Parkovanie na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Marian Dubecky 12. novembra 2016

Dobrý deň, chcel by som upozornit na parkovanie aut na ruzinovskej pri zimaku, kde pravidelne takto parkuju vozidla...bol by som rad ak by mi niekto z magistratu ukazal ako ma clovek bezpecne prejist na bicykli po tomto choniku spolu s pesimi.nehovoriac ze niekedy tam ani nie je 1,5m miesta. Pripominam ze na zaciatku chodnika pri rosume je znacka C12 - Cestička pre vyznačených užívateľov takze cyklisti tam maju dovolene jazdit...

13. november 2016

autopravo

na chodniku je volnych 1,5 m. podnet vyrieseny.
13. november 2016

Nacbo Ynmynona

autopravo - na druhej fotke urcite nie je 1,5 metra.
13. november 2016

Marian Dubecky

az taky detail ze toto nie je chodnik ale podla znacky C12 - Cestička pre vyznačených užívateľov. Prva vec. Druha vec. Ani nie 5 mi pešo od tohoto miesta je pri strkovci parkovisko ktore je pomaly vzy volne..zadarmo..na sabinovskej..nechapem preco by malo byt potom tolerovane taketo parkovanie.. 1,5m je fajn ale rano ked idem na bicykli a ide niekto oproti skuste sa tam vyhnut alebo s chodcom...a parkovanie v dvoch radoch je uz proste moc..
13. november 2016

autopravo

znacka c12 je az za vyjazdom z nemocnice. usek od rampy s bajkalskou po tento vyjazd je chodnik, ktory je dost siroky na to, aby tam mohli stat auta, aj ist chodci. cyklista na chodniku? to je na dalsi podnet. dovi dopi.
14. november 2016

Marian Dubecky

Mozem dneska rano odfotit znacku ktora je uz od rosumu :) a aj odfotim...a aj kebyze tam nie je tak este raz ..pri strkovci kusok odtial je parkovisko ktore je prazdne..preco neprinutiot ludi parkovat tam a nechat chodniky a cesty pre cyklistov prazdne? Ci iba pan si potrebuje zaparkovat (zadarmo - lebo aj pri nemocnici priamo je parkovisko ale platene) rovno pred vchodom najlepsie ze?
14. november 2016

Marian Dubecky

nech sa paci:
fotene od rosumu
http://pictub.club/image/BG6Wj
uz ani tie auta co tam su emdzi stromami tam nemali byt, ale sak tie nezaberaju nikomu priestor dajme tomu..ale dalej parkovat v dvoch radoch je uz proste moc..dovi dopo..zrejme by bolo ucinnejsie rovno bolat policiu
14. november 2016

autopravo

ok. berem spat.
14. november 2016

Marian Dubecky

Ale to je jedno ja chapem ze parkovanie je malo..sam nedaleko odtial parkujem a hladam miesto..ale hovorim domaci parkuju medzi bytovkami tieto autam tam velmi skoro rano ani v noci nie su..teda su to ludia co tam niekde pracuju alebo idu do nemocnice ... a aj kebyze tam nie je znacka tak hovorim: 5min odtial je parkovisko, ktoré aj cez den vyzera takto: https://goo.gl/maps/Au4cRtzeSm72 nebolo by lepsie (ak dokonca ani nic nove nie je treba budovat) sa snazit dostat auta tam, a radsej zrekonstruovat ten chodnik a spravit tam pas zelene? alebo len zrekonstruovat ten chodnik ked nie su peniaze...to iste by platilo pre drienovu..predpokladam ze tam to cez den vyzera rovnako min. rano ked nosia deti do skoly..
24. november 2016

Peter Vojtko

Podla mojho názoru je tento priestor naozaj veľmi zle vyriešený. Nedá sa tu isť s kočikom a ani s bicyklom, bez neustálého obchádzania áut a výtlkov. Určite sa by sa sem pekne zmestili autá, cyklisti a chodci. Nove dopravné značenie - parkovisko pre pozdĺžne parkovanie. Plus značený chodník pre chodcov a cyklistov. V najlepšom prípade si tento priestor, ktorý sa nachádza hneď oproti oddychovej zóne štrkoveckého jazere, viem predstaviť ako cestu oddelenu zeleňov a chodník spolu s cyklochodníkom. Odstrániť tie ,,estetické´´ stĺpiky s bilbordom. Prípadne oddeliť aj veľke parkovisko pre štadiónom.
11. december 2016

Nacbo Ynmynona

Toto dokonca nie je chodnik ale cesticka pre vyznacenych uzivatelov (chodcov a cyklistov) a tam neplati pravidlo o 1,5 metri. Takuto cesticku nemozu vyuzivat iny ucastnici, okrem tych zobrazencyh na znacke.
03. február 2018

Nacbo Ynmynona

Na cestičke pre chodcov a cyklistov už neparkujú autá. "Len" tadiaľ prechádzajú cez miesto pre strom a cez prechod pre chodcov, keď idú zaparkovať na lúku, ale na to je už iný podnet. Tento sa asi môže uzavrieť.
20. február 2018

Maroš

Osadenie stlpikov

Dobry den. Odporucil by som doplnit par stlpikov na chodnik pri zimaku. Novo osadene stlpiky zabranuju autam parkovat na chodniku, prejazd vsak nie..vdaka
30. marec 2018

Nacbo Ynmynona

Jazdenie po cestičke pre chodcov a cyklistov v praxi. A rovno cúvanie, nech sú chodci a cyklisti ohrozovaní ešte viac.
09. apríl 2018

Matúš

Problém stále nie je riešený
21. apríl 2018

Nacbo Ynmynona

Parkovanie na cestičke pre chodcov a cyklistov aj napriek osadeným stĺpikom.
23. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.
Ďakujeme a pekný deň.


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
23. apríl 2018

Common Ennemy

Veď zase takto..treba volať policajtov, vidím nefotím na odkazps ale volám políciu...
23. apríl 2018

Nacbo Ynmynona

Endstand, polícia na to postupne používala až tri výhovorky:
1. "nie je tam žiadna značka"
2. "je to príliš malá značka"
3. "je príliš ďaleko od cesty a vodiči ju nevidia"
Ak by náhodou mali v bodoch 2 a 3 pravdu, tak sa to dalo jednoducho vyriešiť zmenou veľkosti a umiestnenia značky a mesto mohlo ušetriť kopu peňazí za stĺpiky a ešte aj zarobiť na opravu chodníka na vybraných pokutách. Ale umiestnenie značky a vyškolenie policajtov musí riešiť samospráva a nie občania. A takéto verejné poukazovanie na ich nečinnosť by tomu mohlo napomôcť - hlavne teraz pred voľbami.
26. november 2020

Martin Uváček

Už v roku 2018 tam osadili desiatky stĺpikov a opravili povrch. Teraz už na chodníku nikto neparkuje. Vyriešené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania