spomenul, že sa plocha využíva verejno-prospešne, tak tým, že tu pribudlo viacero domov a otočka slúži pre potreby všetkých, ktorí sem s nákladným vozidlom potrebujú prísť a otočiť sa. je iróniou, že ak by som plochu ohradil tak ako majú tieto plochy ohradené pri dome všetci majitelia domov na kolibe a aj v celej vbratislave, nikdy by vás nenapadlo, sa ozvať. ale ak som dobrý sused, tak som na odstrel? len sa snažte naďalej a komu vaša snaha možno nahráva je práve poslanec vlačiky. on túto diskusiu berie iba ako zábavu. a že vybavenie bude trvať aj tri roky? toto ma netrápi, nechystám sa tak dlho žiť. počkám trpezlivo na rozhodnutie kompetentných, ktorí o veci rozhodnú nezaujato a určite správne. bez bezmocnej zlosti, ktorá vami lomcuje.
23. jún 2021

Martin Uváček

Podnet je potrebný opätovne preposlať zodpovednej samospráve. Bez aktuálnej reakcie či stavu riešenia.
23. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom

Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]
04. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za aktualizáciu podnetu. Bohužiaľ sme ich v minulosti nedostali.
Podnetom sa zaoberá oddelenie územného konania a stavebného poriadku.

Kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania