Čierna stavba v blízkosti železničnej trate

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Ivan 21. septembra 2016

tato stavba nema povolenie ani vyrieseny problem zo splaskami treba vidiet a preverit a je v blizkosti zeleznice pricom je to drevostavba a moze dojst k poziaru

05. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

oslovili sme Železnice SR, pretože vzhľadom na polohu stavby je potrebné určiť príslušný Stavebný úrad, ktorý by sa danou stavbou zaoberal.
O riešení podnetu vás budeme informovať.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
06. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pripájame stanovisko Železníc SR:

Prajem pekný deň,

v zmysle nižšie uvedenej žiadosti zasielam info:

p. Anna Čížiková, bytom Na Pántoch 16, 831 06 Bratislava požiadala Oblastné riaditeľstvo Trnava o vyjadrenie k umiestneniu záhradnej chatky situovanej na pozemku par.č. 1200/61 v správe ŽSR a pozemku par.č. 3601/125 v správe Logistického centra . OR TT zaslalo ŽSR Odboru expertízy súhlasné stanovisko k požiadavke p. Anny Čížkovej, ( na vedomie aj SHM RP Ba a žiadateľke).
Súhlasné stanovisko bolo vydané za predpokladu splnenia niektorých pripomienok, okrem iných aj potrebou zo strany žiadateľky riešiť so ŽSR, SHM- RP Bratislava, Šancová 5/C, 811 04 Bratislava majetkovoprávne vzťahy k predmetnému pozemku. Nakoľko bolo pracovníkmi SHM zistené, že stavba záhradnej chatky sa už na pozemku nachádza dlhšiu dobu, bola zo stany SHM vypracovaná Dohoda o uznaní dlhu ako aj NZ č. 805866917-8-2016 – NZP , ktorá rieši užívanie pozemku v správe ŽSR.

ŽSR GR Odbor expertízy k predmetne veci oznámil, že nesúhlasil s realizáciou, resp. legalizáciou stavby záhradnej chatky nad káblovými trasami ŽSR a v ich ochrannom pásme, nakoľko v zmysle vyjadrení správcovských zložiek ŽSR OR Trnava cez predmetnú záhradu prechádzajú podzemné káblové vedenia ŽSR úseku OZT a žiadal predloženie kompletnej PD so zapracovanými trasami káblových vedení.
Podľa informácii od nájomníčky prebehlo na predmete nájmu zameranie káblovej trasy (trasa káblov vraj nezasahuje pod stavbu), PD so zapracovanou trasou káblov však na SHM RP Ba k dnešnému dňu doručená nebola.


S pozdravom

Mgr. Simona Bursová
vedúca Realitného oddelenia
ŽSR
Stredisko hospodárenia s majetkom Bratislava Regionálne pracovisko Bratislava Šancova 5/C
811 04 Bratislava


Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
08. december 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Podnet presúvame späť na železnice nakoľko tie nemajú podľa posledných dostupných vyjadrení doriešené majetkovo-právne vzťahy s danou stavbou.
08. december 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.