Ničenie lesa a tvorba čiernej skládky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení

Obyvatelia tejto lokality si robia z lesa smetisko, dokonca si len tak vykopali kus lesa aby tam mohli parkovať a vyrubali kvôli tomu dva stromy alebo zeleň.

14. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. V týchto prípadoch je potrebné vykonať obhliadku a preveriť majetkovo-právne vzťahy. Preukázanie priestupku či už v prípade skládky alebo vyrúbania stromov a odkopania zeminy je problémom ak nemáme "tip" na páchateľa. Ak je to možné treba v týchto prípadoch riešiť aj príčinu (teda pôvodcu) a nielen následok konania. To znamená, že oceníme ak nám budú obyvatelia oznamovať aj možných páchateľov pripadne sa stanú svedkami takýchto činností. Treba si uvedomiť že jednorazové odstránenie odpadu nič nevyrieši a prax ukazuje, že sa situácia zopakuje ak sa nevyvodia dôsledky voči pôvodcovi odpadu. Zabezpečíme likvidáciu predmetného odpadu.

M. Blažej
Oddelenie územného rozvoja a životného prostredia MČ Dúbravka
16. september 2016

Odpoveď samosprávy

Poprosím nespokojného občana aby narábal opatrne s obviňovaním z vyrúbania stromov. Po prešetrení sme zistili, že žiadne stromy vyrúbané neboli, nič tam nerástlo.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ
16. september 2016

Obyvateľ Dúbravky

Boli tam vykopane pne od stromov a písal som, že buď stromy alebo zeleň. Takže vy to ešte obhajujete? :D
22. február 2017

Obyvateľ Dúbravky

Pokračovanie v tvorbe čiernej skládky

Obyvatelia tejto lokality hádžu všetko, čo sa dá do lesa stále a pokračujú v tom. Bezohľadne zásahy do CHKO malé Karpaty, ktorý už bez tak trpí výrubmi ničia vykopali si tam parkovacie miesto napriek tomu, že majú dvor. Odkopali veľké množstvo lesa a hlinu navozili halabala do lesa, odkrili korene stromov a hrozí, že tie stromy im padnú na dom. Stavebný odpad vozia do lesa ako určite aj ten z nového domu pod nimi. Tento podnet tu už raz bol ale kašlete zjavne na to. Každý si potom môže takto kopať v lese bez povolenia?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania