Nebezpečný prechod pre chodcov: Mudroňova/Stará vinárska/Búdkova

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Karolina Nagyova 26. septembra 2016

Dobry den, cez toto miesto sa uz niekolko rokov bojim prechadzat. Auta parkuju casto tak, ze z pozicie chodca nevidno ani na lavu ani na pravu stranu cesty. Treba s kocikom a dalsim dietatom za ruku rizikovo vstupit daleko do vozovky, aby som vobec mohla zistit, ci nejde auto. Toto miesto vyzaduje: 1. zistit, ci sa vobec dodrzuje vzdialenost zaparkovaneho auta od prechodu 2. posudit odbornikom vhodnost parkovania na tomto mieste vzhladom na teren a osadit na prislusnych miestach znacky zakaz statia/zastavenia. Urobte to prosim skor, nez tam niekoho zabije auto. Dakujem.

11. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Hlavné mesto si uvedomuje problém sa parkovaním na chodníkoch.
Kľúčový problém je v zlom ustanovení zákona ( § 52 ods. 2 zákona č. 8/2009 o cestnej premávke), ktoré umožňuje parkovať aj na chodníku. Zmenu zákona však môžu urobiť len poslanci NR SR.

Mestská polícia vykonáva pravidelné hliadky, nemôže však zabrániť každému arogantnému správaniu vodičov, ktoré nie je porušovaním zákona. V každom prípade, pokiaľ ste svedkom situácie, že vozidlá neparkujú v zmysle predpisov a prekážajú premávke, je potrebné ohlásiť to Mestskej polície na skrátené číslo 159, ktorí pošlú najbližšiu voľnú hliadku na preverenie. Z fotografií nie je možné dodržanie predpisov vyhodnotiť ani následne riešiť ako priestupok.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
11. október 2016

Karolina Nagyova

Dobry den, osadenie znacky IP 24a (zona s dopr. obmedzenim) nie je v kompetencii Hlavneho mesta? Potom by tam tie auta nemohli stat ani na chodniku a nebolo by treba zmenu zakona.
21. jún 2017

Karolina Nagyova

Mile Hlavne mesto, mate tu medzicasom dalsie dva podnety na ten isty problem, ktory dlhodobo trapi velke mnozstvo ludi ktori tu byvaju:

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/40671/vrak-na-budkovej
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/39964/nebezpecny-prechod-pre-chodcov

To sa naozaj budete tvarit, ze je to uplne v poriadku a riesit tam budete az ked tam niekoho zrazi auto? Potom predpokladam sa uz najde zrazu nejake riesenie ...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania