Parkovanie na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení
meno
Ján Hefty 29. januára 2023

Na Medenej ulici v časti, ktorá je počas pracovného týždňa rezervovaná pre miestny úrad Staré Mesto, dlhodobo parkujú niektoré autá tak, že vylezú jedným, alebo aj dvoma kolesami na chodník. Pritom parkovacie miesto je vyznačené len na ceste a je dostatočne veľké pre všetky autá - aj dlhšie a väčšie. Nie je teda dôvod, aby niektoré stáli aj na chodníku. Robia to vodiči rovnako dlhších ako aj kratších áut.

Paradoxom je, že hneď vedľa je okrsková stanica Mestskej polície, takže každú chvíľu prejde okolo hliadka, toto porušovanie zákona však zostáva už niekoľko rokov bez povšimnutia.

25. marec 2013

Michal

Mne prichádzajú paradoxom ludia čo takto rozmýšlajú, chodník je predsa stále dostatočne široký cesta tým pádom ešte širšia tak načo zbytočne pichať nos do osieho hniezda. Zachvilu budete ludom zakazovat dýchat nebodaj pozerat už sa uvedomte a začnite riešit naozaj to čo máte, takisto polícia takisto občania ktorý moc nudia.
25. marec 2013

Jano

Milý Michal, neviem o čo vám ide? Chodník je od slova chodiť a preto nevidím dôvod, prečo by na ňom mali parkovať autá, keď nemusia. Majú dostatočne veľa miesta na ceste a keď tam dokáže zaparkovať napríklad rangerover bez toho, aby stál na chodníku, určite to dokáže aj niekto s menším autom. To, že stoja na chodníku im nijakým spôsobom nepomôže, ani to nezvýši kapacitu pre parkovanie. Jednoducho len bezohľadne obmedzia chodcov. A je mi skutočne ľúto, že vám je jedno, ako to vo vašom okolí vyzerá. Mne nie.
26. marec 2013

Michal_2

Mne sa tiež nepáči tento štýl parkovania. Možno na Medenej to až tak neprekáža chodcom na chodníku, no napríklad na takej Zochovej, kde bývam ja sa stáva, že niektoré autá spôsobia podobným parkovanám takmer nepriechodnosť chodníka pre kočíky, keďže chodníky sú tam oveľa užšie. Takže myslím, že ide skôr o princíp poukázaný na nejakom konkrétnom príklade, než to, že na Medenej by sa nedalo chodiť po chodníku.
27. marec 2013

rob

Ja v tom nevidim problem a v zakone nie je zakazane parkovat na chodniku, respektive parkovat sa moze ale musi zostat volna plocha v sirke 1m
27. marec 2013

Jan

@rob: Jednak ten zvrateny zakon, na ktory sa odvolavate, a ktory legalizuje okupovanie chodnikov autami a de facto umoznuje jazdu aut po chodnikoch, parkovanie na MHD zastavkach a ine absurdity, hovori o priestore 1.5 metra. V tomto pripade je to aj tak vsak nepodstatne, kedze ide o zonu s regulovanym parkovanim a toto pravidlo sa tu neuplatnuje. Takze parkovat sa moze iba tam, kde je to povolene. A na Medenej ulici v tejto casti parkovanie na chodniku povolene nie je. A deje sa to priamo pod oknami miestneho uradu, pred dverami mestskej policie. Ako mame potom doverovat nasim uradom, ked si nedokazu urobit poriadok ani doslova pred vlastnymi dverami?
18. jún 2013

Ján Hefty

Podnet je neriešený.
03. apríl 2014

Jan

Po viac ako roku je podnet stale nerieseny
22. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pán Hefty,

ďakujeme za Váš podnet.

Pri spätnej kontrole neriešených podnetov sme Vašu správu preverili. Chceli sme Vás informovať, že sme sa pre časový rámec podania podnetu rozhodli podnet klasifikovať ako “Vyriešený”. Za neskoré spracovanie sa ospravedlňujeme. Podnety a pripomienky obyvateľov mestskej časti pre nás tvoria hodnotnú spätnú väzbu. Na komunikácii a transparentnosti v tejto oblasti budeme aktívne pracovať.

V prípade ďalších podnetov sa na nás môžete opäť kedykoľvek obrátiť.
Ďakujeme veľmi pekne za Váš čas a pochopenie.

S pozdravom

Samuel Zahradník, Oddelenie Komunikácií, Miestny úrad Staré Mesto
18. január 2023

Martin Uváček

Pán Záhradník, Viete prosím doložiť fotografiu, že bol podnet vyriešený, podľa fotiek z googlemaps z mája 2021 podnet stále pretrvávalal, autá nerešpektovali vodorovné značenie, dokonca len pár metrov od stanice mestskej polície.
18. január 2023

Martin Uváček

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/115841/medena-chodnik-barierovy

Aj podľa tohto podnetu vidno, že podnet bol stále aktuálny aj dva roky dozadu.
29. január 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania