Značenie parkovania na Majerníkovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
NieJeMiToJedno 05. októbra 2016

Vazena pani Starostka,
parkovanie na Dlhych dieloch je problematicke. Tym, ze sa teraz porusilo vela parkovacich miest, pokreslili sa dalsie zlte ciary, zmenilo sa sikme parkovanie za pozdlzne, je parkovanie este problematickejsie. Dalo by sa vsak tento stav aspon ciastocne minimalizovat.
Existujuce sikme parkovanie: uplne nevhodne zvoleny sklon "vodiacich" ciar vyznacujucich parkovaci box. Na nazornej fotke si vsimnite vzniknute miesto medzi dvoma autami, ktore by sa dalo vyuzit na zaparkovanie dalsieho auta, v pripade premysleneho zakreslenia ciar. Prosim vas, prehodnotte a „zariadte“ prekreslenie ciar parkovacich boxov. Vzniknu dalsie parkovacie miesta.
Dalsim problemom je pozdlzne parkovanie pri ceste. Auta tam parkuju podla toho, ako im momentalna situacia dovoli, pripadne ako sa im podari, pretoze absentuje znacenie jednotlivych parkovacich boxov.

06. október 2016

batman

K bodu 1.
Situácia je plne v súlade s STN 73 6056. Ba čo viac, inak to ani byť nemôže ak to má byť v súlade s príslušnými predpismi a zdravým rozumom. Skúste tam takto zaparkovať čo i len Hondu Accord combi bez toho aby jej prevísal zadok na chodník a uvidíte, že ju trafí prvý autobus MHD. To, že tam na ukážku zaparkujete Auris, nič nemení na veci, že polovica Bratislavy jazdí na SUV-čkach, ktoré sú o poznanie dlhšie a širšie. Nehovoriac o tom, že tam môže stáť aj dodávka. Rozmýšlajte trochu pred tým ako takéto niečo napíšete.

K bodu 2.
Pozdĺžne parkovanie bez vyznačenia parkovacích boxov je naopak omnoho efektívnejšie. Tu sa práve aplikuje vaša požiadavka z bodu č.1 a to elegantne, rozumne,v súlade predpismi a bez zásahu do prejazdného gabaritu priľahlého jazdného pruhu. Do normovo vyznačených 3 pozdĺžnych boxov zaparkuje bez vyznačenia 4 vaše Aurisi ;)

Takže, ja Vás pani starostka naopak pochválim a poprosím aby ste štýl parkovania nemenili a ponechali tento nový bezpečný a zákonný stav.
07. október 2016

it

p. Batman to popisal presne, nie je co dodat, iba sa pridat so suhlasom :-)
10. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Vyznačenie parkovacích miest na Majerníkovej ulici bolo zrealizované na základe projektu dopravného projektanta vypracovaného podľa príslušných zákonných noriem. Podnet je vyriešený.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania